Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 15

Lauro lapų nauda liaudies medicinoje

Lauro lapai tradiciškai naudojami visame pasaulyje, jais gardinami jūrų produktų valgiai, ryžiai, mėsa, netgi paukštiena ir daržovės. Laurų lapų dedama verdant sriubas ar marinatus, jais marinuojama žuvis, mėsa, daržovės. Daug jų sunaudojama konservuojant mėsą, daržoves, grybus. Lauro lapai suteikia labai savotišką prieskonį raugintiems kopūstams ar sūdytiems grybams. Tai nepakeičiamas garnyrų ir sultinių prieskonis. Be to, jais galima gardinti daugumą padažų. Lauro lapais (dedama labai saikingai) gardinami netgi kai kurie saldūs patiekalai - plikyti ir virti kremai. Pateikiant patiekalą, jame lauro lapų (jei tik jie skirti ne papuošimui) neturėtų likti - kieti ir turintys kartoką prieskonį jie gali ryškiai pakeisti viso gaminio skonį. Lauras dažnai vartojamas medicinoje. Jame esančiomis veikliosiomis medžiagomis galima sustabdyti kraujavimą. Lauras, kaip ir dauguma prieskonių, pasižymi apetitą gerinančiomis bei skysčius iš organizmo šalinančiomis savybėmis. Jo aliejus, kuris išgaunamas iš vaisių ir lapų, naudojamas kaip išorinė gydanti priemonė nuo odos išbėrimų. Lauro aliejus naudojamas parfumerijos pramonėje aromatizuojant muilą. Lauro lapai – gera priemonė nerviniam susijaudinimui, veido nervų paralyžiui ar sužalojimui gydyti, kepenų ir skydliaukės navikams, skausmams sąnariuose ir vidurių diegliams gydyti.

Lauro lapų nauda liaudies medicinoje

*Sąnarių ligoms, traukuliams, paralyžiui gydyti 30 g smulkiai supjaustytų lauro lapų reikia užpilti 200 g linų arba saulėgrąžų aliejaus, palaikyti šiltai 10 dienų (arba 1 val. Karšto vandens vonelėje), nukošti ir nuspausti. Vartoti kaip išviršinius vaistus trynimams.

*Spazmų sukeliamiems skausmams gydyti:50 g susmulkintų lapų užpilti 300 ml verdančio vandens ir laikyti termose tris valandas, paskui nukošti. Šį antpilą mažais gurkšneliais išgerti per 12 valandų. Gydymo kursas – dvi dienos.

*Cukrinio diabeto gydymui: 10 švarių lauro lapų užpilti 3 stiklinėmis verdančio vandens, palaikyti 2-3 valandas.

*Gerklės vėžiui gydyti: 1 stiklinę lauro lapų užpilti 0,5 litro degtinės, palaikyti tamsoje dvi savaites, perodiškai suplakant, po to nukošti. Gautą trauktinę vartoti po 1 valg. Šaukštą 3 kartus per dieną, likus 30 min iki valgio, tol, kol ligonis pasveiks.

*Sąnariams išvalyti 5 g lauro lapų virti 5 minutes300 ml vandens. Laikyti termose 4-5 valandas. Nupiltą skystį išgerti mažais gurkšneliais per 12 valandų (negalima išgerti visko per kartą). Ir taip 3 dienas. Po savaitės gydymo kursą pakartoti. Gydymosi metu maitintis tik vegetariškai. Valyti sąnarius pirmais metais reikia kas ketvirtį, paskui – vieną kartą metuose.

*Psoriazei gydyti: 10 lauro lapų termose užplikyti 0,5 verdančio vandens, palaikyti dvi valandas. Gerti po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.

*Tekant išskyroms iš ausies: 2 valgomuosius šaukštus susmulkintų lauro lapų užpylus 200 ml karšto vandens palaikyti 1-2 valandas. Nuovirą naudoti praplovimams ir lašinimui (po procedūros ausį užkimšti vatos tamponu).
Procedūrą atlikti 3 kartus per dieną arba vieną kartą vakare prieš miegą.

*Lauro lapų nuoviras padeda sergant inkstų nepakankamumų, 1 arbatinį šaukštelį lapų su 2 stiklinėmis vandens virti ant stiprios ugnies 5 minutes. Palaikyti 2 valandas ir vartoti nuovirą po 1 valgomąjį šaukštą 2 kartus per dieną.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.06.2019 laikas 12:42 Receptai – Patiekalai Varškės spurgos
Gardžių varškės spurgų receptas. Gaminame. Varškės spurgos. Varškės spurgos apibarstomos cukraus pudra arba apšlakstomos lydytu šokoladu. Skanaus!

Skaityti daugiau

16.08.2019 laikas 19:58 Receptai – Patiekalai Bandeles su obuoliais. Be orkaitės ir be mielių
Labai paprastos ir skanios keptos bandeles su obuoliais. Gaminame keptuvėje, orkaitė nereikalinga. Pabadykite pasigaminti! Išsamų bandelių su obuoliais paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše žemiau. Skanaus!

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 08:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kraujavimo stabdymui
Kraujavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kraujavimo stabdymui, kraujavimas, receptai kraujavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau