Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 3

Mitai apie apsinuodijimą maistu

Vasarą daug kas mėgsta valgyti lauke. Tačiau iškylaujant dažniau negu namie apsinuodijama maistu. Žinoma, tai nereiškia, kad reikėtų vengti smagių vakarų prie laužo. Tiesiog reikėtų žinoti, į ką atkreipti dėmesį, kad išliktumėte saugūs.

Sveikata ir mityba

Mitai apie apsinuodijimą maistu:

  • Įsitikinimas: „Tai man nenutiks“. Apsinuodijimas maistu – viena dažniausių ligų priežasčių. Suserga 1 iš 6, pavartoję užkrėsto bakterijomis maisto, gėrimų. Kai kurie patenka į ligonines, net miršta.
  • Apsinuodijus maistu simptomai pasireiškia iš karto. Auksinio stafilokoko infekcijos pasireiškia per 1 – 6 valandas. Norovirusai – 12 – 48 valandas. E. Coli bakterijų, kurių gali būti ant nepakankamai iškeptos mėsos, žalių vaisių ir daržovių, nepasterizuotose gėrimuose ir užkrėstame vandenyje, infekcija gali pasireikšti per 1 – 8 dienas.
  • Dabar pakankamai karšta ar šalta. Maisto produktų niekada nereikėtų palikti ilgiau nei valandą, kai lauke yra karšta. Netinkamai laikomas maistas gali pagesti labai greitai.
  • Vaisius ir daržoves vartoti visada saugu. Arbūzuose, melionuose, moliūguose gali būti listerijų bakterijų, tačiau apnuodyti organizmą gali bet kokie vaisiai ir daržovės. Labai svarbu prieš valgant vaisius ir daržoves gerai nuplauti, net jei žievelė nebus valgoma.
  • Viskas dėl majonezo. Tiesa yra ta, kad majonezai labai retai sukelia apsinuodijimą. Atvirkščiai jis padeda sunaikinti kai kuriuos patogeninius mikroorganizmus, nes tai yra rūgštinis produktas. Tačiau nuo bulvių salotų su majonezu dažnai apsinuodijama, todėl tokius patiekalus ant stalo reikėtų laikyti kuo trumpiau.
  • Apsinuodijimo maistu simptomai visada tokie patys. Vieniems apsinuodijimas maistu gali sukelti viduriavimą, kitiems – vėmimą, pilvo spazmus, karščiavimą, drebulį, galvos skausmą, net į artritą panašius skausmus.
  • Vanduo viską pataisys. Viduriuojant ir vemiant organizmui kyla dehidratacijos pavojus, tačiau kūnui reikia ne tik vandens, bet ir elektrolitų, kuriuos prarado. Išalkus reikėtų suvalgyti bananų, ryžių, obuolių tyrės, skrudintos duonos, džiūvėsėlių.
  • Man nereikia gydytojo. Dažniausiai gydytojų pagalbos iš tiesų neprireikia. Tačiau jeigu pasirodo kraujas išmatose, karščiuojama, dažnai vemiama ir viduriuojama kelias dienas iš eilės, reikėtų apsilankyti pas gydytoją. Gali prireikti antibiotikų.
  • Pareiškimas: „Neisiu ir pats nerengsiu iškylu šiais metais, nes tai mane pražudys!“. Nereikia vengti susitikimų su draugais dėl baimės apsinuodyti maistu. Tiesiog reikia laikytis elementarių taisyklių ir stebėti tai, ką dedate į burną. Nevalgyti maisto ir negerti gėrimų, kurie per ilgai laikomi karštyje, valgyti tik gerai iškeptą maistą ir pan.

Mitai apie apsinuodijimą maistu

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.09.2018 laikas 09:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas

Batams nutrynus kojas liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai batams nutrynus kojas, kojų nutrynimas, receptai kojoms, nutrintos, kojos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:42 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai klausos gerinimo gydymui
Klausos gerinimas liaudies medicinoje, klausos gerinimas, klausa, receptai klausai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 06:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kosulio

Kosulys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kosulio, kosulys, kosulio gydymas, receptai kosuliui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau