Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 25

Kodėl melanoma vadinama pačia negailestingiausia vėžio rūšimi?

Iš 100 tūkstančių žmonių 6-8 kasmet suserga melanoma. Beje, susirgusių kiekvienais metais pastebimai daugėja. Pastebėta, jog šia vėžio forma suserga vis jaunesni žmonės, o kai kuriems jų sergantiems melanoma tėra vos 13-14 metų.

Melanoma - viena odos vėžio rūšių, tačiau ypač agresyvi ir sparčiai besivystanti vėžio forma. Pirmosios stadijos melanomą, kurią galima išgydyti 90 proc., ir antrosios stadijos melanomą, kurią pavyksta išgydyti vos 30 proc., skiria tik 1-2 metai. Pasak medikų, melanoma - viena klastingiausių ir negailestingiausių vėžio formų. Auglys užauga viršutiniajame odos sluoksnyje, o vėliau nepastebimai paplinta įaugdamas į vidų. Melanomos ląstelės silpnai susijusios tarpusavyje, todėl jos lengvai atplyšta nuo pagrindinio auglio ir kraujotakos bei
limfos sistema išnešiojamos po organus, sudarydamos metastazes limfmazgiuose, plaučiuose, kepenyse, galvos smegenyse ir net širdyje.

A B C D E

Apgamų patikrinimo technologija turi tikslų algoritmą, kuris remiasi... lotynų abėcėle.

A (Assymetry). A - asimetrija, jei apgamas - nevienodas savo forma; t.y. viena jo pusė pastebimai skiriasi nuo kitos. Pavyzdžiui, pakilusi virš odos ar yra kitos spalvos.
B (Boeder). B - apgamų šonai. Verta apžiūrėti apgamų šonus. Melanoma skiriasi netaisyklingos formos, užaštrintais ir neryškiais kraštais.

C (Colos). C - spalva. Piktybiniai apgamai būna daugiaspalviai arba juose spalva netolygiai pasiskirsčiusi.

D (Diametr). D - skersmuo. Ypač kruopščiai reikia ištirti didesnius nei 6 cm skersmens apgamus.

E (Evolving). E - vystymasis. Jei apgamas sparčiai didėja, būtina kreiptis į dermatologus.

Kodėl melanoma vadinama pačia negailestingiausia vėžio rūšimi?

Pasižiūrėkite į veidrodį

Save apžiūrėti nėra taip ir sudėtinga. Tereikia nuogam(-ai) atsistoti prieš veidrodį. Tokiai procedūrai reikalingas veidrodis, kuriame save matytumėte visu ūgiu. Būtina atminti, kad apgamai - gana normalus reiškinys, tačiau, jei apgamų pernelyg daug - verta sunerimti. Pasak specialistų, profilaktiškai į dermatologus reikia kreiptis tada, kai ant kūno yra 50 ir daugiau apgamų.

• Apžiūrėti save, ieškant apgamų, reikia ypač kruopščiai. Apžiūrėkite veidą, kaklą, ausis, išorinę ir vidinę rankų puses, pažastis, krūtinę, šonus ir kt. Ypač kruopščiai reikia apžiūrėti ir vietas, kuriose apgamų, atrodytų, turėtų ir nebūti: kojų pėdas, rankų sulenkimų vietas, tarpupirščius. Patariama apžiūrėti ir galvos odą. Jei tokias vietas patiems apžiūrėti gana sunku, paprašykite tai padalyti ko nors iš artimųjų.

• Jei apžiūrėdami kūną pastebėsite nerimą sukeliančius apgamus, kiekvieną jų pamatuokite ir su šiais duomenimis supažindinkite gydytoją.

• Jei ant kūno yra daugiau nei 5 atipiški apgamai, pavojus susirgti melanoma padidėja 10 kartų.

Padėti gali tik specialistai

• Jei abejojate, kokie yra apgamai, kreipkitės į dermatologą, kuris išsklaidys abejones ar nukreips į onkologinę ligoninę.

• Jei įtartinas apgamas - melanoma, jį būtina pašalinti. Pašalinti reikia ir gėrybinius auglius, kurie gali peraugti į piktybinius.

• Neretai žmonės apgamus šalina grožio salonuose, tačiau verta atminti, kad juose dirba ne gydytojai, todėl už pasekmes jie neatsako. Dažnai melanomą reikia pašalinti ne lazeriu, o chirurginės operacijos metu. Nors lazeriniu apgamų šalinimo būdas pastaruoju metu yra ypač populiarus, tačiau jis neapsaugo nuo metastazių plitimo.

• Nepatariama abejotinų apgamų šalinti bet kuriais būdais, nes tokiais atvejais net ir gėrybiniai augliai gali gana greitai peraugti į piktybinius.

• Pašalinus melanomą, vėl būtinai kruopščiai pasitikrinkite sveikatą.

Geriausiai, jei pašalinus melanomą, Jus gydytojas stebėtų bent vienerius metus ar net ilgiau, nes melanomos yra ypač pavojingos savo metastazėmis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.07.2019 laikas 09:15 Receptai – Patiekalai Mielinės spurgos su džemu
Gaminame namuose. Mielinės spurgos su džemu. Konditerinio švirkšto ar maišelio pagalba pro skylutę prileidžiame džemo. Dar šiltas spurgas apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai miežio gydymui
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Miežis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai miežio gydymui, receptai nuo miežio, miežio gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradi...

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:53 Receptai – Patiekalai Keistos formos pyragas be kepimo nustebins kiekvieną!
Tai yra paprasčiausias ir greičiausias pyragas be kepimo, kurį visada galite gaminti su savo šeimos nariais. Keistos formos pyragas nustebins kiekvieną!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau