Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Spalio » 5

Kanapių aliejus išgelbėjo sunkiai sergančią šešiametę mergaitę

Vienos šešerių metukų mergaitės iš Birmingamo tėvai nenustatytą savo dukrelės smegenų ligą gydo kanapių aliejumi.

Kanapių aliejus išgelbėjo sunkiai sergančią šešiametę mergaitę

Jayla Agbonlahor, „Aston Villa“ futbolininko Gabby Agbonlahoro dukterėčia, į ligoninę pirmą kartą pateko vos po kelių dienų nuo gimimo, kai jos tėvai pastebėjo, kad ji liovėsi kvėpavusi, rašo independent.co.uk.

Iš pradžių gydytojai įtarė epilepsiją, tačiau po penkių mėnesių, praleistų ligoninėje, jie nustatė, kad problema glūdi kūdikio smegenyse, praneša laikraštis „Sunday Mercury“.

Dėl neaiškios ligos mergaitę nuolat kankino priepuoliai, kurie kas tris ar keturias savaites priversdavo ją gultis į ligoninę.

Dar visai neseniai Jayla nesugebėjo pati vaikščioti, kalbėti, valgyti ar gerti – mergaitė buvo maitinama per vamzdelį skrandyje.

Kūdikystėje jai taip pat stodavo širdis.

„Regėdama ją tokią bejėgę, viduje palūžau“, – mergaitės motina Louise Bostock rašė aukojimo svetainėje „Go Fund Me“, kur Jaylos šeimai, gyvenančiai Birmingamo Erdingtono rajone, iki šiol pavyko surinkti 5526 svarus.

Maža to, paaiškėjo, kad Jaylos organizmas nepriima tradicinių vaistų, ir gydytojai jos tėvus įspėjo, kad mažylė veikiausiai ilgai negyvens.

Išgirdusi apie kanapių aliejaus naudą, 33 metų L. Bostock paslapčia pradėjo juo gydyti savo dukrą – tai ji daro nuo tada, kai mergaitei suėjo ketveri.

Nors toks gydymo metodas sukėlė nerimą gydytojams, Jayla jau po kelių savaičių pasijuto geriau: sumažėjo priepuolių, ji pradėjo normaliai valgyti ir šypsotis.

Nepaisant teigiamo poveikio, L. Bostock turėjo aiškintis policijai, kodėl neteisėtai duoda savo dukrai B klasės kvaišalų.

Tačiau 2015 metais L. Bostock buvo leista legaliai naudoti kanapių aliejų, kurį moteris siunčiasi dideliais kiekiais iš Olandijos, nes Didžiojoje Britanijoje jo neįmanoma įsigyti. Vienas buteliukas tokio aliejaus kainuoja 80 svarų.

L. Bostock džiaugiasi gydymo kanapių aliejumi rezultatais ir tvirtina, kad jos dukrelės gyvenimas dabar yra kur kas laimingesnis: ją kankina mažiau priepuolių, ji pati valgo ir šypsosi.

Moteris tikisi, kad Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos tarnyba atkreips dėmesį į jos dukters atvejį ir leis naudoti kanapes gydymo tikslais.

Nepaisant to, kad kanapių aliejus suteikė Jaylos tėvams vilties spindulėlį, mergaitės liga lieka nežinoma. Anot šeimos paskyros socialiniame tinkle „Twitter“, šešiametei neseniai buvo atlikta viena operacija.

Kanapės gali būti kelių rūšių: maistinės, pluoštinės ir medicininės.

DELFI rašė, kad Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus Felikso Jankevičiaus teigimu, kanabinoidiniai preparatai žmogų veikia per burną, įkvepiant, įvedant į tiesiąją žarną žvakučių pavidalu ir per odą – pavyzdžiui, klijuojant specialius pleistrus. Viena iš formų – ir aliejus.

Onkologas Feliksas Jankevičius DELFI sakė, kad dėl to, kad kanabinoidiniai vaistai Lietuvoje draudžiami, medikai negali užsiimti ir pastarųjų medžiagų tyrimais.

„Deja, mes Lietuvoje esame toli nuo viso to. Reikia siekti, kad Lietuvoje kanabinoidiniai vaistai būtų legalizuoti ir vartojami su gydytojo priežiūra. Tinkamais atvejais tie vaistai turi būti skiriami“, – savo pozicija dalijosi Feliksas Jankevičius.

„Europos vaistų agentūra pripažįsta medicinines kanapes kaip vaistus. 2016 metais ji publikavo sėkmingą eksperimentinę studiją gydant smegenų vėžį (gliomą). Gydymui naudoti kanapių pagrindo vaistai. Glioma Europoje serga apie 134 tūkst. žmonių, tradiciniai gydymo metodai – chemoterapija, švitinimas arba ypatingai pavojinga operacija“, - yra sakęs Seimo narys Mykolas Majauskas.

Pasak jo, pastebėta, kad vartojant medicinines kanapes, pacientų smegenų augliai ne tik nustoja augti dėl medicininės kanapės pagalba blokuojamo proteino, bet ir išprovokuoja vėžinėse ląstelėse medžiagos vadinamos sphingolipidu augimą, dėka ko esamo auglio ląstelės numiršta.

„Rezultatai rodo, kad iki tol buvęs mirtinas vėžys su itin sunkiais ir pavojingais gydymo būdais gali būti įveiktas naudojant medicininės kanapės aliejų. Šiuos tyrimus finansuoja ir remia Europos komisija“, – pasakojo M. Majauskas.

Seimo nario Mykolo Majausko idėja Lietuvoje įteisinti medicinines kanapes paragino savo patirtimi pasidalinti tokiu būdu besigydančius onkologinius ligonius.

Kanapių aliejus išgelbėjo sunkiai sergančią šešiametę mergaitę

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2017 laikas 13:37 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės įvairių tipų odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė.

Skaityti daugiau

20.08.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Virtinukai su bulvėmis ir šonine

Gaminame namuose. Virtinukai su bulvėmis ir šonine. Virtinukai su bulvių ir šoninės įdaru tiekiami su grietinės-sviesto arba grietinės-spirgučių padažais. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Niekas nesuvokia, kas tai per pyragas be tešlos! Varškės – bananų saldėsis prie arbatos

Išbandęs šį kepinį, niekas nesuvokia, kad jis yra be tešlos! Tai skanus varškės – bananų vyniotinis prie arbatos!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau