Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 25

Kokie vaistiniai augalai padeda gydyti gastritą?

Lėtinis gastritas - paplitusi mūsų laikų liga. Šią ligą reikia gydyti įvairiais vaistiniais augalais.

Gastrito, kai padidėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, ir skrandžio bei dvylikapirštės žarnos opaligės gydymas

Sergantiems gastritu (kai padidėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas) ir skrandžio bei dvylikapirštės žarnos opalige gydytojai pataria vartoti preparatų, padedančių neutralizuoti pernelyg gausiai Kokie vaistiniai augalai padeda gydyti gastritą? išsiskyrusias skrandžio sultis bei nuo pažeidimų apsaugančių skrandžio gleivinę. Papildomai šias ligas patariama gydyti ir vaistiniais augalais.

Ankstyvojo šalpusnio lapai

Ruošdami gydomąjį antpilą, 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų ankstyvojo šalpusnio lapų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, 15 minučių pakaitinkite verdančio vandens vonelėje, atvėsinkite 45 minutes, nukoškite, vaistinius augalus nuspauskite.

Gastrito, kai skrandžio sulčių rūgštingumas yra sumažėjęs, gydymas

Sergantiems gastritu, kai skrandžio sulčių rūgštingumas yra sumažėjęs, patariama vartoti vaistų, kuriuose yra karčiųjų medžiagų, nes jie skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą.

Kiaulpienių šaknys

Sergantiems gastritu, kai sumažėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, patariama vartoti kiaulpienių šaknų nuoviro. Kiaulpienių šaknis patariama iškasti, kai jos baigs žydėti. Iškasę kiaulpienių šaknis, nupjaukite lapus, nuo jų nukratykite žemes ir perplaukite šaltu vandeniu.

Kiaulpienių šaknyse yra baltųjų pieninių sulčių, todėl jų tuoj pat nepatariama pjaustyti. Iš pradžių šaknis reikia apvytinti, nes tada pieninės sultys daugiau neišsiskirs, ir tik tada smulkiai supjaustyti. Baigti džiovinti kiaulpienių šaknis patariama 20-22°C šilumoje, o dar geriau - 50-6o°C šilumos orkaitėje. Kiaulpienių šaknys yra išdžiūvusios, jei jos traškėdamos lūžta.

Kiaulpienių šaknų nuovirą reikia ruošti taip: 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų kiaulpienių šaknų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, pusę valandos pakaitinkite verdančio vandens vonelėje, leiskite nusistovėti 15 minučių, nukoškite.

Gastritą, kai sumažėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, galima gydyti ir didžiojo debesylo šaknų nuoviru, kurį reikia ruošti lygiai taip pat, kaip ir kiaulpienių šaknų nuovirą.

Gydymas paprastąja kraujažole

1 valgomąjį šaukštą susmulkintų džiovintų paprastosios kraujažolės žiedų užpilkite 1 stikline karšto virinto vandens, 15 minučių pakaitinkite verdančio vandens vonelėje, leiskite nusistovėti 45 minutes, nukoškite, vaistinius augalus nuspauskite.

Linų sėklos

Ruošdami antpilą, linų sėklų nesmulkinkite, nes tada linų sėklose esantis riebusis aliejus ir baltymai trukdys susidaryti gydomosioms gleivėms. Linų sėklas užpilkite verdančiu vandeniu, indą uždenkite ir energingai kratykite apie 15 minučių. Vėliau susidariusias gleives nukoškite. Linų sėklų gleivėse gana greitai vystosi žalingieji mikroorganizmai, todėl jų negalima ilgai laikyti ir šaldytuve. Linų sėklų antpilo patariama gerti šilto.

KAIP IŠVENGTI LĖTINIO GASTRITO PAŪMĖJIMO?

Pavasarį, vasaros pradžioje ir rudenį lėtinis gastritas gana dažnai paūmėja. Gastrito paūmėjimo galima išvengti vartojant tinkamus vaistinius augalus.

Dilgėlių lapų nuoviras

1 valgomąjį šaukštą džiovintų dilgėlių lapų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, ant silpnos ugnies virinkite 10 minučių, atvėsinkite, nukoškite. Šio nuoviro patariama gerti po 1 valgomąjį šaukštą 4-5 kartus per dieną.

Vaistinių medetkų žiedų antpilas

2 arbatinius šaukštelius vaistinių medetkų žiedų užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, leiskite nusistovėti 15 minučių, nukoškite, per dieną išgerkite mažais gurkšneliais.

Šaltalankių uogų nuoviras

3 valgomuosius šaukštus šaltalankių uogų užpilkite 0,5 litro karšto vandens, ant silpnos ugnies virinkite 10 minučių, nukoškite. Šį nuovirą paskaninkite medumi, jo gerkite vietoje arbatos.

KOKS VALGIARAŠTIS REIKALINGAS SERGANTIEMS GASTRITU, KOLITU IR PERSIRGUSIEMS INFEKCINĖMIS LIGOMIS?

Ką patariama valgyti sergantiems įvairiomis gastrito formomis, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige bei įvairiomis skrandžio ir žarnyno ligomis. Koks valgiaraštis reikalingas, kai jau nurimsta paūmėjusios skrandžio ir žarnyno ligos?

Pagrindinės mitybos taisyklės

Skrandžio ir žarnyno ligas tinkama mityba patariama gydyti tada, kai ūmi ligos forma nurimsta. Pirmąsias 3-5 dienas patariama valgyti vaisių: obuolių, kriaušių, vynuogių, persikų ir melionų. Vaisiai privalo būti švieži ir sultingi. Taip pat galima ir reikia gerti šviežiai išspaustų vaisių sulčių. Dar po kelių dienų galima pradėti valgyti košių, trintų sriubų, liesos varškės. Sergantiems skrandžio ir žarnyno ligomis reikia gerti daug skysčių; po 8-10 stiklinių vandens kasdien. Tačiau skysčių negalima gerti valgant, nes jie praskiedžia skrandžio sultis, todėl sulėtina virškinamojo trakto darbą.

Ko draudžiama vartoti?

Sergantiems skrandžio ir žarnyno ligomis draudžiama vartoti alkoholio ir rūkyti. Jei ligoniui nepavyksta mesti rūkyti, tai rūkyti jis gali tik po valgio.

• Draudžiama valgyti mėsos, vartoti pipirų ir kitų prieskonių gerti stiprios kavos ir arbatos. Taip pat draudžiama valgyti saldumynų, sausainių, tortų, gerti gazuoto vandens.

• Sergantiems skrandžio ir žarnyno ligomis draudžiama vartoti riebalų bei kiaulienos lašinių.

Ko būtina atsisakyti valgiaraštyje?

• Šviežios duonos ir sluoksniuotos bei mielinės tešlos kepinių;

• pieniškų patiekalų, žirnių, pupelių ir sorų sriubų bei šaltasriubių;

• riebios mėsos (kiaulienos ir avienos), riebios paukštienos (žąsienos, antienos), rūkytų ir konservuotų produktų;

• riebių ir aštrių padažų, pipirų, krienų, garstyčių;

• riebios, sūdytos ir rūkytos žuvies bei žuvies konservų;

• kietai virtų kiaušinių;

• ankštinių kultūrų, sorų, perlinių, miežinių kruopų, kukurūzų;

• žalių netarkuotų, marinuotų ir sūdytų daržovių, svogūnų, ridikų, ridikėlių, saldžiųjų pipirų;

• kietų vaisių ir uogų bei uogų su kietomis sėklomis (aviečių, raudonųjų serbentų), uogų su kieta žievele (agrastų), datulių;

• saldžių, kreminių ir šokoladinių gaminių, ledų;

• alkoholio, vynuogių sulčių, giros;

Kokių produktų galima vartoti?

• Kvietinės duonos. Duona turi būti vakarykštė ar apdžiovinta, iškepta iš aukščiausios ar pirmos rūšies miltų.

• Sriubas reikia virti nedidelės koncentracijos mėsos, žuvies, daržovių ar grybų sultinyje. Daržoves reikia smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti. Virdami sriubas, galite panaudoti bulves, kai kurių rūšių kruopas, makaronus ir mėsos kukulius.

• Mėsą galima virti, troškinti ir kepti, tačiau jos negalima apvolioti džiūvėsėliuose. Mėsą galima sutepti tik kiaušinio plakimu. Galima valgyti jautienos, veršienos, triušienos, vištienos, kalakutienos, liesos ėrienos ir kiaulienos kotletų bei virtų liežuvių ir pieniškų dešrelių. Veršieną, triušieną, vištieną ir kalakutieną galima ruošti ir dideliame gabale.

• Liesą žuvį galima virti, troškinti, užkepti ar kepti. Svarbiausia sąlyga - jokios paniruotės.

• Galima vartoti įvairių pieno produktų; kefyro, rūgusio pieno ir kitų rūgščių pieno produktų. Taip pat galima valgyti varškės, tarkuoto ar smulkiai supjaustyto sūrio, 1 porciją galite paskaninti 15 g grietinės. Pieno ir grietinėlės galima pilti į ruošiamus patiekalus ir gėrimus.

• Kiaušinių galima valgyti skystai virtų. Taip pat galima valgyti neperkeptos kiaušinienės ir omleto.

• Košes reikia virti vandenyje. Į vandenį dar galima įpilti pieno.

• Galima valgyti bulvių, aguročių, moliūgų, morkų, burokėlių, kalafiorų. Sergantys skrandžio ir žarnyno ligomis dar gali valgyti baltagūžių kopūstų ir žaliųjų žirnelių, tačiau tai priklauso nuo individualių kiekvieno žmogaus organizmo ypatumų. Daržoves galima virti, troškinti ar ruošti apkepus. Taip pat galima valgyti prinokusių pomidorų ir susmulkintų žalumynų.

• Galima vartoti vaisių ir trintų uogų, keptų obuolių, želė, gerti kompotų, kisielių, drebučių. Priklausomai nuo individualių žmogaus ypatumų galima valgyti mandarinų, apelsinų, arbūzų, vynuogių be odelių. Šių produktų kasdien galima suvalgyti po 100-200 g.

• Sergantiems skrandžio ir žarnyno ligomis galima vartoti kai kurių saldumynų; pieniškų saldainių, marmelado, pastilės, zefyrų, cukraus, medaus, džemo, uogienės.

• Galima vartoti kai kurių padažų; grietininių, baltųjų su citrinomis. Ruošdami padažus galite panaudoti vaniliną, cinamoną, kelis lauro lapelius, krapų, petražolių ir salierų žalumą.

• Galima gerti arbatos su citrina, silpnos kavos ir kakavos su pienu, lengvai vandeniu praskiestų daržovių, vaisių ir uogų sulčių. Taip pat galima gerti erškėtrožių uogų ir sėlenų nuovirų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.09.2018 laikas 08:55 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Mažakraujystė liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės, receptai nuo mažakraujystės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netr...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų

Nudegimai liaudies medicinoje, Nudegimai, Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų, receptai nuo nudegimų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gyd...

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 19:52 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (sidabražolės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: sidabražolės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau