Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Gruodžio » 22

Ką reikėtų žinoti apie žmogaus bioritmus?

Net senovėje žinota, kad tam tikru laiku žmonės yra linksmesni, kitu – labiau atsipalaidavę ir pan. Dienos bioritmai veikia žmogaus būseną. Jeigu daugiau žmonių atkreiptų dėmesį į bioritmus ir stengtųsi pagal juos gyventi, jie jaustųsi žvalesni, produktyvesni ir harmoningesni. Nuo jų priklauso ar diena bus gera!

Ką reikėtų žinoti apie žmogaus bioritmus?

Bioritmų pakilimai ir nuosmukiai

Energetiniai pakilimai:

  • Nuo 5 iki 6 valandos.
  • Nuo 11 iki 12 valandos.
  • Nuo 16 iki 17 valandos.
  • Nuo 20 iki 21 valandos.
  • Nuo 24 iki 1 valandos.

Energetiniai nuosmukiai:

  • Nuo 2 iki 3 valandų.
  • Nuo 9 iki 10 valandų.
  • Nuo 14 iki 15 valandos.
  • Nuo 18 iki 18 valandos.
  • Nuo 22 iki 23 valandos.

Chronotipai. Paprastai žmonės skirstomi į du pagrindinius chronotipus: pelėdas ir vyturius. Įdomu tai, kad daugelis mokslininkų mano, kad chronotipas gali būti ne tik įgimtas, bet ir įgytas bei koreguojamas. Pereiti prie kito chronotipo galima palaipsniui, kasdien prie miego ir kėlimosi laiko pridedant po 5 – 10 minučių. Taigi, bioritmus galima prisitaikyti prie įprastos dienotvarkės, norint siekti geriausių rezultatų moksluose, darbuose, sporte. Gyvenimas pagal bioritmus gali padėti ilgiau išlikti jaunatviškiems (tiek vidumi, tiek iš išorės) ir net pailginti gyvenimo trukmę.

6 – 7 val. žmogaus bioritmai. Tai pabudimo laikas – kūnas pasiruošęs keltis. Tai pereinamoji būsena tarp miego ir pabudimo, nes suaktyvėja visų kūno organų veikla. Keltis nereikėtų skubėti: atsargiai grąžinti kūną į darbo režimą iš miego režimo, kai atsipalaiduoja stuburas, sulėtėja medžiagų apykaita, sumažėja kraujo tūris. Prieš keliantis iš lovos rekomenduojama atlikti tempimo pratimų, gilaus kvėpavimo pratimų, ramiai pasėdėti minutę ir padaryti keletą pratimų,mankštinančių sąnarius. Tai padeda sumažinti tinimą, pagerinti kraujotaką, suteikia energijos ir išvalo galvą. Po mankštos galima nusiprausti po vėsiu dušu. Be to, šis laikas, kai pabunda oda (nepriklausomai, ar mes tada dar miegame, ar jau nebe). Šiuo metu kortizono lygis pasiekia maksimumą. Odos regeneracija ir ląstelių atsinaujinimas sulėtėja. Padidėja kraujo spaudimas, kūno temperatūra ir adrenalino lygis. Todėl šiuo metu labai naudinga praustis po kontrastiniu dušu. Šalto vandens srovė suteiks žvalumo. Tačiau praustis po šaltu vandeniu nerekomenduojama, jei oda yra labai jautri. Kontrastinio dušo procedūros tinka visų tipų odai, net ir jautriai.

7 – 9 val. žmogaus bioritmai. Geriausias laikas pusryčiams, kurie po nakties miego suaktyvina metabolizmą. Rytą rekomenduojama rinktis baltymų turtingus produktus – jie suteikia ilgai trunkantį sotumo jausmą ir padeda neišalkti iki pietų. Rytas taip pat tinkamas laikas kosmetinėms procedūroms. Veidą galima nuvalyti ramunėlių arba šalavijų vandeniu, užsitepti kaukę ir atlikti veido, vokų ir kaklo mankštą. Beje, apie 8 – 12 valandą geriausiai atlikti nedideles dermatologines procedūras ir operacijas.

9 – 10 val. žmogaus bioritmai. Seksualinio aktyvumo piko. Tiek vyrų, tiek moterų kraujyje išsiskiria daugiau sekso hormonų. Kartais tai būna vienintelis laikas, kai partnerių seksualumas visiškai sutampa. Šiuo metu oda yra pačios geriausios būklės, todėl galima atlikti injekcijas, nes šalutinis poveikis bus minimalus. Nuo aktyvaus sporto geriau susilaikyti, nes organizme yra didelis kiekis kortizono.

10 – 11 val. žmogaus bioritmai. Galima lankytis pas gydytojus. Šiuo metu yra didžiausias atsparumas skausmui. Galima šalinti karpas arba atlikti veido valymą.

11 – 12 val. žmogaus bioritmai. Geriausias laikas intelektualinei veiklai. Iki 12 val. reikėtų pasistengti išspręsti visus svarbiausius klausimus, atsakyti į telefono skambučius ir el. laiškus. Iki 12 val. saldumynai figūrai nekenkia! Šiuo metu itin suaktyvėja riebalinių liaukų veikla, todėl gali pradėti blizgėti veidas. Šią problemą gali išspręsti makiažo priemonės. Tačiau reikėtų prisiminti, kad šiuo metu oda yra labai jautri, todėl reikėtų vengti priemonių su alkoholiu, kuris gali sukelti paraudimą. Šiuo metu sparčiausiai auga plaukai ir nagai. Tai didžiausio fizinio ir dvasinio aktyvumo laikas. Šiuo metu gali prireikti papildomų odos valymo priemonių: švelnių tonikų, drėgnų servetėlių, purškiamo terminio vandens.

13 – 14 val. žmogaus bioritmai. Pietų pertrauka. Aktyviausia plonosios žarnos veikla. Maistas įsisavinamas greitai ir lengvai. Pietums geriausiai rinktis liesus baltymus (mėsą, paukštieną, žuvį ar jūros gėrybes), grūdus (rudųjų ryžių, makaronų, visadalių miltų), bulvių, ankštinių daržovių, šviežių salotų su augaliniu aliejumi. Taip pat nereikėtų pamiršti sriubos. Pradeda mažėti kraujo spaudimas ir hormonų lygis. Atsiranda nuovargis. Reikia susitaikyti, kad šiuo metu neatrodote geriausiai. Oda yra labiau linkusi raukšlėtis. Jeigu įmanoma, reikėtų stengtis mažinti stresą ir 15 minučių pamiegoti. Jeigu įmanoma, popietę reikėtų skirti šiek tiek laiko atsipalaidavimui arba bent ramiam pasivaikščiojimui gryname ore.

14 – 16 val. žmogaus bioritmai. Šiuo metu greitai auga plaukai ir nagai, todėl galima atlikti manikiūrą. Sumažėja statinės elektros krūvis, todėl galima lankytis pas kirpėją: plaukai bus paklusnūs ir įgaus norimą formą. Odos priežiūros procedūromis geriau neužsiimti. Jos procesai šiuo metu sulėtėja ir biologiškai aktyviosios medžiagos bei vaistai tampa nebeveiksmingi. Šiuo metu sustiprėja skonio pojūčiai.

16 – 18 val. žmogaus bioritmai. Fizinio aktyvumo pikas. Idealus laikas sportuoti, lankytis baseine ir pirtyse. Suaktyvėja virškinimas, gerai pasisavinamos maistinės medžiagos. Geriausias laikas lankytis grožio salonuose.

18 – 19 val. žmogaus bioritmai. 18 val. – tinkamas laikas vakarienei. Po paskutinio valgymo praėjo 3 – 4 valandos, todėl reikia papildyti organizmo energijos atsargas. Vakarienę reikėtų valgyti, likus ne mažiau nei 4 valandas. Vakarienė turėtų būti lengva, pavyzdžiui, liesa mėsa arba žuvis ir garuose virtos daržovės. Sumažėja jautrumas skausmui: galima atlikti depiliaciją, pešioti antakius ir kt.

19 – 21 val. žmogaus bioritmai. Grožio laikas –masažai, pirtys, purvo ir gydomosios vonios, kūno kaukės, šveitimo procedūros. Tinkamas laikas šalinti plaukus ir koreguoti antakius. Galima atlikti anticeliulitines procedūras. Po 20 valandos organizmas tampa jauresnis alergenams. Odą reikėtų paruošti nakčiai: nuvalyti makiažą ir nešvarumus, patepti kremu.

21 – 22 val. žmogaus bioritmai. Energijos kiekis sumažėja, bet sąnariai vis dar lankstūs.Galima padaryti kelis jogos, pilateso ar tempimo pratimus. Tai padeda dvasios ir proto ramybę, nuraminti nervus. Kvėpavimo pratimai padeda aprūpinti deguonimi kūno organus ir audinius. Šiuo metu gali sustiprėti vienišumo jausmas, todėl tai tinkamas laikas intymiems pokalbiams. Energijos sumažėja, todėl reikėtų užsiimti atpalaiduojančia veikla, ramiai leisti laiką su artimaisiais ir draugais.

22 – 23 val. žmogaus bioritmai. Laikas miegui. Galima atlikti ritualus, prieš einant miegoti: išsimaudyti vonioje, atsipalaiduoti, nusivalyti makiažą ir patogiai įsitaisyti lovoje.

23 – 4 val. žmogaus bioritmai. Geriausias laikas miegui. Šiuo metu vyksta organizmo atsinaujinimo procesai. Sulėtėja metabolizmas, kraujo spaudimas, kūnas ir protas atsipalaiduoja.
4 val. žmogaus bioritmai. Organizmo procesai suaktyvėja,aktyviausiai vyksta odos atsinaujinimo procesai, pasisavinamos veikliosios naktinių grožio priemonių medžiagos, pavyzdžiui, vitaminas E ir augaliniai ekstraktai.

5 val. žmogaus bioritmai. Antinksčiai pradeda išskirti streso hormoną. Inkstų veikla suintensyvėja.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.07.2019 laikas 21:39 Receptai – Patiekalai Nepaprastai skanūs abrikosai sirupe
Gaminame namuose skanius abrikosus sirupe. Abrikosai kruopščiai nuplaunami ir pašalinami kauliukai. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Laikykite vėsioje vietoje. Štai ir viskas! Mūsų abrikosai yra paruošti. Gero apetito!...

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 20:11 Receptai – Patiekalai Abrikosų pyragas. Labai skanus ir paprastas receptas
Man šis pyragas vasarą išsigelbėjimas, minimalus laikas paruošimui. Receptas yra labai, išsisaugokite pas save! Aš gaminau su braškėmis, avietėmis, obuoliais, slyvomis, abrikosais, šokoladu ir aguonomis. Apskritai, fantazijai nė...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau