Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 4

Avokadų kauliukų panaudojimas

Ką darote su kauliuku, kai suvalgote vaisių? Greičiausiai tiesiog išmetate. Kai kas juos sodina, tikėdamiesi užsiauginti egzotišką medelį. Tačiau ar žinojote, kad šie kauliukai pasižymi baktericidinėmis ir antigrybelinėmis savybėmis (kitaip tariant, neutralizuoja žalingus mikroorganizmus), padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio lygį, turi kalcio, magnio ir vitamino C?

Dėl šių savybių avokadų kauliukai gali būti naudojami tiek išoriškai (kosmetinėms reikmėms), tiek kaip maisto papildas. Tereikia juos tinkamai apdoroti ir paruošti naudojimui.

Avokadų kauliukų panaudojimas

Kaip paruošti

Prieš naudojimą kauliukus reikia nulupti (t. y. pašalinti rudą plėvelę) ir išdžiovinti. Kad kauliukus džiovinti ir naudoti būtų paprasčiau, juos reikia sutarkuoti ir padžiovinti neaukštoje temperatūroje orkaitėje apie valandą, arba „užkepti“ sveikus (apie dvi valandas), o tada nulupti ir sumalti. Šviežių, nesudžiovintų kauliukų vartoti maistui nerekomenduojama!

Išoriniam naudojimui

Dėl antibakterinių savybių avokadų kauliukai puikiai tiks išbertos odos, riebių plaukų ir pleiskanojančios galvos odos priežiūrai. Naudojami kosmetiniais tikslais, jie pagerins odos tonusą, spalvą ir bendrą odos bei plaukų būklę.

Štai keli receptai:

Maistui

Šveitiklis. Sumaišykite tarkuotą kauliuką su malta kava, įmaišykite jūros druskos ir užtepkite ant drėgnos odos masažuojamaisiais judesiais. Jūsų oda dėl kauliukuose esančių dažomųjų medžiagų atrodys lengvai įdegusi.

Sausinamoji priemonė nuo spuogų. Sumaišykite šiltą vandenį ir sumaltą kauliuką, kad išeitų pastos konsistencijos masė. Kad poveikis būtų geresnis, galite įlašinti arbatmedžio aliejaus. Gautą masę reikia tepti tik ant spuogo, uždegimo apimtos vietos, ir laikyti 4-6 minutes.

Veido kaukė. Sumaišykite susmulkintą kauliuką su moliu, atskieskite vandeniu, kad išeitų košelė, ir ištepkite odą (srities apie akis nelieskite). Po 15 minučių nuplaukite ir pasitepkite drėkinamuoju kremu.

Kondicionierius plaukams. Į litrą vandens suberkite tarkuotą kauliuką (galima ir su žievele) ir kaitinkite ant nestiprios ugnies pusvalandį. Perkoškite ir perskalaukite plaukus po plovimo.

Naudoti kauliukus kaip maisto papildą galima turintiems antsvorio ir kraujospūdžio problemų, sergantiems ateroskleroze, taip pat peršalus, esant virškinimo sutrikimams. Susmulkintus kauliukus galima berti į salotas, vaisių kokteilius ir kitus pačius įvairiausius patiekalus.

Keli receptai:

Salotos. Kauliukus galima naudoti kaip prieskonį bet kurioms salotoms, tačiau geriausiai tinka daržovių salotoms ir salotoms su avokadu. Supjaustykite stambiais gabaliukais mėgstamas daržoves ir avokadus, gausiai pabarstykite kauliukų milteliais. Jei norite, galite pridėti kiaušinių, virtos mėsos ar žuvies.

Kokteiliai. Pertrinkite ir suplakite 2 stiklines migdolų pieno, bananą, salierą, pundelį špinatų ir arbatinį šaukštelį avokadų kauliukų drožlių. Tiesa, galite pasiruošti kokteilį ir pagal bet kurį kitą mėgstamą receptą, tačiau turėkite omenyje, kad kauliukai suteikia šiek tiek kartoką skonį, todėl kokteilyje būtinai turi būti kas nors saldaus.

Trinta sriuba. Avokadų kauliukų milteliai pasižymi labai savitu skoniu, todėl jais galima barstyti patiekalus, kurių skonis silpnas – pavyzdžiui, avokadų sriubą. Pakepinkite svogūną, sudėkite vaisiaus minkštimą, supilkite pusę litro daržovių sultinio, užvirinkite ir viską pertrinkite. Išpilstykite sriubą į lėkštes, viršų pabarstykite maltais kauliukais.

Būkite sveiki.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.09.2018 laikas 09:59 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gydant naktinį šlapinimasi

Naktinis šlapinimasis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai gydant naktinį šlapinimasi, receptai nuo šlapinimosi, liaudiški patarimai gydant ligas, naktinis šlapinimasis, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 10:22 Receptai – Patiekalai Šokoladinių keksiukų receptas
Labai gardžių, burnoje tirpstančių, šokoladinių keksiukų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:19 Receptai – Patiekalai Daržovių troškinys su pievagrybiais

Gardžių, sveikų ir lengvai pagaminamų daržovių patiekalų receptai. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau