Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2018 » Balandžio » 11

Želatinos nauda sveikatai ir grožiui

Želatina naudinga ne tik gaminant įvairius patiekalus – ji gali būti vartojama norint pagerinti sveikatą visiškai natūraliu būdu, LRT TELEVIZIJOS laidoje pabrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Kaip teigia jis, želatina padeda stiprinat daugybę organizmo funkcijų – nuo virškinimo ir žarnyno veiklos iki kognityvinių gebėjimų.

Želatina, Sveikata

Mažai kas žino, kad želatina – ne tik puiki priemonė valgiui ruošti, bet ir natūrali priemonė sveikatai gerinti. Šis unikalus gyvūninis baltymas gali būti tituluojamas sveikatos, jaunystės ir grožio garantu, sako A. Unikauskas.

Želatina gerina žarnyno sveikatą ir virškinimą. „Želatiną naudoti verta, nes šis produktas saugo žarnų vidinį sluoksnį, pagerina skrandžio sulčių sekreciją, saugo nuo rėmens ir pilvo pūtimo“, – sako medikas.

Anot A. Unikausko, želatina saugo sąnarius ir mažina jų skausmą. Laikui bėgant kūne mažėja kolageno, o būtent želatina sulėtina jo nykimą ir sąnarius ardančius uždegimus. Taip sąnariai ilgiau išlieka sveiki. Klinikiniai tyrimai rodo, kad kasdien vartojant apie du gramus želatinos, mažėja uždegimų, sąnarių ir raumenų skausmų, gerėja sąnarių ir audinių atsistatymas po traumų.

Gydytojas A. Unikauskas tvirtina, kad želatina naudinga ir dėl to, kad gerina nuotaiką ir kognityvinius gebėjimus. „Želatinoje esanti amino rūgštis glicinas veikia panašiai kaip raminamieji vaistai, tik be jokio pašalinio poveikio. Vartojant želatiną natūraliai gerėja protiniai sugebėjimai ir gerėja nuotaika“, – aiškina medikas.

Be išvardytų dalykų, želatina gerina ir gražina odos būklę. Raukšlės, strijos, celiulitas ir kiti senėjimo ženklai atsiranda tada, kai oda netenka kolageno. Želatinoje esančios amino rūgštys pagerina kolageno sintezę mūsų organizme, oda atsigauna, tampa stangresnė ir elastingesnė, mažiau bijo ultravioletinių spindulių, pasakoja A. Unikauskas.

Želatina, kaip teigia medikas, padeda palaikyti sveiką širdį. „Visi gyvuliniai produktai, paukštiena, jautiena ir kt., taip pat kiaušinai turi daug metionino – aminorūgšties. Metioninas didina širdies ligų riziką, nes kelia kraujyje esančio homocisteino kiekį. Želatina padeda subalansuoti ir atkurti svarbių, sveikatai būtinų aminorūgščių pusiausvyrą organizme ir neutralizuoja žalingą homocisteino poveikį“, – aiškina gydytojas. Žiūrėkite vaizdo įrašą.

Želatinos nauda sveikatai ir grožiui

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.08.2019 laikas 20:18 Receptai Tik trys ingredientai ir jūs nustosite pirkti sūrį parduotuvėje!

Sūris – puikus produktas. Iš jo galite gaminti sumuštinius, karštą patiekalą, pridėti prie salotų. Parduotuvių sūrių kokybė pastaruoju metu norėtųsi, kad būtų geresnė. Kodėl, nenorite atsisakyti jo iš parduotuvės, galite ...

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 06:57 Receptai Vaistažolių mišiniai nuo kokliušo
Kokliušas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kokliušo, kokliušas, kokliušo gydymas, receptai kokliušas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 11:58 Receptai Labai skanūs Žagarėliai
Gaminame. Žagarėliai Į dubenį mušame kiaušinį, suplakame, pilame kefyrą, dedame grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dalimis sijojame į dubenį ir maišome, kol bus galima min...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.01.2025 laikas 22:10 Astrofizikai mano, kad Žemė paėmė Mėnulį iš kitos planetos
Tradiciškai manoma, kad Mėnulis atsirado po didelio susidūrimo su Žeme, tačiau naujas tyrimas, atliktas Pensilvanijos universiteto mokslininkų, siūlo alternatyvų požiūrį. Jie teigia, kad Mėnulis galėjo kilti iš kitos Saulės sistemos vietos ir vėliau ...

Skaityti daugiau

21.01.2025 laikas 21:55 Gyvenamos planetos galėjo atsirasti anksčiau nei galaktikos, mano mokslininkai
Ilgą laiką astronomai buvo įsitikinę, kad galaktikos atsirado prieš formuojantis planetoms. Tačiau naujausi tyrimai, vadovaujami Danielio Valeno iš Portsmuto universiteto, atskleidžia, kad gyvybės galimybės galėjo egzistuoti ankstyvosios Visatos stad...

Skaityti daugiau

21.01.2025 laikas 07:29 Dukra ištekėjo už vyro, kuris ją tempia žemyn ir manipuliuoja ja, kaip jam patinka
Jaunos šeimos gyvenimas su tėvais gali atrodyti kaip patogus sprendimas, tačiau tai dažnai atneša nesusipratimų ir įtampų. Šiame straipsnyje nagrinėsime iššūkius, su kuriais susiduria poros, kai tėvai nori padėti, o jaunųjų šeimos nariai nesuvokia, k...

Skaityti daugiau

20.01.2025 laikas 07:40 Mano vyro tėvai nenorėjo mums padėti įsigyti butą, tačiau patys nusipirko naują automobilį

Šeimos dinamikos dažnai yra sudėtingos, ypač kai kalbama apie finansinę paramą. Mano vyro tėvai, nors ir gyvenantys gerai, atsisako padėti mums nusipirkti nuosavą būstą. Tai sukėlė daug klausimų ir iššūkių mūsų santykiuose. Šiame straipsnyje pasid...

Skaityti daugiau

20.01.2025 laikas 07:14 Senovės kinų horoskopas: stichijų įtaka jūsų charakteriui
Senovės kinų horoskopas, pasiremiantis penkiomis stichijomis – ugnimi, vandeniu, žeme, medžiu ir metalas – siūlo unikalų požiūrį į asmenybės bruožus ir likimo iššūkius. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip gimimo metų paskutinis skaičius gali atskleist...

Skaityti daugiau