Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2015 » Gegužės » 22

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


22.05.2015, 22:55
Kosmosas Peržiūrų (3471)
NASA zondas „Dawn“ dar labiau priartėjo prie nykštukinės planetos Cereros ir į Žemę atsiuntė iš beprecedenčio artumo darytų Cereros paviršiaus fotografijų. Gluminantys šviesuliai iš ten niekur nedingo. Ir nors jie nuotraukose matomi gerokai aiškiau, įminti jų mįslės tai nepadėjo. Veikiau priešingai: iš arčiau nufotografuotos ryškios šviesos dėmės mokslininkams užminė naujų mįslių.
Sužinok daugiau ...
22.05.2015, 22:44
Istorijos Paslaptys Peržiūrų (4121)

Siena (13 a.) supo uždarą sritį, kadaise skirtą karališkajai šeimai ir rūmų kilmingiesiems. Apsauginė siena žioji skylėmis, kadaise naudotomis kaip ambrazūros šaudymui iš lankų. Ir būtent už šios vaiduokliškos sienos savo lizdus suka bjaurūs krankliai. Kranklių pamėgta vieta yra Žaliasis bokštas, buvusi karalių galvų nukirsdinimo vieta. Čia 1536 m. buvo nukirsta galva Anne Boleyn. Kai budelis paėmė nukirstą galvą ir iškėlė, kurį laiką akys ir lūpos tebejudėjo. Pasakojama, kad jos melsva begalvė šmėkla vis dar vaidenasi šiose vietose.

Sužinok daugiau ...
22.05.2015, 22:35
Technologijos, Mokslas Peržiūrų (5507)

Pirmasis amžinojo variklio paminėjimas tik 1150 m. Bet jau senovėje domėtasi amžinojo judėjimo problemomis. Jam graikų filosofija skyrė daug dėmesio. Pvz., pitagoriečiai buvo tiesiog užburti apskritimo – ir laikė, kad ratu juda ne tik dangaus kūnai, bet ir žmogaus siela. Tačiau žmogus geba „atsekti savo kelio pradžią ir pabaigą“ ir tuo pačiu likimo pasmerktas mirčiai. Ir graikai padarė išvadą, kad negalimas amžinas dirbtinai sukurtas judėjimas, taigi ir amžinasis variklis.

Sužinok daugiau ...