Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Liepos » 18

Liaudies medicina: svogūnų sriuba nuo vėžio ir leukemijos

Nuo senų laikų liaudies medicinos žinovai vertino svogūnų gydomąsias savybes ir tikėjo, kad jais galima pagydyti daugelį ligų. Tikriausiai jau teko girdėti, kad svogūnų sultimis gydomos žaizdos, nudegimai, akių miežis, ausų uždegimas. Tačiau svogūnas yra naudingas ir tiems kurie serga vėžiu. 

svogūnų sriuba nuo vėžio ir leukemijos

Liaudies medicinos atstovai ragina sergančius onkologinėmis ligomis kiekvieną dieną valgyti svogūnų sriubą ir kitus patiekalus pagardintus svogūnais.

„Siekiant, kad tradicinis gydymas būtų efektyvesnis, reikia kasdien suvalgyti po 1-2 svogūnų sriubos lėkštes per dieną“, - sako A. Mironovas knygoje „Liaudies medicina gydo vėžį ir kitas ligas“. Pasak jo, atsargumo priemonių reikėtų imtis tiems, kurie serga kepenų ir tulžies pūslės vėžiu. Šiems žmonės negalima iš karto suvalgyti daug svogūnų sriubos. Geriau kas valandą valgyti po 10 valgomųjų šaukštų sriubos skysčio. Papildomai knygos autorius rekomenduoja išgerti po vieną puodelį pelyno užpilo per dieną. „Pirmąsias 5-6 dienas tik žiupsnelį pelynų užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 10 sekundžių, vėliau - ne daugiau 3 sekundžių“, - rašo A. Mironovas.

Kaip paruošti svogūnų sriubą: citrinos dydžio svogūną kartu su rudais lukštais smulkiai supjaustyti. Galima jį pakepinti aliejuje, kol svogūnai taps aukso spalvos, paskui įpilti ½ litro šalto valnens ir virinti tol, kol svogūnai gerai suvirs. Paskui įdėkite jūsų mėgstamų daržovių sultinio, gerai išmaišykite ir nukoškite. Valgyti reikia tik skaidrų sultinį, be svogūnų!

Apie galimybes gydymo tikslais naudoti tam tikrus maisto produktus ar gydomuosius augalus būtinai pasitarkite su savo gydytoju!

Naudinga žinoti:

  • Svogūnų nuovire su lukštais yra kalio, kalcio, magnio, geležies, mangano, vario, cinko, chromo, aliuminio, seleno, nikelio, švino, boro. Dažančioji medžiaga stabdo bakterijų vystymąsi.
  • Gamtinės antimikrobinės svogūno savybės yra analogiškos antibiotikų veikimui. Pirminė žodžio „antibiotikas“ reikšmė: „priešnuodis, kurį sukuria gyva ląstelė“. Efektyvios ir bakterijas žudančios medžiagos, esančios svogūnuose bei česnakuose. Jau Senovės Egipte buvo žinoma, kad šios daržovės puikiai padeda nuo įvairių negalavimų.
  • Svogūnai didina imuninį aktyvumą.
  • Ypač naudingi organizmui žali svogūnų laiškai, juose daug vitamino C. Laikomuose svogūnuose vitamino C kiekis yra pastovus. Pavasarį, kai svigūnai ruošiasi dygti, suaktyvėja vitamino C sintezė ir jo net padaugėja, beveik nepakinta mineralinių druskų kiekis.
  • Svogūnų griežinėlius galima tverti prie krūtinės, laikyti 30 min. – lengvina atsikosėjimą ir krūtinės skausmus.

Šaltinis: A. A. Mironovas „Liaudies medicina gydo vėžį ir kitas ligas“, 2006

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-27 laikas 15:05 Receptai Skanūs žuvies kotletai

Batono riekeles užpilame pienu ir paliekame pamirkti. Žuvies filė nuplauname, nusausiname ir sumalame mėsmale kartu su svogūnu, bei nuspaustu batonu. Paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome. Formuojame kotletus, apvolio...

Skaityti daugiau

2020-12-16 laikas 13:01 Receptai Nesaldūs pyragėliai su krabų lazdelėmis
Tokie nesaldūs pyragėliai su krabų lazdelėmis patys skaniausi, tik ištraukti iš orkaitės, kol dar šilti. Jie gaunasi pikantiški ir yra nuostabus pasirinkimas užkandžių stalui. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

2020-05-27 laikas 17:41 Receptai Gardūs tuno ir bolivinės balandos kepsneliai

Kruopas nuplaukite, užpilkite reikiamu kiekiu vandens, pagardinkite druska ir virkite ant vidutinės ugnies, kol kruopos išvirs.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau