Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2015 » Gegužės » 04

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


04.05.2015, 20:18
Kosmosas Peržiūrų (5928)
Tai gali atrodyti neįtikėtina, tačiau yra pakankamai svarbūs argumentai teigti, jog šiandiena vyksta branduolinis karas, tačiau daugelis mūsų planetoje gyvenančių žmonių apie tai nieko nežino. Priežastis paprasta: karinių veiksmų teatras yra pakankamai toli nuo mūsų. Jis yra Saulės sistemos pakraštyje, Koiperio juostoje.
Sužinok daugiau ...
04.05.2015, 19:42
Hipotezės Peržiūrų (4564)
Mums įprasčiausia medžiaga yra, ko gera, vanduo. Būtent jo yra šalia kiekvieną gyvenimo akimirką, tačiau praktiškai apie jį žinome labai mažai. Vanduo yra nepaprastai svarbus gyvybei Žemėje - be jo niekas negali egzistuoti. Vanduo yra vienas iš unikaliausių ir kartu paslaptingiausių junginių mūsų planetoje, nors, atrodytų, kas gali būti paprastesnio už vandenį. Bet kaip mažai mes žinome apie šią nepakeičiamą medžiagą... Viso pasaulio mokslininkai tyrinėja vandenį, tačiau jo paslaptys vis dar nėra iki galo atskleistos.
Sužinok daugiau ...
04.05.2015, 19:33
Mistinės Vietovės, Anomalinės Zonos Peržiūrų (4297)

Vokietijos ir Kanados jūros biologai pirmą kartą užfiksavo vadinamąsias „mirusias zonas“ Atlanto vandenyne – teritorijas, kurioje negali išgyventi jokia gyvybė, nes vandenyje beveik nėra ištirpusio deguonies. Mokslininkai zoną, kurioje – neįprastai žemas ištirpusio deguonies lygis, rado už kelių šimtų kilometrų nuo vakarinio Afrikos kranto. Tokios zonos nėra visiškai nematytos, tačiau iki šiol jos buvo randamos sekliuose vandens telkiniuose.

Sužinok daugiau ...
04.05.2015, 19:22
Gamtos Paslaptys Peržiūrų (4225)
Netoli 20-ojo greitkelio į Oregoną tyvuliuojantį "Dingstantį ežerą" gaubia tamsi ir gili paslaptis. Didžiąją metų dalį jis atrodo kaip įprastas ežeras – ramus ir taikus. Tačiau žiemą prasiveria paslaptinga anga, kuri susiurbia visą ežero vandenį. Mokslininkus ši mįslė glumina jau ne vieną šimtmetį.
Sužinok daugiau ...
04.05.2015, 19:10
Gamtos Paslaptys Peržiūrų (4076)

Geologas Liberijoje aptiko spygliuotą palmę primenantį augalą, kuris, panašu, yra linkęs augti tik virš kimberlito vamzdžių – šimtų metrų skersmens vulkaninių uolienų kolonų, kurias į Žemės paviršių kartu su deimantais iškėlė Žemės geologiniai procesai. O jeigu šis augalas iš tiesų yra toks išrankus, kaip iš pažiūros atrodo, tuomet Vakarų Afrikos deimantų ieškotojai įgijo itin paprastą ir pigų būdą rasti klodus, kuriuose gausu deimantų, rašo sciencemag.org.

Sužinok daugiau ...