Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Paranormalūs Reiškiniai » 2015 » Birželio » 23

Paranormalūs reiškiniai: mokslininkus glumina gaisrai Italijos kaime

10 metų Sicilijoje, Canneto di Caronia kaime kyla gaisrai, kurių priežastis visiškai neaiški. Keistas fenomenas, kai staiga užsidega čiužiniai, lovos, automobiliai, šaldytuvai, mobilieji telefonai, net tada, kai jie išjungti.

Šie įvykiai jau kelerius metus traukia geologų, fizikų ir vulkanologų dėmesį, tačiau nė vienam nepavyko rasti mokslu grįsto paaiškinimo. Natūralu, kad kaimo gyventojai kaltina NSO, poltergeistą ir kitokias demoniškas jėgas.

Viskas prasidėjo 2004 m. sausį, kai keliuose namuose be jokios priežasties užsidegė buitiniai prietaisai, vestuvinės dovanos, baldai ir netgi vandentiekio vamzdis. Vietos elektrą tiekianti kompanija išjungė elektros tiekimą, bet tai nieko nepakeitė. Tada kaimo gyventojus evakavo, atliko išsamų tyrimą, tačiau problemos priežasties nerado.

Net atvykę vulkanologai iš Nacionalinio Geofizikos ir vulkanologijos instituto bei ekspertų komanda iš Italijos jūrų laivyno nerado atsakymo. Savaime suprantama, kaimo gyventojai išsigando, keli netgi pasiūlė kreiptis į kunigą egzorcistą, kad jis išvarytų nelabuosius. Ėjo mėnesiai, viskas nurimo, dauguma kaimo gyventojų grįžo į namus. Gaisrai be priežasties kartais kildavo, žmonės su jais susigyveno.

Vyko ir daugiau keistų paranormalių reiškinių: trijuose namuose staiga ėmė tekėti vanduo iš vandentiekio vamzdžių, vienuose namuose vonioje per 35 val. tris kartus užsidegė veidrodis, viename lauke visi baklažanai staiga nusidažė visomis vaivorykštės spalvomis, tada nebetiko pardavimui. Staiga sugedo keli oro kondicionieriai, sprogo kelių automobilių stiklai, sugedo kompiuterių kietieji diskai, automatiniai vartai ėmė patys atsidarinėti ir užsidarinėti, be priežasties nugaišo keli gyvūnai. Ir viskam – jokio mokslinio paaiškinimo.

2005 m. Italijos vyriausybė įsteigė Specialiąsias pajėgas (iš aukšto rango karinių pareigūnų, inžinierių, architektų, geologų ir gydytojų) tirti keistiems reiškiniams tyliame kaimelyje. Grupė atliko nuodugnią analizę – fotografavo regioną, tikrino geofizinius ir geocheminius duomenis, magnetometrinius ir elektromagnetinius laukus ir pan. visi tyrimai rezultatų nedavė.

2007 m. vienas italų laikraštis išplatino dalį Civilinės apsaugos departamento ataskaitos, kurioje teigiama, kad vienintelis įmanomas paaiškinimas – gaisrai kildavo dėl aukštos įtampos elektromagnetinės emisijų (12 – 15 gigavatų), kurias sukeldavo ne žmogus. Po metų tyrimus nutraukė, o įvykių priežastimi nurodė „nežinomo pobūdžio elektromagnetinę radiaciją“.

Po ramybės laikotarpio Canneto kaime vėl ėmė dėtis neramumai. Rugsėjo 30 d. įvyko keli gaisrai. Pirmiausia staiga užsidegė į polietileną įvyniota kėdė. Po kelių valandų ugniagesiai sulaukė skambučio, kad užsidegė spintoje sudėti drabužiai, paskui paskambino vyriškis, kuris rado savo automobilį degantį. Dar dviejuose namuose rado užsidegusią knygą, sofą. Kaimo gyventojus vėl evakavo.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://delfi.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

17.01.2018 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Medaus ir kiaušinių kaukė

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymai, Medus, Migdolų arba persikų aliejus, Permalti avižiniai dribsniai.

Skaityti daugiau

17.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Čeburekų receptas

Skanių čeburekų receptas. Pasigaminkime namuose skanius čeburekus. Tai gali padaryti kiekvienas! Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau