Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2016 » Liepos » 16

Vandenynų platybių vaiduokliai

Periodiškai vis pasigirsta gandai, kad jūrose ar vandenynuose sutinkami, tačiau tęsiantys savo kelionę laike laivai. Mistikos pilnos istorijos apie burlaivius, garlaivius ir kitokius įvairiais laikais pagamintus laivus jūreivių perduodamos iš kartos į kartą. Yra manoma, kad laivo, kuris savo kelyje sutinka "Skrajojantį Olandą" ar kitą laivą iš anapusinio pasaulio, laukia neišvengiama žūtis. Žinoma, šiuo atveju negalima atmesti teiginio, kad visi šie gandai yra gerokai sutirštinti, nes jūrininkai yra labai prietaringi, tačiau tai, kad šis reiškinys egzistuoja, maža kas abejoja - yra netgi vizualinių įrodymų.

Kaip užgimė visos šios istorijos ir kas slepiasi nuo mūsų akių po vandeniu, kuris dengia didžiąją mūsų planetos paviršiaus dalį? Netgi pačiais kukliausiais skaičiavimais dugne galima aptikti ne mažiau 10 tūkstančių nuskendusių laivų, ir tai tik narams pasiekiamame gylyje. Tačiau žymiai didesnėje gelmėje savo paskutinę prieglaudą galėjo surasti laivai, kurie ir šiandien laikomi dingusiais be žinios, arba tie, duomenis apie kuriuos įslaptino specialiosios tarnybos. Esant šiuolaikinėms išvystytoms sekimo priemonėms ir globaliam monitoringui iš dirbtinių Žemės palydovų, atsirado galimybė skenuoti ne tik vandenyno paviršių, bet ir jo gelmes. Visa tai leido gauti nepaneigiamus įrodymus to, kad laivai-vaiduokliai iš tikrųjų egzistuoja. Žinoma, skeptikai iš karto ims prieštarauti, kad tai nėra joks fenomenas, o paprasčiausiai laivai, kuriuos paliko jų komandos. Pamestas laivas atvirame vandenyne, valdomas vėjo ir srovių, gali išbūti ne vieną amžių. Tačiau aptiktų objektų ypatybė buvo ta, kad jie po kiek laiko išnykdavo, nežiūrint į tai, kad būdavo ramus oras be jokio štormo, o po to atsirasdavo kitoje vietoje.

Vandenynų platybių vaiduokliai

Dažniausiai tai yra stebima taip vadinamų anomalių geomagnetinių zonų rajonuose - Bermudų trikampyje ir Marianų įduboje. Nuotraukos iš palydovų užfiksavo fantomų pasirodymą tiek dienos, tiek nakties metu. Supainioti juos su kitais objektais neįmanoma, nes didelio jautrumo optika leidžia pamatyti atvaizdą iki pačių smulkiausių detalių. Specialistai, tiriantys šiuos reiškinius, laivus skirsto į du tipus - materialūs objektai ir fantomai. Pastarieji pasirodo kaip regėjimas, tačiau išoriškai jie nesiskiria nuo realių laivų. Be to, kaip pasakoja šilto ir šalto matę

jūrininkai, tam tikru laiku šie laivai tampa materialiais, netgi galima įlipti į tokį laivą. Drąsuoliai, kurie ryžtasi tokiam žingsniui, atgal nebesugrįžta ir išnyksta kartu su laivu-vaiduokliu, kuris savo svečių niekada atgal nepaleidžia,

Materialūs, tačiau ne mažiau pavojingi „vaiduokliai“, atsirandantys nežinia iš kur, nuo fantomų skiriasi tuo, kad jie visada yra iš realios materijos. Keisčiausia yra tai, kad šių laivų maršrutai visada driekiasi viena kryptimi, daugelis keleivinių laivų kapitonų gali patvirtinti, kad ne kartą teko keisti laivo kursą dėl tokios netikėtai pasirodžiusios kliūties. Nors šie laivai-vaiduokliai ir nevaldomi, tačiau jie tarsi tikslingai nori taranuoti kitą laivą, todėl į tokį maršrutą patekę naujokai ar nevietiniai gali būti nuskandinti. Lipti į tokius laivus taip pat nerekomenduojama, nes juose visada yra daugybė spąstų, o kai kurie liudininkai netgi teigia, kad naktimis galima matyti švytėjimą, sklindantį iš už tamsių iliuminatorių. Kartais laivai-vaiduokliai pasirodo su NSO palyda. Amerikiečių ufologai teigia, kad tai iš tikrųjų yra mobilūs portalai į paralelinį pasaulį. Tuo galima paaiškinti, kodėl šie laivai nuolat plaukioja tuo pačiu maršrutu, kuris sutampa su tektoniniu lūžiu Žemės plutoje.

Niekieno nevaldomų laivų pasirodymas - tai visiškai ne mistika, o tam tikrų bandymų, siekiant iškreipti ir suspausti erdvę, vykdymo rezultatas. Mitai apie Filadelfijos eksperimentą ir šiandien kelia daugybę klausimų, nors patys jūreiviai, buvę laive, neigia taip vadinamo „Vaivorykštės" projekto egzistavimą. Kai kurie tyrinėtojai mano, kad esminininkas, kuris, atseit, dingo ir po to vėl atsirado, buvo tik pašalinis manevras, turėjęs atitraukti dėmesį nuo dar labiau grandioziško JAV KJL plano, siekiant išbandyti naujos rūšies ginkluotę.

Sprendžiant pagal neseniai iš CŽV archyvų į spaudą nutekėjusius duomenis, tapo žinoma, kad mokslininkams pavyko aptikti Nikolos Teslos archyvus, kuriuos, kaip buvo manoma, sunaikino pats mokslininkas. Dar daugiau, aptiktus dokumentus pavyko iššifruoti ir jų pagrindu sukurti teleportacijos technologiją. Savo laiku garsusis mokslininkas pasakė, kad žmonija dar nėra pasirengusi
jo atradimams ir visiškai sunaikino savo sukurtą įrenginį. Aparato kūrimo darbai buvo pradėti labai skubiai, po to, kai amerikiečių žvalgai iš Berlyno pranešė, kad vokiečių mokslininkai pradėjo branduolinio ginklo kūrimo darbus. 1943-iais metais visi parengiamieji darbai buvo baigti, bandymams buvo nuspręsta panaudoti vieną povandeninį laivą, o esminininkas vandenyno paviršiuje turėjo atlikti elektromagnetinio lauko, reikalingo portalui sukurti, koncentratoriaus vaidmenį.

Panašu, kad kažkas sutrukdė eksperimento eigai, nes vandens paviršiuje esantis esminininkas vienu metu pasirodė keliose vietose, nors turėjo likti vietoje. Mažai kam žinoma, kad antvandeninis laivas buvo visiškai tuščias. Eksperimento išvakarėse laivas dokuose buvo specialiai atnaujintas, atstatytas iš išardymui numatyto seno laivo, o gyvieji eksperimento dalyviai buvo būtent po vandeniu, t.y. povandeniniame laive. Ir šis povandeninis laivas po eksperimento nebuvo aptiktas. Siekiant išvengti bet kokio informacijos nutekėjimo, visi duomenys apie laivą ir jo ekipažą buvo pašalinti iš registro. Nuo to meto šiame rajone pradėti fiksuoti taip vadinamų laivų-vaiduoklių pasirodymo faktai. Krante esančios radiolokacinės stotys keletą kartą patvirtino dingusio povandeninio laivo pasirodymą, taip pat buvo užpelenguotas nelaimės signalas, perduodamas Morzės abėcėle, kurią šiandien visiškai pakeitė palydovinis ryšys. Radijo signalą sugebėjo „pagauti" vietiniai gyventojai, kurie iki šiol naudoja šį paprastą ryšio būdą, jie ir pranešė apie įvykį.

Vandenynų platybių vaiduokliai

Įdomiausia tai, kad čia reguliariai pasirodo ne tik daugiau nei 7-ių dešimtmečių senumo povandeninis laivas, bet yra užfiksuoti ir kiti laivai, kurie, beje, nesiuntė jokių radijo signalų. Kariškiai negalėjo neužfiksuoti šių anomalijų, o vietiniai gyventojai pasakoja, kad matė XX amžiaus pradžios laivus su tiems laikams būdingais kaminais ir netgi iš jų virstančiais juodų dūmų kamuoliais. Tyrinėtojai, kurie seniai tiria šį atvejį, mano, kad kitų laivų pasirodymą išprovokavo būtent šis bandymas. Tuo pačiu metu jokių viduramžių laikų burlaivio, nors kiek primenančio mitinį „Skrajojantį olandą", iki šiol nėra užfiksuota. Pastarasis, greičiausiai, egzistuoja tik pasakojimuose, kaip ir jo ekipažas, kurį sudaro klasikiniai viduramžių piratai.

Laivų-vaiduoklių pasirodymai nėra susiję su kokiu nors konkrečiu regionu ar anomaliomis geomagnetinėmis zonomis. Rajonuose, kur tradicinis verslas yra žvejyba, yra labai daug tokių objektų pasirodymo atvejų, ir dažniausiai tai būna nedidelės talpos laiveliai. Dažniausiai tai vyksta prie Norvegijos, Brazilijos ir Didžiosios Britanijos krantų. Dar praėjusio amžiaus pradžioje čia dėl navigacijos priemonių nebuvimo ir blogų oro sąlygų dažnai nuskęsdavo žvejybiniai laiveliai. Vietiniai žvejai pagal iš kartos į kartą perduodamus pasakojimus atpažino keletą dingusių žvejybinių laivų, o vieno Norvegijos kaimelio gyventojas, naktį atsidūręs atviroje jūroje, atpažino savo senelio garinį katerį.

Šių reiškinių negalima susieti su taip vadinamu erdvės įsiminimo efektu, kai regėjimas pasirodo periodiškai ir kartojasi sinchroniškai. Sis fenomenas labai neblogai žinomas ir netgi yra patvirtintas moksliniais tyrimais. Vizualiniai ir garsiniai efektai nedaro jokios įtakos supančiai aplinkai, t.y. jie analogiški miražams. Laivų-vaiduoklių atveju yra pastebėtas anomalus aktyvumas, ir būtent laivas yra kažkokia būtybė, gyvenanti pagal savo dėsnius ir neturinti jokio ekipažo.

Netgi šiomis dienomis, nežiūrint į pačias moderniausias navigacijos priemones, dingsta įvairaus dydžio laivai, o tai reiškia, kad laivų-vaiduoklių „laivynas" pasipildys naujais laivais. Netekę komandos jie pasirodys tam tikroje vietoje arba chaotiškai plaukios įvairiuose pasaulinio vandenyno regionuose. Gal kada nors pavyks įminti šios anomalijos mįslę.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.06.2019 laikas 10:19 Receptai – Patiekalai Daržovių troškinys su pievagrybiais

Gardžių, sveikų ir lengvai pagaminamų daržovių patiekalų receptai. Skanaus!

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:39 Receptai – Patiekalai Nepaprastai skanūs abrikosai sirupe
Gaminame namuose skanius abrikosus sirupe. Abrikosai kruopščiai nuplaunami ir pašalinami kauliukai. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Laikykite vėsioje vietoje. Štai ir viskas! Mūsų abrikosai yra paruošti. Gero apetito!...

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Auksinis sklindžių receptas
Svarbiausia – išsirinkti šių blynų kepimui pačią geriausią keptuvę. Pageidautina kepti ant sausos keptuvės, nepridedant riebalų: tame glūdi purių amerikietiškų blynų – pankeikų – ruošimo paslaptis. Paruošti blynai ilagai neužsibūn...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau