Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugpjūčio » 31

Išbandykite kofermentą Q10

Maisto papildymas šia itin svarbia medžiaga gali padėti įveikti įvairias sveikatos problemas.

kofermentas Q10

Kofermentas Q10 (KoQ10, angl. CoQ10) - vienas populiariausių maisto papildų. Šios į vitaminą panašios medžiagos esama raudonoje mėsoje, riebiose žuvyse, tam tikruose augaluose ir kiekvienoje žmogaus kūno ląstelėje - KoQ10 yra gyvybiškai svarbus sveikatai. Jei jo negaunama pakankamai, gali prasidėti sveikatos problemos, pradedant dantenų uždegimu, baigiant širdies ligomis.

Štai kelios iš priežasčių, kodėl derėtų pamąstyti apie KoQ 10 vartojimą.

1. Jis gali padėti širdžiai

Kofermentas Q10 gali padėti spręsti įvairias su širdimi susijusias problemas, įskaitant kardiomiopatiją (širdies raumens disfunkciją), aritmiją (nereguliarų širdies ritmą), stenokardiją ir aukštą kraujospūdį, taip pat situacijas, kai numatoma širdies operacija.

Kaip parodė dvejus metus trukęs Q-SYMBIO tyrimas, KoQ10 ypač naudingas asmenims, sergantiems staziniu širdies nepakankamumu, kai širdis nebepajėgi normaliai pumpuoti kraujo. Per vieną tyrimą tarp tokių pacientų, jei jie papildomai prie standartinės terapijos vartodavo KoQ10, buvo konstatuota 40 proc. mažesnė „svarbiausių neigiamų šalutinių širdies ir kraujagyslių reiškinių“ rizika, taip pat mažesnis mirštamumas nuo širdies ligų ar bet kokios kitos priežasties, palyginti su tais dalyviais, kurie vartodavo placebo.

2. Jis gali padėti įveikti dantenų ligas

Beveik 96 proc. asmenų, sergančių dantenų ligomis, galbūt turi per mažą kofermento Q10 koncentraciją, todėl, jei atsiras blogas kvapas iš burnos ar kraujuojančios ir patinusios dantenos (tai keli ankstyvieji dantenų ligų požymiai), tai vartoti KoQ10 galėtų būti gera mintis.

Kai per nedidelio masto 3 savaites trukusį eksperimentą 18 žmonių, sergančių dantenų ligomis, kasdien vartodavo arba 50 mg KoQ10, arba placebo, visi 8 dalyviai, vartoję KoQ10, patyrė ryškesnį pagerėjimą, palyginti su vos trimis iš dešimties asmenų, gavusių placebo.

3. Jis gali numalšinti migreną

Maža kofermento Q10 koncentracija siejama su migrena, bent tarp vaikų ir jaunuolių, o pataisius šį deficitą, t. y. vartojant KoQ10 maisto papildų, galima pasiekti, kad varginantys galvos skausmai pasidarytų ne tokie dažni.

Per vieną tyrimą buvo lyginami 100 mg KoQ10 ir placebas. Paaiškėjo, kad, vartojamas 3 kartus per dieną, šis maisto papildas buvo gerokai pranašesnis už netikrus vaistus - sumažėjo ir pacientų patiriamų skausmo epizodų skaičius, ir dienų skaičius, kai juos ištikdavo galvos skausmai, ir tų dienų, kai juos kamuodavo pykinimas.

4. Jis gali padėti nuo nevaisingumo

Nustatyta, kad kofermentas Q10 gali pagerinti spermatozoidų judrumą nevaisingiems vyrams, sergantiems astenozoospermija.

Iš devynių spontaninių nėštumų, prasidėjusių per tyrimą, šešiais atvejais vyrai buvo gydomi KoQ10, o trys dalyviai gaudavo placebo.

Per tyrimą su vyrais, kuriems kaip nevaisingumo gydymo metodas buvo taikytas vieno spermatozoido sušvirkštimas į moters kiaušialąstės citoplazmą (ICSI procedūra), aukštesnis apvaisinimo lygis konstatuotas tarp vyrų, kurie vartojo KoQ10.

5. Jis gali mažinti nuovargį

Sveikiems žmonėms kofermentas Q10 galėtų sumažinti nuovargį po fizinių pastangų, taip pat pagerinti fizinės veiklos rezultatus ir jėgų atgavimą. Nustatyta, kad šis maisto papildas sumažina nuovargį net tiems asmenims, kurie serga išsėtine skleroze.

Kofermentas Q10, įeidamas į mitochondrijų kvėpavimo grandinę ir sujungdamas jos atskiras dalis, yra būtinas energijai gaminti iš maisto. Tirdami žmones su lėtinio nuovargio sindromu (LNS), belgų mokslininkai konstatavo, kad asmenų, linkusių į KoQ10 deficitą, simptomų sunkumas buvo susijęs su KoQ10 koncentracija organizme: žmonės, kurių

KoQ10 koncentracija buvo mažesnė, skųsdavosi didesniu nuovargiu ir susikaupimo bei atminties sutrikimais. Per kitą tyrimą, kuriame mokslininkai analizavo, kaip KoQ10 maisto papildai veikia sergančiuosius LNS, buvo padaryta išvada, kad 100 mg KoQ10 per dieną, vartojus jo 3 mėnesius, daugiau nei 2 kartus padidino fizinę ištvermę šia liga sergančioms 20 moterų, o 90 proc. iš jų pajuto, kad simptomai sumažėjo ar net išnyko.

Dozės ir saugumas

Kaip teisingai pateikti kraujo mėginį

Suaugusiesiems kofermento Q10 paros doze paprastai yra 30-90 mg, nors tais atvejais, kai sveikatos būkle specifinė, būtų galima vartoti ir didesnę dozę (bet tik prižiūrint gydytojui), pvz., per daugumą tyrimų apie širdies ligas buvo taikyta 100-200 mg KoQ10 per dieną.

Tyrimai taip pat ragina manyti, kad ištirpintas papildas (kai vartojamas ubikvinonas - oksiduota forma, ar ubikvinolis - redukuota forma) yra biologiškai prieinamesnis, t. y. organizmas tokią medžiagą lengvai absorbuoja ir suvartoja.

Atrodo, kad kofermentas Q10 nekelia sunkių šalutinių poveikių, nors ir įmanomi nesunkūs šalutiniai reiškiniai, pvz., pykinimas, rėmuo ir skrandžio sutrikimai.

Išbandykite kofermentą Q10

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.07.2019 laikas 17:23 Receptai – Patiekalai Tortas be kepimo „Plombyras“. Madingiausias tortas iš trupinių!
Tortas be kepimo „Plombyras“ receptas. Labai skanus ir lengvai paruošiamas! Išsamų paruošimą be kepimo „Plombyras“, žiūrėkite žemiau esančiame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:15 Receptai – Patiekalai Mėgstamiausios bandelės prie arbatos! Tešla be kiaušinių
Minkštos, purios ir skanios varškės bandelės! Tešla be kiaušinių. Būtinai pasigaminkite, jums patiks! Net merginos jas valgo su malonumu!

Skaityti daugiau

06.07.2019 laikas 11:08 Receptai – Patiekalai Prikėlė legendinio varškės pyrago receptą: sugrįšite atgal į vaikystę

Jei mama nekepdavo ko nors skanaus namuose, tuomet parnešdavo iš parduotuvės pyrago “Draugystė“. Ir tikrai, šis pyragas iki dabar yra idealus desertas prie kavos ar arbatos. Ne per drėgnas, ir ne per sausas, ne per ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau