Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistinės Vietovės, Anomalinės Zonos » 2016 » Spalio » 8

Žmones žudantis Palmyros atolas

Už 1000 mylių į pietus nuo Havajų yra Palmyros atolas-sala. Iš pirmo žvilgsnio  - tai nuostabi vieta, praktiškai rojus žemėje. Tačiau šiame rojuje yra tiesus kelias, vedantis į pragarą. Palmyroje yra daug keistenybių, tai labai neįprasta vieta. Salos grožis tiesiog užburia. Joje yra ir nuostabūs smėlėti paplūdimiai, ir vešli augmenija, ir gražūs rifai bei lagūnos.

Tačiau geriau pasižvalgius, sala ima kelti nerimą. Šalia atolo plaukioja daugybė ryklių, žuvis yra nevalgoma, nes minta vandens augalais, kurie išskiria toksinus. Pačioje saloje taip pat daugybė nemalonių gyvių - nuo skaudžiai geliančių moskitų iki nuodingų driežų. Džiaugsmas dėl puikaus klimato labai greitai pasikeičia dėl labai staigaus oro sąlygų pasikeitimo.

Žmones žudantis Palmyros atolas

Praktiškai nuo pačio salos atradimo visus joje apsilankiusius žmones persekioja nežinoma jėga. Pasiseka tiems, kurie sugeba iš salos ištrūkti gyvi. Netgi savo pavadinimą sala gavo laivo, kuris sudužo prie salos, pavadinimo.

Žmones žudantis Palmyros atolas

1798-ais metais šalia tuo metu žemėlapiuose dar nepažymėtos salos sudužo laivas „Betsė“, plaukiantis iš Amerikos į Aziją. Laivas atsitrenkė į rifus, žmonės bandė išsigelbėti plaukdami į krantą, tačiau salą pasiekė vos dešimt žmonių - kiti arba nuskendo, arba juos suėdė rykliai.
Iš vyrų, išlipusių į salą, išgyveno tik trys. Kai po dviejų mėnesių juos išgelbėjo kitas laivas, likę gyvieji pasakojo, kad jų draugus pražudė pati sala - iš tikrųjų tai yra didžiulė pabaisa, žudanti žmones!

Sala buvo pažymėta žemėlapiuose, o 1802-ais metais jai suteiktas Palmyros vardas - taip vadinosi laivas, kuris nuskendo prie atolo tais pačiais 1802-ais metais.

1870-ais metais prie Palmyros krantų dingo amerikiečių laivas „Angelas“. Ekipažo nariai buvo surasti saloje. Visi jie buvo mirę, ir mirę prievartine mirtimi. Tačiau žudikas taip ir nepaaiškėjo.

Žmones žudantis Palmyros atolas

1940-ais metais sala perėjo JAV jurisdikcijai. Antrojo pasaulinio karo metais saloje buvo įkurdintas karinis garnizonas. Vienas iš karių, Džo Braunas, pasakojo, kad jis ir jo draugai, esantys saloje, nuolat jautė kažkokią nepaaiškinamą baimę. Vieni kalbėjo, jog bijo vandenyje plaukiojančių ryklių,
kiti, apimti isterijos, reikalavo juos išgabenti iš salos, tvirtindami, kad, to nepadarius, įvyks kažkas baisaus.

Iš tikrųjų, keli kariai nusižudė, karių tarpe kildavo nemotyvuotos agresijos pliūpsniai, kurie baigdavosi barniais, muštynėmis, netgi žmogžudystėmis.

Helas Hortonas, buvęs karinis jūrų karininkas, Palmyroje tarnavęs nuo 1942-ųjų iki 1944-ųjų metų, papasakojo:

„Kartą vienas mūsų patruliavimo lėktuvas nukrito netoliese salos. Mes ilgai ir atkakliai jo ieškojome, tačiau neaptikome nei varžto, nei skardos gabalo. Tai buvo labai keista ir stulbinama. Kitą kartą lėktuvas atsiplėšė nuo pakilimo tako, pakilo į maždaug 60-ies metrų aukštį ir pasuko neteisinga kryptimi. Ekipažui buvo duota užduotis skristi į šiaurę, tačiau lėktuvą jie pasuko į pietus. Diena buvo puiki. Mes nieko negalėjome suprasti. Lėktuvu skrido du žmonės, kurių daugiau mes nepamatėme. Mums labai nesisekė šioje saloje. Patyrę jūreiviai ją pavadino prakeiktąja. Kartą išgirdome skrendančio Žmones žudantis Palmyros atolas lėktuvo garsą - jis ieškojo mūsų salos. Bandant nutūpti, pilotas nepataikė ant nusileidimo tako ir įkrito į jūrą. Mes nuskubėjome prie piloto, tačiau pavėlavome - pirmiau jį aptiko rykliai“.

Po karo žmonės paliko salą. Vyriausybė daugiau nebandė jos naudoti - pernelyg bloga šlovė sklido apie šį žemės lopinėlį.

Tačiau 1974-ais metais Palmyroje buvo nužudyti du žmonės, kurie plaukiojo jachta. Kaip teismo proceso metu pasakojo liudininkai, Malkolmas „Makas“ Gremas ir Eleonora „Maff“ Grem iš San Diego buvo nužudyti, greičiausiai, dėl brangios jachtos „Jūros vėjas“ („Sea Wind“) ir joje buvusių maisto atsargų. Tai galėjo padaryti saloje atsigyvenęs buvęs nuteistasis.

1980-ais metais Maff Grem galaikus aptiko kita jachtininkų pora - Šeron ir Robertas Džordanai. Šeron, vaikščiodama pakrante, pastebėjo kaukolę ir kaulus, kurie, greičiausiai, iškrito iš Antrojo pasaulinio karo laikų metalinės dėžės, kurią bangos išmetė į krantą. Įdomiausia tai, kad Šeron reikiamoje vietoje atsidūrė pačiu laiku - kitas atoslūgis būtų kaulus visiems laikams nunešęs į jūrą.

Žmones žudantis Palmyros atolas

Tyrimai rodo, kad Maff Grem galėjo būti nušauta į galva arba užmušta kažkokiu buku daiktu.

Po to moteris buvo sudeginta, supjaustyta ir likučiai sudėti į nedidelį metalinį konteinerį, paimtą iš vienos senos karinės gelbėjimo valties saloje. Po to konteineris buvo paskandintas lagūnoje. Mako Gremo kūnas taip ir nebuvo aptiktas. Manoma, kad jis galėjo būti paslėptas kitame konteineryje saloje arba kažkur netoliese jos.

Džonas Braidenas, liudininkas žmogžudystės byloje, buvo nuotykių ieškotojas, kuris 14 mėnesių praleido Palmyros saloje, nesėkmingai bandydamas užveisti kokoso palmių plantaciją. Braidenas atrodė žmogumi, kurį sunku kuo nors išgąsdinti, tačiau netgi jis proceso matu pasakė, kad „Palmyroje kartais tiesiog buvo jaučiama artėjanti nelaime".

Jachtininkas Tomas Vulfas, kuris Palmyroje lankėsi prieš sutuoktinių nužudymą, davė parodymus keturiuose įvairiuose procesuose, susijusiuose su nusikaltimu. Likus mėnesiui iki proceso Vulfas pajuto tai, kas tik dar kartą patvirtiną keistos jėgos poveikį tiems, kas turėjo kontaktų su Palmyra.

Vieną žemėlapis! Detaliai pasakodamas apie šį įvykį teismo proceso metu, Vulfas galėjo tik stebėtis, kokios keistos jėgos atnešė jam prie namo Palmyros žemėlapį užplanuotų liudijimų išvakarėse, kai procesas buvo pasiekęs kritinę stadiją. rytą po naktį siautusio stipraus štormo Volfas, kurio namas stovi Pjudžit Saunde Vašingtone, išėjo pasivaikščioti krantu, norėdamas pažiūrėti, ką bangos ir vėjas išmetė į sausumą.

Vos 12 m atstumu nuo namo jis pastebėjo cilindro formos objektą, išmestą į krantą. Atidarius dėžutę, joje buvo aptiktas Palmyros salos navigacinis
Jis pažymėjo, kad „šio prakeikto žemėlapio radimas sukėlė baimę prieš kažką nežinomą. Aš nesu prietaringas, tačiau pripažįstu, kad tai tikrai mane sukrėtė. Atrodo, kad Palmyra išsitempė ir palietė mane už trijų tūkstančių mylių“.

Žinomas biologas Maršanas Marinas iškėlė hipotezę apie tai, kad sala iš tikrųjų yra gyva būtybė, turinti labai stiprią neigiamą aurą ir sugebanti žmones įvilioti į spąstus!

Beje, yra ir kitokios versijos. Pavyzdžiui, slaptas magiškas ordinas jau ne vieną amžių Palmyroje atlieka savo ritualus arba saloje yra įėjimas į kitą matavimą.

Paskutinės žinios iš Palmyros atolo liudija, kad saloje gyvena daugybė žiurkių. 2011-ais metais jos buvo išnuodytos, tačiau kartu žuvo ir dalis vietinės faunos. Nuo to laiko salos lankymas yra ribojamas, norint į ją patekti būtina gauti JAV gamtos apsaugos tarnybos leidimą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.06.2019 laikas 15:29 Receptai – Patiekalai Bemielės sluoksniuotos tešlos sūrio lazdelės
Šio sūrio lazdelės itin lengvai pagaminamos ir tikrai skanios. Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu receptas.

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 22:56 Receptai – Patiekalai Saldumynų mėgėjams: šokoladinis pyragas su šokolado užpilu (video)
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Apvalioje torto kepimo formoje išmaišykite visus birius produktus, supilkite, aliejų, actą, vanilės ekstraktą, karštą vandenį ir mentele maišykite iki vientisos masės. Tešlą dėkite į orkaitę i...

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 16:06 Receptai – Patiekalai Kiaulienos kotletai su džiūvėsėliais
Batono riekeles užpilame vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, kad išmirktų. Kiaulieną ir svogūnus pjaustome taip, kad tilptų į mėsmalę. Kiaulieną, svogūnus ir nuspaustas batono riekeles praleidžiame per mėsmalę. Gautą faršą pas...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau