Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Kovo » 23

Augalai kurie gali padėti gydyti diabetą

Sergant diabetu, vaistingieji augalai vartojami kaip papildoma gydomoji priemonė.

Prieš gydantis jais, būtina pasitarti su gydytoju.

Aronijos vaisiai. Šviežių uogų valgoma po 100 g 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį. Gydymo kursas 10-13 dienų. Po 1-2 mėnesių jį galima pakartoti.

Grikių sėklos. Grikių kruopos padeda gydyti ne tik cukrinį diabetą, bet ir kepenų bei inkstų ligas. Jos geriausiai pasisavinamos valgant su pienu arba kefyru.

- Sergant cukriniu diabetu, geriamas toks gėrimas: vakare 1 valgomasis šaukštas sumaltų grikių kruopų sumaišomas su 1 stikline kefyro, kuris ryte išgeriamas 30 minučių prieš pusryčius.

- 3 valgomieji šaukštai kruopų užpilami 1 stikline šalto vandens; 3 valandas palaukiama, 1 valandą pavirinama ir geriama po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną, prieš valgį.

Ženšenio šaknys. Suomijos mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad kasdien suvalgant po 200 mg ženšenio šaknų, cukraus kiekis kraujyje pasidaro stabilesnis.

Bulvės. Sergant diabetu, rekomenduojama gerti sultis, išspaustas iš bulvių, užaugintų nenaudojant mineralinių trąšų. Jos mažina cukraus kiekį kraujyje. 0,25-0,3 stiklinės sulčių atskiedžiama tokiu pat kiekiu vandens ir išgeriama 30-40 minučių prieš valgį.

Augalai kurie gali padėti gydyti diabetą

Dilgėlės lapai. 1 valgomasis šaukštas lapų užpilamas 1 stikline verdančio vandens, 15 minučių palaukiama, perkošiama ir geriama po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

Citrinos. Kasdien išgeriama po 1 stiklinę nesaldintų citrinų sulčių.

- Valgomos šviežios citrinos (po 0,5-1 nenuluptą citriną 3-4 kartus per parą) ir geriamas džiovintų jų žievelių nuoviras.

Šaltalankio vaisiai, lapai, šakelės. Valgomi švieži vaisiai, geriami lapų ir šakelių antpilai. Jie stimuliuoja kasos veiklą.

Kiaulpienės šaknys. 1 valgomasis šaukštas šaknų užpilamas 1 stikline vandens, 20 minučių pavirinama, 3 valandas palaukiama, perkošiama ir geriama po 0,25-0,3 stiklinės 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį. Nuoviras stimuliuoja kasos veiklą ir skatina insulino išsiskyrimą.

Taukės žolė, šaknys ir šakniastiebiai. 50 g taukės žolės ir 30 g saliero sumalama, sumaišoma su 1 arbatiniu šaukšteliu garstyčių, 50 g sviesto, druska, pipirais ir tepama ant duonos arba dedama į sriubas.

- Taukės šaknys dedamos į salotas.

- 1 valgomasis šaukštas vaistinės žaliavos termose užpilamas 1 stikline verdančio vandens, 6 valandas palaukiama, perkošiama ir vartojama po 2 valgomuosius šaukštus 6 kartus per dieną, prieš valgį.

Dygiosios slyvos žiedai, žievė. 5 valgomieji šaukštai žiedų užpilami 0,5 litro verdančio vandens, 2 valandas palaukiama, perkošiama ir geriama po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną, po valgio.

- 1 valgomasis šaukštas žievės užpilamas 1 stikline vandens, 20 minučių pavirinama, 2 valandas palaukiama, perkošiama ir geriama po 0,25 stiklinės 3-4 kartus per dieną.

Bulvinės saulėgrąžos šakniagumbiai.
Kava: šakniagumbiai supjaustomi ir sudžiovinami ne aukštesnėje kaip 60-70OC temperatūroje. Po to jie sumalami ir naudojami gėrimui gaminti (kaip kavos pupelės.).
Arbata: 3-4 valgomuosius šaukštus smulkintų šakniagumbių užpilama 1 l verdančio vandens, 2-3 valandas palaukiama ir geriama, kiek panorėjus.

Augalų mišinio nuoviras. Sumaišoma po lygiai mėlynių lapų, pupelių ankščių pertvarėlių ir varnalėšos šaknų; 3 valgomieji šaukštai mišinio užpilami 1 l verdančio vandens, 10-12 valandų palaukiama, 5 min. pavirinama, perkošiama, padalijama į 5-6 dalis ir išgeriama per dieną.

Naminės obels vaisiai su žievelėmis. Rekomenduojama kasdien suvalgyti po 3-4 rūgščius obuolius arba išgerti po 1 stiklinę nesaldintų jų sulčių. Tinka ir nuoviras: 2-3 nenulupti obuoliai užpilami 1 l vandens, 15 minučių pavirinama, 1 valandą palaukiama ir geriama po 1 stiklinę 3 kartus per dieną.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.08.2019 laikas 19:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blyneliai: daug obuolių ir labai mažai miltų
Kaip pagaminti blynelius su obuoliais? Žinoma, galima pagaminti iš obuolių tyrelės ar pridėti kefyro vietoje obuolių sulčių. Bet galima pasigaminti ir kitaip. Manau, kiekvienam patiktu, kad blyneliuose būtų daug obuolių ir tik tru...

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 10:00 Receptai – Patiekalai Medus nuo širdies ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: medus.

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:47 Receptai – Patiekalai Purūs kotletukai vakarienei iš cukinijos
Tokį skanėstą iš cukinijos tu vargu ar kada ragavai! Purūs kotletukai vakarienei. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau