Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 2

Kaip gydytis be tablečių?

Jei Jums kažką suskausta, neskubėkite gerti skausmus malšinančių tablečių. Skausmus galima numalšinti ir kitaip. Sodyboje reikia prisiskinti reikalingų žolių ar uogų, išsikasti šakniavaisių ir gydomąsias priemones pasiruošite patys. Kaip vaistiniais augalais numalšinti juosmens skausmus, palengvinti peršalimo ligų simptomus ar sustabdyti kraujavimą?

Kaip gydytis be tablečių?

Inkstų akmenligės gydymas

Inkstų akmenligę liaudies medicinos žinovai pataria gydyti įvairiais būdais.

> Pirmasis gydymo būdas. Sergantiems inkstų akmenlige kelis kartus per dieną reikia išgerti vienos citrinos sulčių su stikline karšto vandens. Taip pat 3-4 kartus per dieną kelias savaites, kol iš inkstų išsiplaus smėlis ir akmenys, galima gerti po 1/2 stiklinės morkų, burokėlių ir agurkų sulčių mišinio.

> Antrasis gydymo būdas. Perplovę bulves, nuo jų nupjaukite ploną sluoksnį lupenų. Dvi saujas bulvių lupenų suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol lupenos suminkštės.

Nuovirą nukoškite. Sergantiems inkstų akmenlige bulvių lupenų nuoviro patariama gerti 2-3 kartus per dieną, prieš valgį, po 1/2 stiklinės.

> Trečiasis gydymo būdas. 200 g maltų erškėtrožių sėklų užpilkite 2 litrais šalto vandens, leiskite nusistovėti per naktį. Ryte virkite ant silpnos ugnies iki tol, kol teliks 750 ml skysčio, tada nukoškite. Į 250 ml nuoviro supilkite po 1 valgomąjį šaukštą skysto medaus ir citrinos sulčių, pašildykite, išgerkite ryte prieš pusryčius.

Dar po 250 ml taip paruošto nuoviro išgerkite dieną ir vakare, pusė valandos prieš pietus ir vakarienę. Paruoštą nuovirą laikykite šaldytuve.

Jei skauda inkstus

> Pirmasis gydymo būdas. Gydydami uždegimines ir skausmingas inkstų bei šlapimtakių ligas, lygiomis dalimis sumaišykite susmulkintas petražolių šaknis, salierus, šparagus ir pankolių sėklas.

1 valgomąjį šaukštą susmulkinto vaistinių augalų mišinio užpilkite 300 ml šalto vandens, leiskite nusistovėti 6 valandas, tada virinkite 10 minučių, nukoškite. Taip paruoštą nuovirą per dieną išgerkite mažais gurkšneliais.

> Antrasis gydymo būdas. Sergantiems nefritu (inkstų uždegimu) patariama gydytis moliūgais. Panaudokite vidutinio dydžio moliūgą, nupjaukite jo „kepurėlę", išskobkite sėklas ir minkštimą. Sumaišykite 250 ml aliejaus ir 250 g cukraus, šį mišinį užpilkite į išskobtą moliūgą, uždenkite nupjauta „kepurėle", iškepkite orkaitėje. Keptą moliūgą atvėsinkite, nulupkite ir kruopščiai sutrinkite. Gydydami inkstų uždegimą ir malšindami skausmus, moliūgų košės valgykite po nedaug 3 kartus per dieną, prieš valgį. Moliūgų tyrę laikykite šaldytuve.

>Trečiasis gydymo būdas. Stiprindami šlapimo pūslę, sumaišykite po 1 arbatinį šaukštelį ką tik paruoštos svogūnų ir obuolių tyrės bei skysto medaus. Šį mišinį patariama suvalgyti pusė valandos prieš valgį. Kiekvieną kartą ruoškite naują mišinį.

Jei kraujas bėga iš nosies

> Pirmasis gydymo būdas. Pavasarį ir vasarą neretai kraujas bėga iš nosies tiems, kurių kraujagyslės silpnos: pagyvenusiems žmonėms ir paaugliams. Stabdydami kraujavimą iš nosies, į ją įlašinkite kelis lašus šviežiai išspaustų citrinos sulčių.

> Antrasis gydymo būdas. Jei dažnai kraujas bėga iš nosies, profilaktiškai 10-15 dienų iš eilės suvalgykite po mažą (2 cm ilgio) alijošiaus lapo gabalėlį.

>Trečiasis gydymo būdas. Kraujas iš nosies neretai bėga sergantiems hipertenzija. Jiems patariama paruošti tokią gydomąją priemonę - sumaišyti apelsino ar citrinos (be sėklų) maltą su žieve vaisių su cukrumi (pagal skonį).

Šio mišinio patariama vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną, prieš valgį.

Kaip palengvinti kosulį?

> Pirmasis gydymo būdas. Kaip numalšinti kosulį, kuris neretai dar ilgai kamuoja net ir persirgus peršalimo ligomis? Tokiais atvejais naudinga 3-4 kartus per dieną gerti po 1 valgomąjį šaukštą bruknių sulčių su nedideliu kiekiu cukraus sirupo ar medaus.

> Antrasis gydymo būdas. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus česnakų tyrelės su 100 g sviesto. Malšindami kosulį, šiuo mišiniu nakčiai įtrinkite padus ir būtinai užsimaukite medvilnines kojines.

Kaip numalšinti juosmens skausmus?

Kartais dirbančius sodyboje užklumpa juosmens skausmų priepuolis. Ką daryti?

Prie juosmens apatine puse pritvirtinkite šaltu vandeniu sudrėkintą didžiosios varnalėšos lapą. Žiemai didžiosios varnalėšos lapus galima išdžiovinti, sudrėkinti šaltu vandeniu ir taip pat pritvirtinti prie juosmens.

Kolito gydymas

Storosios žarnos uždegimą liaudies medicinos žinovai pataria gydyti granatų nuoviru.

20 g sausų granatų žievių ar 50 g šviežių granatų su sėklomis užpilkite 1 stikline vandens, ant silpnos ugnies virinkite pusę valandos, nukoškitė. Sergantiems kolitu šio nuoviro patariama gerti po 2 valgomuosius šaukštus 2 kartus per dieną.

Kaip stabdyti diarėją?

Stabdydami diarėją, paruoškite tokią gydomąją priemonę: 1 arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo užpilkite 1/2 stiklinės šalto vandens, kruopščiai išmaišykite ir tuoj pat išgerkite.

Gripo gydymas

Teigiama, jog viena geriausių gripo gydymo priemonių - juodųjų serbentų uogos. Su juodųjų serbentų uogomis, vandeniu ir cukrumi galima paruošti karštą gėrimą, tačiau per dieną šio gėrimo galima išgerti ne daugiau nei 4 stiklines.

Žiemą taip pat galima paruošti panašų gėrimą panaudojus džiovintas juodųjų serbentų šakeles. Džiovintų juodųjų serbentų šakeles užpilkite 4 stiklinėmis vandens, virinkite 5 minutes, tada ant silpnos ugnies kaitinkite 4 valandas. Šio lengvai pasaldinto gėrimo prieš naktį patariama išgerti 2 stiklines. Sergantiems gripu šiuo gėrimu patariama gydytis 2 kartus.

 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.06.2019 laikas 21:22 Receptai – Patiekalai Tai įspūdinga! Patys skaniausi pyragaičiai, kuriuos bandžiau

Pabandykite pasigaminti – jūs nepasigailėsite! Jūsų šeima juos dievins! Skanaus!

Skaityti daugiau

09.10.2019 laikas 18:45 Receptai – Patiekalai Sultingi Mėsos Zrazai + Receptas (Video)
Pradžiai darome įdarą: pjaustome svogūnų laiškus ir 3 kietai virtus kiaušinius. Viską dedame į atskirą indą, į įdarą galima berti truputį druskos, truputį pipirų, jei norite dar kokių nors prieskonių, tai dėkite į faršą....

Skaityti daugiau

16.06.2019 laikas 20:43 Receptai – Patiekalai Minkštos varškės spurgos

Senas labai skanių, minkštų varškės spurgų receptas. Gaminame. Varškės spurgos.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau