Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2023 » Sausio » 7

Mokslininkai teigia, kad Japonijoje esanti "undinės" mumija gali būti siaubinga beždžionės-žuvies apgaulė

Nuo tada, kai mitinės būtybės pirmą kartą išpopuliarėjo, undinės žavi žmones įvairiomis žiniasklaidos priemonėmis, pavyzdžiui, knygomis, filmais ir televizijos laidomis. Paprastai jos vaizduojamos kaip gražios moterys su žuvies uodegomis.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, kurie atspindi autoriaus nuomonę

Tačiau Japonijoje viena undinių mumija visai nepanaši į paveikslėliuose vaizduojamas undines.

Japonijos tyrėjų teigimu, 300 metų senumo undinė galėjo būti pagaminta naudojant dviejų skirtingų gyvūnų liekanas.

Japonijos mokslininkai aiškinasi 300 metų senumo mumifikuotos undinės, kurią žmonės šimtmečius garbino, nes ji esą turėjo gydomųjų savybių, kilmę. Mumija yra maždaug 12 colių (30,5 cm) ilgio.

Tačiau mokslininkai mano, kad palaikai sudaryti iš beždžionės liemens, prisiūto prie žuvies uodegos. Kad "undinės" išvaizda būtų išbaigta, tas, kas kūrė šį padarą, galėjo pridėti ir žmogaus plaukų bei nagų.

Okajamos folkloro draugijos valdybos narys Hirošis Kinošita (Hiroshi Kinoshita) undinės mumiją aptiko dėžėje Okajamos prefektūros šventykloje. Pirmą kartą apie mumiją H. Kinoshita sužinojo aptikęs neįprasto egzemplioriaus nuotrauką mitinių būtybių enciklopedijoje.

Teigiama, kad undinę kažkada tarp 1736 ir 1741 m. sugavo žvejys. Pagal mumijos dėžutėje paliktą raštelį, žvejys vėliau mumiją pardavė Kojimos šeimai, turtingai Bingo-Fukujamos provincijos šeimai.

Po Meidži epochos (1868-1912 m.) pradžios mumija turėjo kitus savininkus. Ekspertai dar nepatvirtino, kaip undinė atsidūrė šventykloje.

Gydomųjų savybių turinti undinė

Takafumi Kato, Kurašikio mokslo ir meno universiteto paleontologas, ir jo kolegos pradėjo tirti mumijos kilmę po to, kai Kinoshita įtikino šventyklą leisti mokslininkų grupei ištirti neįprastas liekanas.

Mokslininkai mumiją nufotografavo naudodami kompiuterinę tomografiją. Kompiuterinės tomografijos ir elektroninio mikroskopo analizės rezultatai atskleidė, kad:

  • Mumija sveria 365 gramus.
  • Mumijos akių obuoliai fiksuoti į priekį, o ant veido yra antakiai.
  • Mumija turi dviejų tipų plaukus: storus tiesius plaukus ir plonesnius garbanotus plaukus, kurie auga nuo galvos.
  • Mumijos plaukų paviršiuje yra odelės, panašios į žmonių ir kitų primatų plaukų odeles.

Be to, mumija turi nugarinį peleką ir uodegos peleką ant apatinės kūno dalies, kuri padengta žvynais.

Undinė mumija šiek tiek primena dvi mitines būtybes iš japonų folkloro: Amabijos arba undinės su snapais vietoj burnos ir trimis skirtingais uodegos pelekais bei ningios (ningyo) arba žuvėdros su žmogaus galva.

Abi šios mitinės būtybės buvo siejamos su pasakojimais apie stebuklingus sveikatos išgydymus ir ilgesnę gyvenimo trukmę. Viename garsiame pasakojime teigiama, kad moteris, vardu Yao Bikuni, atsitiktinai suvalgiusi visą ningyo, gyveno 800 metų.

Šventyklos šventikai mano, kad mumija yra geros sveikatos ženklas. Šventyklos vyriausiasis kunigas Kozenas Kuida (Kozen Kuida) paaiškino, kad ją garbina tikėdamiesi padėti "nors šiek tiek sušvelninti koronaviruso pandemiją".

Anksčiau mumija buvo eksponuojama šventykloje stiklinėje vitrinoje, kad lankytojai galėtų pasimelsti. Tačiau pastaruosius 40 metų mumija buvo laikoma šventykloje esančiame ugniai atspariame seife, kad nesugestų.

Kitose dviejose Japonijos šventyklose taip pat buvo saugomos panašios undinių mumijos, kurios buvo garbinamos kaip Okajamos undinė.

Padirbtos undinės dažnai buvo kuriamos turistams vilioti

Ekspertai mano, kad netikras būtybes, tokias kaip Okajamos undinė, kūrė vietos gyventojai, norėdami jas parduoti smalsiems Vakarų turistams.

Panaši apgavystė, pavadinta Feejee undinė (Feejee Mermaid), 1810-aisiais buvo parduota olandų keliautojams Japonijoje, o vėliau perparduota anglų pirkliams. Galiausiai Feejee undinėlė buvo išsiųsta į Ameriką, kur tapo garsiosios P. T. Barnumo (Barnum) kolekcijos dalimi.

Feejee undinė buvo trijų pėdų (91 cm) ilgio undinė, kuri, kaip manoma, buvo pagaminta iš dviejų skirtingų gyvūnų: orangutano ir lašišos uodegos.

Okajamos prefektūroje esančios šventyklos kunigai tikisi, kad tyrimas papildys mumifikuotos undinėlės palikimą ir padės jai gyvuoti ateities folklore.

"Tikiuosi, kad tyrimo projektas gali palikti mokslinių įrašų ateities kartoms", - apibendrino Kuida.

 

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.06.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Chačapuri su sūriu pusryčiams per 15 minučių
Chačapuri su sūriu, tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, jau seniai yra mėgstamas daugelyje šalių. Traški plutelė su gardžiu sūrio įdaru viduje … Taip, tai nuostabu!

Skaityti daugiau

07.08.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Skanūs blynai iš cukinijos ir varškės
Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Skaityti daugiau

15.10.2019 laikas 21:42 Receptai – Patiekalai Minkšti sausainiai su obuoliais pusryčiams
Nuostabus desertas – saldūs obuolių sausainiai. Paruošimas labai lengvas. Idealiai tinka kasdieniams pusryčiams ar priešpiečiams. Šis receptas yra lengvas ir greitai paruošiamas, užtuks tik 30 minučių ir minkšti sausainiai bus ja...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau