Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2016 » Sausio » 28

Šveicariškas laikrodis sename kape Kinijoje

 Senos kapavietės visada apgaubtos mistikos aureole. Kai 2008-ais metais archeologai šiuolaikinį daiktą aptiko 400 metų senumo kinų kapavietėje, mistika patikėjo netgi skeptikai. Kai kas mano, jog tai įrodo galimybę keliauti laike. Kiti kelia klausymą: ar galima pasitikėti šiuo atveju?

Archeologų ir žurnalistų grupė statė dokumentinį filmą. Filmuojama buvo Minų dinastijos laikų uždarytoje kapavietėje Šansi vietovėje pietinėje Kinijos dalyje. Kai nuo vieno karsto buvo valomos žemės, aptiktas keistas radinys.

„Kai mes valėme žemes nuo karsto, nukrito gabaliukas akmens ir pasigirdo metalo garsas, - taip laikraščiui „Daily Mail“ pasakojo buvęs Guansi autonominio rajono muziejaus kuratorius Czianas Janjujus. - Pakėlėme objektą ir pamatėme, kad tai yra žiedas. Kai nuo jo nuvalėme žemes, buvome šokiruoti: iš tikrųjų tai buvo žiedo formos laikrodis".

Keistas metalinis objektas buvo auksinis žiedas su priekyje esančiu ciferblatu. Laikrodžio rodyklės rodė 10:06. Keisčiausia buvo tai, kad kitoje pusėje buvo užrašas anglų kalba Swiss (Šveicarija).

,,Swiss Made" - gana neseniai atsiradęs užrašas ant prekių, kuris reiškia, kad daiktas pagamintas Šveicarijoje.

Kokiu būdu Minų dinastijos (1368-1644 m.) laikų kapavietėje atsirado daiktas, kuris galėjo būti pagamintas ne ankščiau 1848-ųjų metų? Šveicarijos valstybė dabartiniu savo pavadinimu žinoma būtent nuo 1848-ųjų metų. Iki tol tai buvo Šveicarijos sąjunga.

Europoje laikrodžiai-žiedai tapo populiarūs po 1780-ųjų metų.

Manoma, kad pats seniausias toks laikrodis priklausė Anglijos karalienei Elžbietai I, kuri jį užsisakė 1583-ais metais. Be to, 1755-ais metais Paryžiuje gyvenęs laikrodininkas Katonas pagamino laikrodį-žiedą, užvedamą rakteliu.

Mačiau Kinijoje Minų epochos metais tokie laikrodžiai nebuvo žinomi. Ir keisčiausia yra tai, kad šveicariškas laikrodis aptiktas ne karsto išorėje, o viduje. Kaip jis ten atsidūrė?

Teorijos

Pati fantastiškiausia versija - laikrodį-žiedą pametė keliautojas laike. Kiti teigia, kad kažkas senovinį artefaktą pametė praėjusiame amžiuje, jį kirstukai ar kiti graužikai nutempė po žeme ir taip jis atsidūrė karste.

GaIi būti, kad karstas nebuvo taip patikimai uždarytas, kaip pranešė kirų valdininkai ir archeologai. Gal kapą buvo aptikę plėšikai? Tačiau, sprendžiant iš pranešimų, nė vienas artefaktas iš seno kapo nebuvo pažeistas ar pavogtas, kaip paprastai būna tokiais atvejais.

O gal visa ši istorija yra paprasčiausias prasimanymas? Kad ir kaip buvo, šis radinys sužadino daugelio žmonių vaizduotę, kurie pabandė suprasti kaip šis nepaprastas artefaktas atsidūrė karste.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.07.2019 laikas 21:24 Receptai – Patiekalai Pyragas kuris tiesiog tirpsta burnoje!
Labai skanus. Tiesiog tirpsta burnoje. Pyragą galima gaminti su uogomis ir vaisiais. Žemiau, išsamus skanaus pyrago paruošimas. Skanaus!

Skaityti daugiau

12.11.2019 laikas 09:23 Receptai – Patiekalai Orinis Apkepas Be Miltų Ir Manų
Suplak varškę, trynius, cukrų, grietinę, krakmolą ir vanilę viename dubenyje. Paimk antrą dubenį ir jame gerai išplak baltymus. Sumaišyk varškės masę su baltymais. Jei mėgstate, įdėkite razinų, ar kitokių džiovintų vaisių. Sud...

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai skrandžio negalavimams gydyti
Skrandžio negalavimai liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai Skrandžio negalavimams gydyti, receptai nuo skrandžio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau