Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 5

Vaistiniai augalai gegužės mėnesį

Gegužės mėnesį patariama rinkti vaistinių augalų pumpurus, lapus, žiedus, o kai kada net kasti šaknis ir lupti žievę.

Gegužės mėnesį gamta prabunda, medžių kamienuose pradeda judėti sultys, subrinksta pumpurai, pražysta žoliniai augalai...

Ankstyvojo šalpusnio žiedai.

Ankstyvojo šalpusnio žiedai stabdo diarėją, padeda atsikosėti, skatina šlapimo išsiskyrimą ir prakaitavimą, todėl veiksmingai gydo ūmias ir lėtines viršutiniųjų kvėpavimo takų ligas (bronchitą, tracheitą, pleuritą, pneumoniją).

• Ankstyvojo šalpusnio žiedais patariama gydyti uždegimines ligas, gripą, hipertenziją ir aterosklerozę.

Vaistiniai augalai gegužės mėnesį

Kaip tinkamai rinkti pumpurus?

Įvairių medžių (beržų, tuopų, pušų) pumpurus reikia skinti anksti pavasarį, balandžio-gegužės mėnesiais, kai jie jau subrinko, bet dar nesprogo.

Nuo daugelio medžių pumpurus reikia nuskinti rankomis, o pušų pumpurus - nupjauti aštriu peiliu.

Rinkdami beržų pumpurus, nupjaukite 50-60 cm ilgio šakeles, tada nuo jų nurinkite pumpurus.

• Visų medžių pumpurus reikia džiovinti vėsioje patalpoje, nes šiltoje patalpoje jie sprogsta.

Beržų pumpurai. Beržų pumpurai skatina šlapimo ir tulžies sulčių išsiskyrimą, dezinfekuoja, padeda gydyti viršutinių kvėpavimo takų ligas (bronchitą, tracheitą), inkstų ir šlapimo pūslės ligas (nefritą, cistitą, šlapimo pūslės akmenligę) bei malšina širdies ligų sukeltus įvairių kūno vietų patinimus.

Pušų pumpurai. Pušų pumpurai padeda atsikosėti ir gydyti uždegimines ligas, naikina žalingąsias bakterijas ir pasižymi antiseptinėmis savybėmis.

• Pušų pumpurais patariama gydyti viršutinių kvėpavimo takų ligas, bronchitą, tracheitą, palengvina kosulį.

• Pasak liaudies medicinos žinovų, inhaliacijos su pušų pumpurų nuoviru padeda greičiau pasveikti ir sustiprina imuninę sistemą.

Kaip tinkamai rinkti vaistinių augalų lapus?

Vaistinių augalų lapus patariama skinti laikotarpiu, kai jie pradeda auginti žiedpumpurius ir žydi. Gydymui geriausiai skinti tik apatinius augalų lapus, nes taip nepakenksite augalų žydėjimui ir derėjimui. Skinti lapus patariama rankomis, atrenkant tik gerai išsivysčiusius bei sveikus, ligų nepažeistus lapus.

Stori lapkočiai sulėtina lapų džiūvimą, juose mažai biologiškai aktyvių medžiagų, todėl, nuskynę lapus, lapkočius pašalinkite.

Bruknių lapai. Bruknių lapai dezinfekuoja, skatina šlapimo ir tulžies sulčių išsiskyrimą bei pasižymi antiseptinėmis savybėmis.

Bruknių lapais patariama gydyti inkstų ir šlapimo pūslės ligas (cistitą, šlapimo pūslės akmenligę) bei mineralinių medžiagų apykaitos sutrikimų ligas (osteochondrozę, podagrą).

Meškauogių lapai. Meškauogių lapai veiksmingai skatina šlapimo išsiskyrimą, naikina žalinguosius mikrobus, padeda gydyti užde-| gimines ligas, ūmųjį ir lėtinį cistitą, pielonefritą, inkstų tuberkuliozę ir urertritą (ypač tada, kai šlapimo reakcija yra šarminė).

Dilgėlių lapai. Dilgėlių lapai skatina tulžies sulčių išsiskyrimą, siaurina kraujagysles, padeda gydyti uždegimines ligas, regeneruoja pažeistas ląsteles ir stabdo kraujavimą.

• Dilgėlių lapais patariama gydyti asteniją, mažakraujystę ir hipotoniją.

• Dilgėlių lapai organizme normalizuoja sutrikusią medžiagų apykaitą.

• Dilgėlių lapus patariama panaudoti ruošiant vaistinius augalų mišinius, gerinančius apetitą, stabdančius viduriavimą, gydančius gastritą ir enterokolitą.

Kaip tinkamai skinti vaistinių augalų žiedus?

Vaistinių augalų žiedus ir žiedynus patariama skinti žydėjimo pradžioje, kai juose yra daugiausiai gydomųjų medžiagų ir kai jie mažiausiai nubyra laikymo metu.

L Išdžiovinti vaistinių augalų žiedai neturi būti labai smulkūs, nes tai pablogina jų kokybę ir gydomąsias savybes. Nuskintus vaistinių augalų žiedus ir žiedynus patariama berti į krepšius, bet jų nespausti.

Gudobelių žiedai. Gudobelių žiedai padeda gydyti širdies ir kraujotakos sistemos ligas, praplečia kraujagysles, todėl normalizuoja sutrikusį širdies ritmą, širdies raumenį ir galvos smegenis geriau aprūpina deguonimi.

VAISTINIŲ AUGALŲ RINKIMAS GEGUŽES MĖNESĮ

  • Pavasarinio adonio žolę;
  • lapeliais apaugusių pelkinio gailio šakeles;
  • vaistinės šventagaršvės šaknis;
  • ąžuolo žievę;
  • putinų žievę;
  • europinių pipirlapių lapus;
  • šaltekšnio žievę;
  • pakalnučių žolę, lapus ir žiedus;
  • didžiosios varnalėšos šaknis;
  • vaistinių taukių šaknis;
  • trikertės žvaginės žolę;
  • raktažolių lapus ir žiedus;
  • balteglių spyglius ir pumpurus;
  • plačialapio gysločio žolę;
  • paprastojo varpučio šaknynus;
  • juodalksnių pumpurus;
  • trispalvės našlaitės žolę;
  • dirvinio asiūklio žolę;
  • krienų šaknis;
  • ievos žiedus.
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.08.2019 laikas 20:20 Receptai – Patiekalai Subtilus obuolių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Visi svečiai prašo recepto.

Skanesnio nebūna! Obuolių pyrago receptas. Skaniausias obuolių pyragas, kepinys labai švelnus, kvapnus, tirpsta burnoje! Ypač skanu su rūgščiais obuoliais.

Skaityti daugiau

07.08.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Skanūs blynai iš cukinijos ir varškės
Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 08:52 Receptai – Patiekalai Svogūnas, žąsų taukai gydo bronchitą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Svogūnas, Žąsų taukai

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau