Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » 2019 » Balandžio » 12

Namų šeimininkė patars, kaip pasigaminti kietą sūrį namuose!

Pagaminti kietą sūrį, be chemijos, namuose nėra sunku. Tokį sūrį galima drąsiai duoti vaikams, jokių aromatinių priedų ar dažančių medžiagų.

sūris, varškė, sūrio gamyba, maistas, natūralus sūris

Ingredientai kietam sūriui:

  • Grūdėta varškė (mažiausiai 9%) – 500 gramų
  • Pienas (kuo riebesnis, tuo geriau) – 500 ml
  • Sviestas – 50 gramų
  • Soda – pusė arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Druskos pagal skonį

sūris, varškė, sūrio gamyba, maistas, natūralus sūris

Kieto naminio sūrio paruošimas:

  1. Paimkite puodą, supilkite pieną. Sudėkite varškę ir maišykite su medine lopetėle. Užvirinkite ir kaitinkite 10-15 minučių ant mažos ugnies, kad nepridegtų.
  2. Sieteliu nufiltruokite pieno masę. Jei neturite tinkamo sieto, sudėkite keliais sluoksniais marlę ir nukoškite.
  3. Palaukite, kol pasukos nutekės. Tuo tarpu, sudėkite sviestą į puodą ir įmuškite kiaušinį, įdėkite sodos. Kai sviestas susimaišys su soda ir kiaušiniu, įdėkite virtą varškę.
  4. 5 minutes kaitinkite ant nedidelės ugnies ir nuolat maišykite gautą masę. Jei pastebėsite, kad masė džiūsta, įpilkite šiek tiek pasukų. Kai sūris taps švelniai geltonas, nuimkite jį nuo viryklės.
  5. Paruoškite formą, išklokite marle ir supilkite masę. Palikite pastovėti šaldytuve kelias valandas, kad sukietėtų.
  6. Naminis sūris paruoštas! Puikiai tiks sumuštiniams. Jo sūrumą jūs galite kontroliuoti. Bus daug skanesnis už pirktinį!
Niekas neišdrįso palikti komentarą.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar


TavoSkelbimai.lt Skelbimų lenta