- 18.02.2020
- 1.0 Reitingas
- 1616 Peržiūros
- Komentarai
Gražgarstė – labai sveika lapinė daržovė, ypač dažnai naudojama salotose ir picose. Sužinokite, kodėl turėtumėte valgyti gražgarstę kuo dažniau!
1. Apsaugo akis, nes joje yra du specialūs akių sveikatos priežiūrai skirti antioksidantai (liuteinas ir zeaksantinas).
2. Būdamas geras skaidulų šaltinis, reguliuoja žarnyno apykaitą, malšindamas vidurių užkietėjimą.
3. Dėl kartais ir aštraus skonio skatina virškinimą.
4. Kaip ir burokėliai ar špinatai, gražgarstė turi daug folio rūgšties. Tai skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą.
5. Tai puiki priemonė numesti svorio: stiklinė susmulkintos gražgarstės per dieną padeda pašalinti toksinus ir deginti riebalus iš audinių.
6. Dėl vitamino A, ji apsaugo nuo odos, burnos ir plaučių vėžio.
7. Jos kovoja su mažakraujyste, nes joje yra vitamino C ir geležies. Svarbu pabrėžti, kad geležis geriau įsisavinamas organizme kartu su vitaminu C. Tai yra viena ir nedaugelio daržovių, turinčių abu komponentus, todėl ji yra viena maistingiausių daržovių.
8. Sudėtyje yra daug vitamino K. Idealiai tinka apsaugoti širdį, odą ir kaulus.
9. Užkertą kelią osteoporozei, dėl kalcio ir vitamino K.
10. Tai afrodiziakas, todėl rekomenduojama periodiškai jį vartoti, norint padidinti lytinio potraukio lygį.
Gražgarstė dygsta labai greitai, taip pat aktyviai auga. Galite auginti net ant palangės!
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau