Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 24

Produktai, galintys atbaidyti kankinančias alergijas

Turbūt sunku rasti žmogų, kuris nors kartą gyvenime nebūtų pajautęs, ką reiškia turėti alergiją. Gerai, jei alergija nutiko tik kartą ar du, tačiau ką daryti, jeigu ji nuolatos neduoda ramybės? LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ gydytojas Alvydas Unikauskas pasakojo apie produktus, kurie palengvina alergijos naštą.

„Produktams, kuriuos išvardinsime, žmogus gali būti savaime alergiškas, tad nereikėtų suprasti, kad jie tinka bet kuriuo atveju. Tačiau jeigu alergijos jiems nėra, tuomet jie turėtų išeiti į naudą“, – sako A. Unikauskas ir pristato produktus, naudingus žmonėms, kuriuos kamuoja alergijos.

Obuoliai palaiko sveiką imuninę sistemą, o tai gali atbaidyti alergijas. Obuoliuose yra daug kvercetino, augalų pigmento, vadinamo flavonoidu, kuris itin efektyviai veikia prieš alergines reakcijas. Gydytojas A. Unikauskas pataria suvalgyti bent vieną obuolį per dieną, tačiau prieš tai įsitikinti, kad jis buvo užaugintas ekologiškai.

Ciberžolė – tai galingas ginklas kovojant su alergijomis. Ciberžolėje slypi aktyvusis ingredientas kurkuminas, kuris padės prislopinti alergiją. Ciberžolė veikia ir kaip puikus paburkimą mažinantis vaistas. Gydytojas pataria įmaišyti vieną arbatinį šaukštelį ciberžolės miltelių į stiklinę karšto pieno arba arbatos ir gerti vieną kartą per dieną, naudoti kaip prieskonį patiekaluose.

Česnakas yra dar vienas superproduktas, kurį naudinga įtraukti į antialerginę dietą. Česnakas geba slopinti tam tikrus fermentus, kurie aktyvina uždegimines reakcijas organizme. Antiuždegiminės, antioksidantinės ir imuninę sistemą gerinančios česnako savybės padės išvengti apsilankymo gydytojo alergologo kabinete alergijos sezono metu, teigia A. Unikauskas. Norintiems palengvinti alergijos simptomus jis pataria per dieną suvartoti nuo vienos iki dviejų skiltelių česnako.

Alergijos yra viena pagrindinių mūsų negalavimų priežasčių. „Alergija – tai kūno imuninės sistemos atsakomoji reakcija į tam tikrą medžiagą, į kurią nealergiškas organizmas nereaguoja. Bet kokia medžiaga, sukelianti alerginę reakciją, vadinama alergenu“, – aiškina A. Unikauskas.

Produktai, galintys atbaidyti kankinančias alergijas Tarp dažniausiai minimų alergenų yra žiedadulkės, dulkės ir dulkių erkutės, pelėsis, gyvūnų pleiskanos ir plaukai, lateksas, įvairūs maisto produktai, vabzdžių įgėlimai ir tam tikri vaistai.

Alergijos simptomų gali būti daugybė ir jų stiprumo laipsnis taip pat įvairus. Tai gali būti varvanti nosis, čiaudulys, niežulys, ašarojančios ir paraudusios akys, dusulys, dilgėlinė, pleiskanojanti ir išberta oda, patinimas. Šie simptomai gali pasireikšti plačiu diapazonu: nuo minimalaus ir beveik nepastebimo iki sunkaus lygio. Tai dažniausiai priklauso nuo alerginės reakcijos intensyvumo, nuo alergeno ir jo koncentracijos.

Gydytojas A. Unikauskas atkreipia dėmesį, kad alergija gali provokuoti ir sunkių ligų vystymąsi.

„Pavyzdžiui, esant alergijai kažkuriam maisto produktui, ilgainiui gali išsivystyti sąnarių uždegimas. Tokius dalykus ne visada lengva atsekti. Alergijos suerzinta imuninė sistema nesirinkdama gali užpulti bet kurią kūno vietą“, – sako A. Unikauskas.

Plačiau apie produktus, kurie palengvina alergijos simptomus arba padeda jos išvengti, – vaizdo įraše.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.09.2018 laikas 08:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui
Atminties stiprinimui liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui, atmintis, atminties stiprinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

19.10.2019 laikas 14:59 Receptai – Patiekalai Svaiginantis Karštas Patiekalas Keptuvėje
Įdomus, skanus, sultingas karštas patiekalas! Puikūs pietūs visai šeimai. Išbandyk :)

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:24 Receptai – Patiekalai Trupininis obuolių pyragas
Labai gardus ir paprastai pagaminamas trupininis obuolių pyragas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau