Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2015 » Gegužės » 11

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


11.05.2015, 20:54
Mistinės Vietovės, Anomalinės Zonos Peržiūrų (5529)
Šiaurės Vokietijoje stūkso harco kalnų masyvas. Tai vidutinio aukščio, tačiau labai vaizdingi kalnai. Pati didžiausia šių kalnų įžymybė – Brokeno kalnas. Yra pasakojama, kad jau ištisus amžius valpurgijos naktį čionai atskrenda švęsti raganos iš visu žemynų.
Sužinok daugiau ...
11.05.2015, 20:12
Hipotezės Peržiūrų (4308)
Paslaptingai prieš 6 tūkst. m. iškilusi Šumero civilizacija išnyko taip pat paslaptingai. Istorinėse knygose tvirtinama, kad jai atsirado stiprus varžovas, tokia pat paslaptinga Akadų imperija, o maždaug 2000 m. pr.m.e. abi šios civilizacijos išnyko – ir nesimato jokių aiškių priežasčių. O tada staiga, tarsi iš nieko, ten pat susikuria dvi naujos civilizacijos – Babilonas ir Asirija.
Sužinok daugiau ...
11.05.2015, 20:04
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (5150)

Amino rūgštys – su baltymais gaunama medžiaga, reikalinga normaliam organizmo funkcionavimui bei smegenų veiklai, rūgštys yra atsakingos ir už informacijos perdavimą iš vienos nervinės ląstelės į kitą. Mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį, kad dalį reikiamų amino rūgščių organizmas pasigamina, tačiau kitas būtina gauti su maistu. Daugiausia amino rūgščių galima gauti iš sojos pieno sūrio bei ankštinių daržovių, o mėsos grupėje – iš liesos žuvies ar mėsos, pavyzdžiui vištienos krūtinėlės. Geriausias būdas palaikyti reikiamą amino rūgščių kiekį organizme – suderinti mitybą taip, kad jų netrūktų ar atvirkščiai – kiekis nebūtų viršytas.

Sužinok daugiau ...
11.05.2015, 19:54
Medicinos Naujienos Peržiūrų (4006)
Pirmadienį Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė kartus su Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentu Liutauru Labanausku pasirašė naują medikų etikos kodeksą. Jame, be kita ko, kalbama ir apie tai, kad iki šiol dažnos „padėkos“ medikams vokelio, brangaus gėrimo ar kitokiu pavidalu nėra galimos. Tiesa, nors pasirašytas dokumentas tik rekomendacinio pobūdžio, dalis gydytojų jau dabar sakosi speičiami į kampą.
Sužinok daugiau ...
11.05.2015, 19:50
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (4277)
2013 metų liepos 18-ąją pradėjęs bėgti nuo gimtųjų namų pietų Anglijoje ir per 621 dienas apibėgęs Žemės rutulį britas Kevinas Karas (Kevin Carr) neoficialiai tapo pačiu greičiausiu žmogumi mūsų planetoje, kuriam tai padaryti pavyko. Jis perbėgo net 26 skirtingas valstybes, kasdien įveikdamas vidutiniškai 40 kilometrų. Vyras keliavo vienas ir pats tempė viską, ko gali prireikti, ekstremaliomis sąlygomis siekiant rekordo (maisto, vandens, kitų daiktų reikalingų stovyklavietei įsirengti ir išgyventi), krepšyje ant ratukų. Galima teigti, kad šio stipraus ir atkaklaus žmogaus žygdarbis įkvėpė milijonus pasaulio gyventojų gyventi sveikiau ir, nors retkarčiais, pabėgioti parke ar stadione.
Sužinok daugiau ...
11.05.2015, 15:29
Automobilių Naujienos Peržiūrų (5406)

Ar pavyktų įsivaizduoti tokį automobilį, kurio variklis į aplinka išmeta ne anglies dvideginį, smalkes, angliavandenilius, benzeną, šviną ir kitą bjaurastį, o tik vandenį - tokį švarų ir gryną, jog būtų galima gerti? Nors ir tiesiai iš duslintuvo "čiaupo", jei tik tas vanduo iš jo ne garuotų, o čiurlentų? Galbūt visa tai panašu į nepadoriai tolimą mokslinę fantastiką, tačiau toks projektas – jau įgyvendintas. Nors dar ne serijinis. Jo pavadinimas – Toyota Mirai.

Sužinok daugiau ...
11.05.2015, 14:54
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (10829)

Niekas nepatikėtų, kad toks pigus ir kasdienis dalykas kaip maistinė soda gali būti veiksmingesnis už brangiausius vaistus. Dauguma žino, kad jos tirpalu skalaujant gerklę lengviau išgysime nuo peršalimo, bet yra įsitikinusių, kad valgomoji soda padeda ir atsikratyti vėžio. Valgomoji soda, arba natrio hidrokarbonatas, yra natūrali medžiaga, kuri nekenkia sveikatai, vaikams ir aplinkai.

Sužinok daugiau ...
11.05.2015, 09:08
Medicinos Naujienos Peržiūrų (5690)
Pastaruoju metu atliekama daug mokslinių tyrimų norint nustatyti, ar elektromagnetinės bangos, skleidžiamos mobiliųjų telefonų ir kitų prietaisų, yra kancerogenai, galintys sukelti vėžinius susirgimus.
Sužinok daugiau ...