Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 11

Kinija po retų masinių protestų sulaikė įtariamą bankų sukčiavimo ‘gaują’

Po retų protestų dėl įtariamos finansinės korupcijos, kurie sukėlė smurtinius klientų ir valdžios institucijų susirėmimus, centrinėje Kinijoje buvo suimti "nusikalstamos grupuotės", kaltinamos vietos bankų kontrolės perėmimu, nariai.

Kinijos kaimo bankininkystės sektorius smarkiai nukentėjo nuo Pekino pastangų pažaboti nekilnojamojo turto burbulą ir sparčiai augančią skolą, o tai sukėlė finansinius sunkumus visoje antroje pagal dydį pasaulio ekonomikoje.

Dėl sulėtėjusios ekonomikos keturi Henano provincijos bankai nuo balandžio vidurio buvo priversti įšaldyti visų grynųjų pinigų išėmimą, todėl tūkstančiai smulkiųjų indėlininkų liko be lėšų, o tai sukėlė pavienes demonstracijas.

Pasak kelių liudininkų, kurie nenorėjo būti įvardyti, sekmadienį šimtai žmonių susirinko prie Kinijos liaudies banko padalinio Henano sostinėje Zhengzhou, reikalaudami savo pinigų.

Protestuotojai laikė plakatus, kaltinančius vietos pareigūnus ir policiją korupcija, ir ragino centrinę valdžią "griežtai nubausti" atsakingus asmenis, rodo AFP patikrinta vaizdo medžiaga.

Sekmadienio mitingo filmuotoje medžiagoje matyti, kaip protestuotojai mėto daiktus, o vienas dalyvis AFP pasakojo, kad demonstrantus mušė ir sužeidė nenustatyti vyrai.

Kitame AFP patikrintame vaizdo įraše matyti, kaip vyras patinusia akimi sako, kad jį sumušė "gangsteriai", o policija jį tempė į autobusą.

Kai kurie demonstrantai kaltino pareigūnus, kad jie susitarė su vietos bankais slopinti mitingus, o praėjusį mėnesį provincijos valdžios institucijos buvo įtariamos piktnaudžiavusios šalyje galiojančiu privalomu Covid-19 sveikatos kodeksu, kad faktiškai uždraustų protestuotojams patekti į viešąsias erdves.

Vadovaujantis griežta Pekino "Covid-zero" strategija, leidimas tapo įprasta gyvenimo Kinijoje dalimi ir yra būtinas norint patekti į daugumą pastatų, prekybos centrų, viešųjų vietų, taip pat į tam tikrą viešąjį transportą.

Griežtai kontroliuojamoje šalyje, kurioje valdžia bet kokia kaina užtikrina socialinį stabilumą ir kur opozicija greitai slopinama, protestai vyksta palyginti retai.

Tačiau desperatiškai nusiteikusiems piliečiams kartais pavyksta surengti masinius susirinkimus, dažniausiai tada, kai jų taikiniu tampa vietos valdžios institucijos arba atskiros korporacijos.

- Gilėjanti krizė -

Vietos valdžios institucijos iš karto nekomentavo neramumų, tačiau kaimyninio Siučango miesto policija pranešė, kad suėmė įtariamos "nusikalstamos grupuotės" narius, kurie, kaip įtariama, dalyvavo rengiant planą, kaip perimti vietos bankų kontrolę.

Policija vėlai sekmadienį pranešė, kad gauja neteisėtai pervedinėjo lėšas fiktyviomis paskolomis ir naudojosi savo turimomis akcijomis, taip pat "manipuliacijomis vadovais", kad nuo 2011 m. faktiškai perimtų kelis vietos bankus.

Henano provincijos bankininkystės ir draudimo priežiūros institucija taip pat teigė, kad "spartina" planus, kaip įveikti vietos finansų krizę ir "apsaugoti plačiosios visuomenės teises ir teisėtus interesus".

Tačiau analitikai tikisi, kad ekonominė krizė gilės, o praėjusių metų nekilnojamojo turto milžinės "Evergrande" žlugimo padariniai tęsis.

Praėjusią savaitę rizikos konsultacijų bendrovės "SinoInsider" parengtoje ataskaitoje teigiama, kad šios problemos "atrodo kaip rimtos sisteminės ir finansinės rizikos, susijusios su mažais ir vidutiniais Kinijos bankais, ledkalnio viršūnė".

"Netrukus gali paaiškėti, kad su panašiomis problemomis susiduria ir kiti mažieji ir vidutinio dydžio bankai, ypač kai Evergrande skolų krizės sukeltas finansinis užkratas plinta toliau, o Kinijos ekonomikos būklė smarkiai blogėja", - priduriama ataskaitoje.

- "Kodėl taip elgiatės su žmonėmis?" -

Pirmadienį Kinijos socialinėje žiniasklaidoje daugiausia simpatijų sulaukė Henano demonstrantai, o daugelis "Weibo" platformoje pirštu rodė į vietos pareigūnus.

"Kodėl taip elgiatės su paprastais žmonėmis?" - klausė vienas "Weibo" naudotojas pirmadienį paskelbtame pranešime.

"Prašome griežtai ištirti Henano valdžią".

Vis dėlto su protestu susijęs internetinis diskursas išliko griežtai kontroliuojamas, o "Weibo" išjungė "Zhengzhou policijos smūgių visuomenei incidento" hashtag'ą, kurį kai kurie žmonės, rašę apie sekmadienį vykusius smurtinius susirėmimus, naudojo.

Tuo tarpu pranešimas, kuriame teigiama, kad per Džengdžou protesto akciją buvo sumušti protestuotojai, praėjus kelioms valandoms po jo paskelbimo buvo pašalintas iš valstybės remiamo leidinio "Sixth Tone" interneto svetainės anglų kalba.

"Kol teismuose vyksta teisminiai procesai, šiuo metu nematome kitų dalyvių."

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.11.2019 laikas 17:58 Receptai – Patiekalai Prancūziški Pyragėliai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 13:59 Receptai – Patiekalai Anyžių sėklų nuoviras gydo užkimimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: anyžiaus sėklos, vanduo, medus, konjakas

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau