Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Kovo » 23

Kinijos valstiečiams įsakyta iškirsti miškus ir auginti grūdų atsargas, nes laukiama pasaulinio bado

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

Kinijos socialinėje žiniasklaidoje pasklidusi virusinė filmuota medžiaga atskleidė, kad valstiečiams buvo įsakyta iškirsti miškus, kad jie užleistų vietą dirbamai žemei, baiminantis didėjančio maisto trūkumo.

Filmuotą medžiagą užfiksavęs asmuo sakė: "Ką tik gavome pranešimą, kad privalome iškirsti šiuos medžius ir vietoj jų auginti grūdus, net jei finansiškai tai bus nuostolinga. Prekių kainos dabar tokios didelės - trąšos, pesticidai ir kainos juokingai didelės".

Vaizdo įraše teigiama, kad grūdams auginti kertami miškai yra Veifango mieste Šandongo provincijoje. Veifango vietos valdžios institucijos nurodė iškirsti miško žemę. Vaizdo įraše matėsi daugybė medžių, kurie jau buvo iškirsti, o kai kurių medžių šaknys atidengtos. Kiti valstiečiai Veifango pareigūnų nurodymu pašalino didelį plotą brandžių medžių.

Filmuotoje medžiagoje taip pat užfiksuota, kaip kaime kalbėtojas skelbia pranešimą. Kalbėtojas sakė, kad medžius draudžiama sodinti dirbamoje žemėje ir kad naujai iškirstoje miško žemėje negalima įrengti tvenkinių ar vaismedžių sodų. Jie taip pat pakartojo, kad medžiai turi būti iškirsti per ribotą laiką, kol valdžios institucijos jų prievarta "nenužudys".

Kitas filmuotoje medžiagoje užfiksuotas vyras, prisistatęs tos pačios provincijos Jiningo miesto gyventoju, teigė, kad valdžios institucijos įsakė jiems pašalinti medžius, kad galėtų auginti javus, nes šaliai gresia maisto trūkumas. "Vietinėse parduotuvėse jau nebėra medžių pjovimo grandininių pjūklų", - pridūrė jis.

Jiningo gyventojas pasakojo, kad "anksčiau mums buvo sakoma: "Jei norite praturtėti, pirmiausia pasodinkite medžių". Dabar mums pasakė, kad mums draudžiama sodinti medžius".

Šandongo provincijos vyriausybės pareigūnas kinų kalba leidiniui "Epoch Times" patvirtino medžių šalinimo operacijas. "Net žuvų tvenkiniai turi būti užpilti, kad būtų galima auginti javus. Bet kokiu atveju turite daryti tai, ko reikalauja Kinijos komunistų partija (KKP)", - sakė Šandongo pareigūnas.

Miškų kirtimo operacijos Šandonge vykdomos po to, kai Pekinas pripažino, kad šalies vidaus pajėgumai auginti maistines kultūras yra menki. Generalinės muitinės administracijos duomenimis, 2021 m. Kinija importavo 164 mln. tonų grūdų, o tai reiškia, kad jos priklausomybė nuo užsienio importo sudaro beveik 20 proc. (Susiję: "Kinija yra viena iš didžiausių pasaulio šalių, kurioje yra daugiausiai maisto produktų: Kinija dėl potvynių superka amerikietiškus kukurūzus, sukeldama maisto trūkumo krizę).

Analitikai dėl Kinijos maisto krizės kaltina nekompetentingą vadovybę

Keletas komentatorių pasidalijo su "Epoch Times" savo analizėmis apie Kinijos maisto krizę. Dabartinių įvykių komentatorius Yang Si nurodė, kad Šandonge ne tik yra geltonas dirvožemis, bet ir linkęs į sausras, o medžių šalinimas gali sukelti dirvožemio eroziją.

Japonijoje gyvenantis Jangas pažymėjo, kad naujai išvalytai žemei reikės daugiau nei vidutiniškai trąšų ir pesticidų, kad būtų užtikrintas geras derlius. "Dėl didėjančių išlaidų trąšoms ir pesticidams valstiečiams bus sunku gauti pelno", - pridūrė jis.

Tuo tarpu nepriklausomas komentatorius Zhang Sutian pirštu parodė į KKP sukčiavimą ir korupciją kaip į priežastis, dėl kurių Kinijoje trūksta maisto. Pasak Zhango, kuris turi dviejų dešimtmečių patirtį maisto pramonėje, daugelis grūdų sandėlių Kinijoje iš tikrųjų yra tušti dėl korupcijos. Šalies grūdų atsargas jis apibūdino kaip "prilygstančias didžiulei beviltiškai skolai", į kurią įsitraukę per daug interesų grupių.

Zhangas taip pat pastebėjo, kad situacija grūdų sandėliuose buvo slepiama, o problema kasmet vis aštrėja. Jis paminėjo 2013 m. incidentą, kai Centrinė drausmės inspekcijos komisija pirmą kartą nusiuntė komandą patikrinti Kinijos grūdų rezervą (CGR). Po komisijos tyrimo 78 CGR grūdų sandėliai Heilongdziango provincijoje, esančioje Kinijos šiaurės rytų pakraštyje, "užsidegė".

Mokslininkas Xue Chi pritarė Zhangui, kad nekompetentingas KKP valdymas didina Kinijos maisto trūkumo problemą.

"KKP niekada sėkmingai nesukūrė modernios žemės ūkio gamybos sistemos. Jos žemės ūkio plėtra gerokai atsilieka nuo pramonės plėtros. Jos žemės ūkio pramonė ne tik negali konkuruoti su išsivysčiusiomis šalimis, bet net negali patenkinti vidaus paklausos. Tai lemia KKP sistema."

Kaip pagrindines Kinijos maisto krizės gilėjimo priežastis Xue įvardijo KKP "apgaulę, sukčiavimą ir visokį netvarkingą elgesį". "Kai tamsioji uždanga bus praskleista ir tiesa atskleista, nelaimė taps nekontroliuojama", - sakė jis.

Daugiau panašių istorijų skaitykite FoodSupply.news.

Toliau žiūrėkite vaizdo įrašą, kuriame kalbama apie tai, kad Kinijos maisto tiekimo krizė iš tikrųjų yra dirbtinė.

Šis vaizdo įrašas yra iš "ZGoldenReport" kanalo Brighteon.com.

Šaltiniai:

TheEpochTimes.com

Brighteon.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.12.2017 laikas 15:20 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (rugiagėlių, beržo, petražolių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: rugiagėlių žiedų, beržo pumpurų, petražolių vaisių, trapiojo pupalaiškio, debesylo šaknies, meškauogės lapų

Skaityti daugiau

19.10.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Tradicinis Apetitiškų Eklerų Receptas.
Eklerai magiškai ir stebuklingai veikia žmones – ir vaikus, ir senelius. Aš savo virtuvėje vis turiu sugalvoti kažką naujo. Esu žmogus be firminio torto, bet man taip smagu turėti svečiuose žmones, kurie ištobulinę savo vieną sald...

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sklerozes gydymui
Sklerozė liaudies medicinoje, Sklerozė, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo sklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau