Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Burtai, Magija » 2017 » Spalio » 9

Laimingos meilės ir santuokos formulė

Meilės formulė buvo žinoma ne vien tik grafui Kaliostro. Dabartinių laikų psichologai, sociologai ir matematikai įvairiose šalyse teigia, jog jiems pavyko apskaičiuoti laimingos meilės ir santuokos formulę.

Laimingos meilės ir santuokos formulė

Taigi, meilės formulė… lenkiškai

Lenkų mokslininkas Boguslavas Polovskis mano, kad ilgalaikei ir laimingai santuokai reikia visai nedaug, o būtent – vyras turi būti 1,09 karto aukštesnis už moterį. Daktaro atliktuose tyrimuose dalyvavo 600 moterų, kurių amžius buvo nuo 19 iki 50 metų, ir jų partneriai. Mokslininkas, išmatavęs porų ūgius, padarė išvadą, kad žmogus instinktyviai pasirenka sau partnerį su tokiu koeficientu. Tokios sąjungos, kaip taisyklė, būna sėkmingos.

vokiškai

Vokiečių mokslininkas Hansas Verneris Birhofas, Bohumo universiteto socialinės psichologijos katedros profesorius pareiškė, kad paskaičiavo laimingų santykių formulę. Jos esmė yra – kiekviena kritinė pastaba partnerio atžvilgiu turi būti kompensuojama penkiais komplimentais. Savo atliktų tyrimų duomenis daktaras Birhofas pateikė knygoje „Kas padaro meilę stipria“. Joje pateikta daug praktinių patarimų, turinčių padėti išsaugoti ir sustiprinti santykius su partneriu. Mokslininkas primygtinai siūlo jo formulę taikyti kritinėse situacijose, kurios gali baigtis santykių nutraukimu – darbo netekimas, santuokinė neištikimybė, sunki liga ar net kūdikio gimimas. Būtent šiose situacijose kyla stresas, kuris pažeidžia 5:1 balansą.

Daktaras Birhofas yra įsitikinęs, kad komplimentai sustiprina santykius, suteikia jiems romantikos ir neleidžia išblėsti meilei. Jis tvirtina: „Gyvenimas pilnas siurprizų, kurie kartais nėra labai malonūs. Tačiau dėmesys partneriui ir dėkingumas už tai, ką gero jis suteikė, niekada neturi išnykti“.

amerikietiškai

Formulė, kurią paskaičiavo amerikiečių mokslininkai, leidžia iki 94% tikslumu nurodyti, kurių porų santuoka bus laiminga, o kurios poros išsiskirs po poros metų. Mokslininkai mano, kad pats svarbiausias dalykas santuokoje – emocinis prisirišimas prie partnerio ir mokėjimas teisingai spręsti konfliktus.

Psichologas Džonas Gotmanas, vienas iš atliktų tyrimų autorių, teigia, jog pakanka vos keletą minučių stebėti, kaip partneriai elgiasi, spręsdami ginčus apie, pavyzdžiui, seksą, pinigus, vaikų auklėjimą, poilsio būdą ir vietą. Šios situacijos viską tiksliai parodo.

Jeigu ginčo metu vyrauja agresyvus fonas, grasinimai, sarkazmas ir grubus tonas, tai tokia pora praktiškai neturi jokių galimybių. Ir priešingai, kai partneriai šypsosi, liečia vienas kitą, ramindami ir palaikydami, kalba pagarbiai ir iš esmės – tai labai geras ženklas.

Štai kaip vykdomas eksperimentas. Už teigiamus ir neigiamus signalus partneriams skaičiuojami taškai, pagal kurių santykį specialistai paskaičiuoja sėkmingos santuokos tikimybę ar jos neperspektyvumą. Juokai, koketiški ir švelnūs gestai, šypsenos ir draugiška intonacija yra teigiami signalai. Neigiamiems signalams priskiriami akių išpūtimas, kandūs juokeliai, grubumas, partnerį žeminančios frazės. Pavyzdžiui, žodis „kvailys“ įvertinamas 4 neigiamais taškais, o pajuokavimas, priverčiantis partnerį nusišypsoti, 2 teigiamais taškais.

Gotmanas teigia, kad idealus santykis yra penki teigiami taškai prieš vieną neigiamą. Bet kuri pora, kuri nepasiekia tokio santykio, turi pagalvoti apie tolimesnį bendravimą.

angliškai

Didžiojoje Britanijoje paskelbti naujo tyrimo, skirto šeimyninės laimės paslaptims, duomenys. Kaip parodė šis tyrimas, per pastaruosius 15 metų kardinaliai pasikeitė britų samprata apie laimingą santuoką. Jeigu anksčiau jie manė, kad laimingai santuokai būtini vaikai, tai dabar yra įsitikinę, kad raktas į šeimyninę laimę – pareigų namuose pasiskirstymas.

Pastarajame tyrime telefonu buvo apklausta daugiau nei 2 tūkstančiai britų. Paaiškėjo, jog vaikų buvimas yra mažiau svarbus faktorius, nei namų darbų pasiskirstymas, tinkama ūkio priežiūra, pakankamos pajamos, sėkmingi seksualiniai santykiai ir ištikimybė.

Jeigu 1990 metais 65% apklaustųjų manė, jog vaikai turi labai didelę reikšmę šeimyninei laimei, tai dabar tokių liko mažiau nei 32%. Maždaug trys iš keturių britų yra įsitikinę, kad santuoka yra laiminga tada, kai du suaugę žmonės sau iškelia tikslą ne pagimdyti ir išauginti kuo daugiau vaikų, o suteikti laimę sau ir savo partneriui.

Analitikai pastebi, kad masinė kultūra vis dažniau nukreipta suaugusiųjų žmonių norams ir fantazijoms patenkinti. Palyginus su ja vertybės, susijusios su vaikais – rūpestingumas, pasiaukojimas, – atrodo pasenusios ir banalios.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.08.2019 laikas 12:01 Receptai – Patiekalai Karališkas tortas. Be miltų!

Paprastas skaniausio, Karališko torto receptas. Be gramo miltų! Kartą paragavę “Karališko torto” kito deserto nebenorėsite!

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:18 Receptai – Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

05.06.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Nuo tokių pyragaičių nestorėjama. Užsirašykite receptą – ir skanu, ir nekenkia!

Šaldytuve liko neišgerta kefyro stiklinė, o jūs nežinote, ką su ja daryti? Pasigaminkite šiuos skanius pyragėlius! Be to šie pyragėliai paruošiami neįtikėtinai greitai, nereikia mielių, nereikia sugaišti laiko pasigaminti tešlą...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau