Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Birželio » 15

Pasaulio pabaigos pranašai su nerimu laukia rugsėjo pabaigos

Keturis pilnus Mėnulio užtemimus iš eilės kai kurie krikščionybę išpažįstantys „pranašai“ traktuoja kaip pasaulio pabaigos ženklą. Biblijos teoretikų grupelė internete skelbia žinantys, kas laukia: esą Žemės link skrieja milžiniškas asteroidas, kuris išnaikins gyvybę planetoje. Tai neva turi įvykti šių metų rugsėjo pabaigoje, kuomet numatomas ketvirtasis užtemimas.

Tikintieji „kruvinąjį Mėnulį“ (užtemimo metu natūralusis Žemės palydovas atrodo raudonas) dažnai sieja su negandomis. Šįkart astronominis įvykis dėmesio sulaukė dėl to, kad rugsėjį įvyks ketvirtas iš eilės pilnas Mėnulio užtemimas per pusantrų metų ir tarp jų neįsiterpia daliniai užtemimai. Maža to, visi užtemimai sutampa su žydų šventėmis.

Keli pastoriai apie artėjantį grėsmingą įvykį pradėjo kalbėti dar prieš kelerius metus. Tiesa, jie nesutarė, ar pavojus gresia visam pasauliui, ar tik žydų bendruomenei.

„Aš tikiu, kad Dangus yra Dievo skelbimų lenta, per kurią Jis siunčia signalus Žemei, bet mes jų tiesiog nesurankiojame“, – teigė vienas iš tokių pranašų, Teksaso pastorius Johnas Hagee.

Artėjant pranašystės datai, kalbos apie neva gresiančią pasaulio pabaigą vėl padažnėjo. O „pranašai“, panašu, sutarė dėl jos scenarijaus: planetos link artėja milžiniškas asteroidas. Jis į Žemę turėtų rėžtis kažkada nuo rugsėjo 22 iki 28 dienos.

Beje, remiantis „Wikipedia“ archyvu, nuo 2000-ųjų mums jau pavyko išvengti mažiausiai 19-os pranašautų „pasaulio pabaigų“.

Tikroji gyvybės Žemėje pabaiga turėtų įvykti po maždaug 5 mlrd. metų – tuomet Saulė virs raudonąja milžine ir „prarys“ planetą (geriausiu atveju – ją visiškai susvilins). Tiesa, kai kurie mokslininkai mano, kad Žemėje per karšta gyvybei bus jau po milijardo metų.

Kad pliurpalai neperaugtų į masinę psichozę, įsikišti nusprendė NASA.

„NASA nežino apie jokį asteroidą ar kometą, kuri šiuo metu skrietų tokia trajektorija, kad susidurtų su Žeme. Taigi milžiniško susidūrimo tikimybė yra visai maža. Tiksliau, mūsų skaičiavimais, joks didelis objektas neturėtų atsitrenkti į Žemę per artimiausius kelis šimtus metų“, – nurodoma NASA pranešime.

NASA ekspertas Fredas Espenakas pastebėjo, kad nuo 1600 iki 1900 metų vadinamųjų tetradų (keturių pilnų Mėnulio užtemimų iš eilės) visai nebuvo. Tačiau NASA šių įvykių nelaiko ypatingais ar itin retais. Mat iki 2100-ųjų toks įvykis pasikartos net aštuonis kartus.

Jei manote, kad NASA bando nuslėpti artėjančią nelaimę, galime nuraminti: artimąjį kosmosą kasnakt stebi tūkstančiai profesionalių ir mėgėjų astronomų. Būtent jie dažnai ir atranda naujus asteroidus, kometas bei panašius kūnus. Jei bent kuris jų pastebėtų grėsmingą kūną, nuslėpti to nepavyktų net tokiai organizacijai, kaip NASA.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.09.2019 laikas 17:35 Receptai – Patiekalai Smėliniai sausainiai su riešutais
Pagaminti skanius sausainius iš smėlinės tešlos gana paprasta. Patiekalo paruošimui reikia nedidelio kiekio ingredientų ir laiko. Tokie sausainiai taps puikia bet kokio stalo puošmena, o svarbiausia – kiekvienas, kuris jų paragaus...

Skaityti daugiau

12.11.2019 laikas 20:29 Receptai – Patiekalai Avižiniai sausainiai su bananais ir šokoladu

Dubenyje sumaišykite avižų dribsnius, smulkintus riešutus, kokosų drožles, visas sėklas, smulkiais gabaliukais smulkintą šokoladą, razinas, cinamoną, cukrų ir žiupsnį druskos. Atskirame inde šakute sutrinkite bananą. Įmuškite k...

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 19:56 Receptai – Patiekalai Blynai su obuoliais

Gaminame namuose. Blynai su obuoliais. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau