Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2017 » Rugpjūčio » 17

7 vietos pasaulyje, kur kanibalizmas dar neišnykęs

Kanibalizmas anksčiau pasaulyje buvo gana paplitęs reiškinys. Kartais jį paskatindavo šiurpios tradicijos, o kartais - būtinybė. Dabar žmonės nori manyti, kad kanibalizmas yra išnykęs, tačiau pasaulyje vis dar yra vietų, kur žmonių valgymas yra praktikuojamas. Štai septynios iš jų.

1. Liberija

Po pilietinio karo šalyje apsilankę tarptautiniai ekspertai rado įrodymų, kad žmonės užsiima kanibalizmu. Dar daugiau - pilietinio karo dalyviai patys teigė, kad norėdami būti drąsesni prieš mūšius valgydavo vaikų širdis. Kai kurie keistuose ritualuose suvalgydavo ir nugalėtus priešus.

2. Prancūzijos Polinezija

Šios Ramiojo vandenyno salos, turinčios Prancūzijos užjūrio bendrijos statusą, yra gana vargingos, tačiau jas mėgsta turistai. Štai 2011 metais ten viešėjo Stefanas Raminas. Jis taip ir nerįžo iš tradicinės ožkų medžioklės. Jo palaikai buvo rasti sudeginti lauže. Manoma, kad jį suvalgė vietinė gentis, o likučius sudegino.

3. Fidžis

Anksčiau Fidžis buvo vadinamas „Kanibalų salomis“. Vietinės gentys nuolat valgė žmogieną, kurią gaudavo tiesiog puldinėdamos viena kitą. Fidžis anksčiau gąsdindavo europiečius, kurie mieliau ten nekeldavo kojos. Dabar Fidžis - turistų gausiai lankoma vieta, kurioje kanibalizmo beveik nebėra. Beveik. Apie Naihehe urvus gyvenančios gentys kartais vis dar valgo žmogieną.

Kanibalų puota Fidžyje, XIX a.

Kanibalų puota Fidžyje, XIX a. ©Coulon - Edward Reeves | commons.wikimedia.org

4. Papua Naujoji Gvinėja

Šiose salose gyvena nedidelė Korowai gentis. Šiais laikais ji yra palyginti taiki, tačiau į mirtį žiūri kiek kitaip nei mes. Genties vyrai galvoja, kad žmones žudo mistinė ragana ir jų pareiga yra jai atkeršyti. Geriausias būdas tai padaryti - valgyti mirusių žmonių kūnus.

5. Indija

Indija turi kosmoso programą, bet turi ir nemažai kanibalų. Prie Gango upės įsikūrusi Aghori sekta užsiima pačiais keisčiausiais ir šlykščiausiais įsivaizduojamais ritualais. Sektos nariai tepasi kūnus kremuotų žmonių palaikais, geria iš žmonių kaukolių, o radę nesudegusios žmogienos ją suvalgo. Tačiau Aghori sektos nariai niekada nežudo. Žmogieną šie žmonės valgo siekdami apšvitimo. Ši sekta jau visai baigia išnykti, tačiau tebeegzistuoja ir 2017 metais.

6. Kongas

Kongas per savo istoriją taip pat turėjo ne vieną kruviną laikotarpį, kuomet buvo drąskomas karo. Tačiau ir po visų ginkluotų konfliktų vis dar girdimi pranešimai apie kanibalizmą. 2003 metais Jungtinėse Tautose nuskambėjo kaltinimas, kad Kongo sukilėliai tikrąja to žodžio prasme Mbuti žmones valgo gyvus.

7. Kambodža

Raudonųjų khmerų sukilimo metu valstybės kariai valgė savo nužudytų priešų širdis. Tai nebuvo toks jau didelis ritualas - kartais išpjovę ne vieną širdį jie jas parsinešdavo namo, išsikepdavo, o tada suvalgydavo, lyg tai būtų įprastas maistas. Sukilimas baigėsi prieš 40 metų, tačiau ir vėliau dar buvo girdėti apie pasitaikančius kanibalizmo atvejus. Visgi, pastaruoju metu, regis, Kambodžoje žmonės nebėra valgomi.

7 vietos pasaulyje, kur kanibalizmas dar neišnykęs

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.11.2017 laikas 11:32 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (blindė, šalpusnis, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: blindės žievė, šalpusnio lapai, raudonėlis.

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Gardus šokoladinis pyragas

Paprastai pagaminamas, drėgnas ir gardus šokoladinis pyragas. Šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 10:15 Receptai – Patiekalai Mėsos blyneliai, kuriuos gaminu daugelį metų vietoje bandelių
Toks receptas jus išgelbės, jei nemėgstate ilgai stovėti prie viryklės, tačiau tuo pačiu neatsisakant skanaus maisto. Blyneliai išeina labai sultingi, švelnūs ir labai skanūs!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau