Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 5

Valgomos piktžolės - geriausi vaistai nuo pavasario avitaminozės

Pavasarį neretai kūno oda tampa sausa, plaukai blyškūs... Nepaisant visos kūno priežiūros, centrinis šildymas ir žiemos šalčiai odai pakenkia. Įprastos prieskoninės žolės - krapai ir petražolės anksti pavasarį gana brangūs.

Be to, jie neretai būna užauginti su įvairiais augimo stimuliatoriais, dirbtina šviesa, o ne natūraliai.

Todėl, gydydami pavasario avitaminozę, verčiau maistui vartokite natūraliai išaugusias piktžoles, kuriose gausu vitaminų ir gyvybinių galių. Norint užsiauginti krapų ar svogūnų laiškų, reikia gerokai pasistengti, o piktžolės auga savaime. Evoliucijos metu piktžolės veiksmingai prisitaikė prie bet kokių augimo sąlygų ir jų net su kauptuku neišnaikinsi!

Valgomos piktžolės - geriausi vaistai nuo pavasario avitaminozės

BALANDOS

Valgomi balandų lapai ir sėklos. Balandų lapai yra labai maistingi, nes juose gausu proteinų. Balandų lapus galima panaudoti verdant sriubas, ruošiant apkepus ir salotas. Balandų lapus netgi galima panaudoti rauginant kopūstus.

Balandų sėklas patariama sutrinti į miltelius, kuriuos patariama berti į duonos tešlą.

ANKSTYVIEJI ŠALPUSNIAI

Ankstyvieji šalpusniai - vertingi vaistiniai ir maistiniai augalai. Maistui tinka ankstyvojo šalpusnio lapai, žiedai ir šaknys.

Jaunų ankstyvojo šalpusnio lapų skonis yra panašus į špinatų.

MEŠKINIAI ČESNAKAI

Meškiniai česnakai anksti pavasarį sudygsta anksčiau nei bet kurie žalumynai. Meškiniai česnakai yra mėgiami dėl pikantiško česnakų skonio. Meškinius česnakus galima panaudoti ruošiant salotas, mišraines, įdarus pyragėliams ir koldūnams bei verdant sriubas.

PAPRASTŲJŲ VARPUČIŲ ŠAKNYS

Pavasarį paprastųjų varpučių šaknys yra baltos ir sultingos, jas galima panaudoti ruošiant salotas.

Paprastųjų varpučių šaknis reikia išmirkyti, perplauti vandens srove, smulkiai supjaustyti, suberti į ruošiamas daržovių salotas.

Džiovintas paprastųjų varpučių šaknis reikia susmulkinti ir panaudoti verdant labai naudingą arbatą.

KIŠKIAKOPŪSČIAI

Kiškiakopūsčių lapai yra rūgštoko citrinų skonio. Juose gausu pavasarį žmogaus organizmui reikalingo vitamino C.

Šviežiais kiškiakopūsčių lapeliais patariama skaninti salotas ir ruošti arbatą, kuri bus malonaus rūgštelėjusio skonio.

Jei manai, kad ši informacija buvo naudinga, pasidalink, prenumeruok ir padėkok...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Prisjungus galite komentuoti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas.
avatar
PASKUTINĖS NAUJIENOS:
03.12.2021 laikas 13:44 Turkijai smogė smarkus uraganas, per kurį Stambule žuvo 6 žmonės ir dešimtys buvo sužeisti
Per Turkiją nusiaubusį stiprų uraganą žuvo šeši žmonės ir 52 buvo sužeisti.

Skaityti daugiau

03.12.2021 laikas 13:40 Narai nufilmavo didžiulį aštuonių metrų ilgio kirminą
Prie Naujosios Zelandijos krantų vaizdo įrašą filmavę narai pastebėjo neįprastą jūros būtybę, panašią į didžiulį aštuonių metrų ilgio kirminą.

Skaityti daugiau

02.12.2021 laikas 19:38 Tamsios dėmės ant kaklo: 5 natūralios priemonės, padedančios jų atsikratyti
Nors tamsios dėmės ant kaklo nekelia pavojaus sveikatai, jos gali traukti akį ir dėl jų kaklo oda gali tapti šiurkšti.

Skaityti daugiau

02.12.2021 laikas 19:30 Kodėl man miegant tirpsta rankos?
Kai naktį ramiai miegame, ilgai būname toje pačioje padėtyje. Tai gali sukelti rankos (plaštakos, riešo) tirpimą. Tačiau mėšlungis ir tirpimas gali atsirasti ir dėl kitų priežasčių. Kai kurie iš jų yra gana rimti. Pavyzdžiui, tunelinis sindromas arba riešo kanalo sindromas....

Skaityti daugiau

02.12.2021 laikas 19:16 Šios bitės – tikras siaubas: turi dantis ir ėda mėsą
Menkai pažįstamos tropinių bičių rūšys išsivystė papildomą dantį, skirtą mėsai kąsti, bei žarnyną, kuris labiau panašus į grifų, nei kitų bičių.

Skaityti daugiau

03.12.2021 laikas 13:10 Receptai | Patiekalai Aštri ėrienos sriuba su perlinėmis kruopomis
Tokie ėrienos sriuba tikra tobulybė mano lėkštėje. Tikriausiai nesu valgiusi gardesnės sriubos. Aš galvoju, kad pati didžiausia šios sriubos paslaptis yra kokybiška ėriena (tad nepagailėkite investuoti į ją šiek tiek pinigų) ir tai, kad pirmiausia sultinį su ėriena išviriau greitpuodyje....

Skaityti daugiau

03.12.2021 laikas 13:10 Receptai | Patiekalai Grikių apkepas su varške ir daržovėmis

Tai labai gardus apkepas iš grikių su daržovėmis. Jei esate tikras grikių mėgėjas, tai labai rekomenduoju jį išsikepti jau šiandien. Aš pati kepiau jau trečią kartą, nes labai patiko. Kiekiai čia tikrai ganėtinai maži, užtenka tik vienu prisėdimu pavalgyti.

...

Skaityti daugiau

Žiedinių kopūstų apkepas su malta mėsa ir sūriu (video)
02.12.2021 laikas 15:37 Receptai | Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas su malta mėsa ir sūriu (video)

Paranormal Virtuve šiandiena jums siūlo pasigaminti patiekalą pagal receptą: Žiedinių kopūstų apkepas su malta mėsa ir sūriu (video). Skanaus!

Skaityti daugiau