Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugpjūčio » 29

Tik idiotų kultūroje vasarą yra valgomi ledai

Arba kodėl storuliai pirtyse tunka?

Tik mūsų, idiotų kultūroje vasarą yra valgomi ledai. Kam? Tam, kad atsigaivinti. Tačiau tiek ledų gamintojai, tiek ledų valgytojai nežino savo kūno fiziologijos. Jei žinotų, ledus valgytų žiemą – tam, kad sušilti. Pietų kraštuose senoliai gerai žino, kad norint atvėsinti kūną, reikia išgerti karšto gėrimo, o ne valgyti ledus.

Tik idiotų kultūroje vasarą yra valgomi ledai

Kūno temperatūrą reguliuoja hipotaliamas (pagumburio liauka), esanti giliai galvos smegenyse. Jei kakle esančios miego arterijos yra šaldomos (o taip atsitinka, kai valgomas šaltas maistas, geriami šalti gėrimai), hipotaliamas gauna signalą šildyti organizmą – jis gi nežino, kad idiotas kūno šeimininkas vidurvasarį prisigamins ledų ir ims juos čiaumoti. Toks kūno temperatūros reguliavimo mechanizmas išlikęs mumyse dar nuo tų laikų, kai visiškai neturėjome supratimo apie virykles ir šaldytuvus. Jo paskirtis – pakelti kūno temperatūrą žiemą, kai yra valgomas šaltas maistas.

Ledų vidurvasarį galima prisivalgyti tiek, kad ims krėsti drebulys, o tai jau bus akivaizdus požymis, kad organizmas įjungė šildymosi katilą ir ims šildytis.

Kvailos mamos ir dar kvailesni tėčiai pajūryje (ir ne tik) perka savo vaikams ledus, o paskui stebisi, kad vaikui vakare pakilo temperatūra – kuri rodo, kad organizme pagreitėjo oksidacijos reakcijos. Tuomet tokios mamytės skundžiasi tokioms pačioms, kad jų vaikelis peršalo, nes suvalgė ledų. O procesas, mamule, taigi priešingas – vaikelis perkaito. Patys apgavote jo dar sveikai reaguojantį organizmą ir dabar sriūbaujate.

O štai po pirties žiemą išėjus šaltin iš tikro galima peršalti, nes pirtyje organizmas gesina savo katilą – jis gi nežino, kad viduržiemį dvikojis užsiropš į aukščiausią pirtyje vietą. Labai „protingi“ tie, kurie prisikaitinę (užgesinę katilą) dar šoka į eketę – „extrymas“ tuščiagalviams kaukolės dėžutę užpildo antinksčių streso hormonų kokteiliu, kurį jie vadina gera nuotaika arba „kaifu“.

Tam, kad nesišildyti be reikalo, pirtyje organizmas lėtina oksidacijos reakcijas. Tai reiškia, kad medžiagų apykaita pirtyje ne greitėja, bet lėtėja. Aktyviai iš organizmo garinamas per odą tik vanduo, ir dėl to jame įsiviešpatauja madam dehidratacija, kurios storuliai neatpažinę ima ją vadinti svorio numetimu. Jie nesupranta, kad svoris auga dėl per lėtai vykstančių organizme fotocheminių ir cheminių reakcijų, tai yra per lėto oksidavimo. Visokio plauko šiuolaikiniai pirtininkai aiškina, kad organizmas pirtyje apsivalo, išveda toksinus. Kliedesiai visa tai, nes tam, kad iš organizmo būtų šalinami toksinai per odą, būtina sąlyga – reakcijų organizme aktyvėjimas. O toks reiškinys galimas tik atliekant darbą arba organizmui intensyviau šildantis. Kuris iš paminėtų atvejų vyksta pirtyje? Nė vienas. Pirtininkai nesupranta, kad valantis tik odos poras prakaitavimo požymis pirtyje ir tas pats požymis, sukeltas atliekant darbą ir šalinantis iš organizmo net sunkiuosius metalus per odą, yra skirtingi procesai.

Ar sveika prisivalgyti einant į pirtį? Nelabai, nes maistas nebus virškinamas – organizmas ima manyti, kad jau atėjo gražuolė vasara ir nėra reikalo tiek daug kaupti. Ir patys pastebėjote, kad vasarą valgoma mažiau – šildytis nereik. Dėl tos priežasties pirtyje draudžiami alkoholiniai gėrimai – jų skaidymas visai sulėtėja ir apsinuodijimas garantuotas.

O šimtas gramų dideliame šaltyje visai neblogai. Bet tik šimtas, nes antrasis, trečiasis ir ketvirtasis jau temdo sąmonę ir ima jai projektuoti sniego pusnį kaip pūkų patalą, į kurį atgulus pavasario galima ir nesulaukti.

IŠVADOS:
1. Jei žmogus stipriai sušalo ir dreba, tai kūno branduolio (vidaus organų ir smegenų) temperatūra mažiausiai vienu laipsniu mažesnė už žemutinę leistiną, tai yra apie 35oC ir žemesnė.

2. Karštos arbatos puodukas pašildo kūną tik 0,05 laipsnio. Tai niekingai mažas pliusas sušalėliui.

3. Po karštos arbatos gėrimo sušilimo pojūtis atsiranda todėl, kad arbata, keliaudama per gerklę, sušildo miego arteriją, o organizmas būtent pagal šios arterijos temperatūrą ir nustato šalta jam ar karšta.

4. Karšta arbata sudaro tik organizmo perkaitimo iliuziją ir dėl to organizmas persijungia iš šilumos taupymo režimo į maksimalaus jos švaistymo režimą. Jei sušilęs žmogus sėdi šiltoje patalpoje, tai nieko blogo, tačiau jei jis tebėra šaltyje – jam gresia kritinis peršalimas. Ypač tai pavojinga vaikams.

5. Šaltyje vietoj šiltos arbatos reikia valgyti riebų maistą su angliavandeniais, šilčiau rengtis ir šildytis prie laužo, o ne gėrimais iš termoso.

6. Veidrodinė situacija bus per karščius – gerti reikia karštą arbatą. Nors jums atrodys, kad kaistate, bet tai stimuliuos organizmo vėsinimą. Gerti galima ir kūno temperatūros vandenį, bet ne šaltesnį. Ir pliaže nustoti ištisai ką nors kramtyti.
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 09:20 Receptai – Patiekalai Arbata slopinanti karščiavimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: avietės vaisiai, liepos žiedai, triskiautis lakišius, raudonėlis, raktažolė, varnalėšos šaknys, juoduogio šeivamedžio žiedai

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:10 Receptai – Patiekalai Paprastoji takažolė vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 14:33 Receptai – Patiekalai Skanūs avižiniai sausainiai su razinomis

Avižinių sausainių su razinomis ir riešutais receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau