Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Gegužės » 5

Valgomos piktžolės - geriausi vaistai nuo pavasario avitaminozės

Pavasarį neretai kūno oda tampa sausa, plaukai blyškūs... Nepaisant visos kūno priežiūros, centrinis šildymas ir žiemos šalčiai odai pakenkia. Įprastos prieskoninės žolės - krapai ir petražolės anksti pavasarį gana brangūs.

Be to, jie neretai būna užauginti su įvairiais augimo stimuliatoriais, dirbtina šviesa, o ne natūraliai.

Todėl, gydydami pavasario avitaminozę, verčiau maistui vartokite natūraliai išaugusias piktžoles, kuriose gausu vitaminų ir gyvybinių galių. Norint užsiauginti krapų ar svogūnų laiškų, reikia gerokai pasistengti, o piktžolės auga savaime. Evoliucijos metu piktžolės veiksmingai prisitaikė prie bet kokių augimo sąlygų ir jų net su kauptuku neišnaikinsi!

Valgomos piktžolės - geriausi vaistai nuo pavasario avitaminozės

BALANDOS

Valgomi balandų lapai ir sėklos. Balandų lapai yra labai maistingi, nes juose gausu proteinų. Balandų lapus galima panaudoti verdant sriubas, ruošiant apkepus ir salotas. Balandų lapus netgi galima panaudoti rauginant kopūstus.

Balandų sėklas patariama sutrinti į miltelius, kuriuos patariama berti į duonos tešlą.

ANKSTYVIEJI ŠALPUSNIAI

Ankstyvieji šalpusniai - vertingi vaistiniai ir maistiniai augalai. Maistui tinka ankstyvojo šalpusnio lapai, žiedai ir šaknys.

Jaunų ankstyvojo šalpusnio lapų skonis yra panašus į špinatų.

MEŠKINIAI ČESNAKAI

Meškiniai česnakai anksti pavasarį sudygsta anksčiau nei bet kurie žalumynai. Meškiniai česnakai yra mėgiami dėl pikantiško česnakų skonio. Meškinius česnakus galima panaudoti ruošiant salotas, mišraines, įdarus pyragėliams ir koldūnams bei verdant sriubas.

PAPRASTŲJŲ VARPUČIŲ ŠAKNYS

Pavasarį paprastųjų varpučių šaknys yra baltos ir sultingos, jas galima panaudoti ruošiant salotas.

Paprastųjų varpučių šaknis reikia išmirkyti, perplauti vandens srove, smulkiai supjaustyti, suberti į ruošiamas daržovių salotas.

Džiovintas paprastųjų varpučių šaknis reikia susmulkinti ir panaudoti verdant labai naudingą arbatą.

KIŠKIAKOPŪSČIAI

Kiškiakopūsčių lapai yra rūgštoko citrinų skonio. Juose gausu pavasarį žmogaus organizmui reikalingo vitamino C.

Šviežiais kiškiakopūsčių lapeliais patariama skaninti salotas ir ruošti arbatą, kuri bus malonaus rūgštelėjusio skonio.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-10-24 laikas 10:11 Receptai 3 Sveikų Košių Receptai
Košė yra lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei. Nors šis patiekalas daugeliui gerai pažįstamas ir mėgstamas, visgi apie košes dar yra ko pasimokyti – specialistų teigimu, net ir tokio sveiko maisto...

Skaityti daugiau

2019-06-29 laikas 14:15 Receptai Orkaitėje keptos vištų blauzdelės: majonezo marinatas
Gaminame. Keptos vištų blauzdelės. Orkaitėje keptos vištų blauzdelės receptas. Į dubenėlį dedame majonezą, Dižono garstyčias, išspaustą česnaką, druską bei prieskonius ir užmaišome marinatą. Skanaus.

Skaityti daugiau

2020-05-30 laikas 09:47 Receptai Kalėdiniai sausainiai su čili pipirais. Nebuvo aštrūs
Dideliems ir mažiems labai patiko, sausainiai nebuvo aštrūs. Labai svarbu aplieti šokoladu, nes kitaip sausainiai bus kieti. Šokoladas juos suminkština ir padaro dar skanesnius. Gaminčiau dar kartą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau