Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2017 » Birželio » 27

Lietuvoje pulsavo sferinis NSO

Dviejų lietuvių policininkų pranešimas apie Vilniaus apylinkėse matytą skraidančią lėkštę buvo ilgai saugomas slaptuose JAV žvalgybos archyvuose. Dabar šis dokumentas masina viso pasaulio mistikos mėgėjus.

Ant kojų – net "Aras"

Kaip teigiama išslaptintame Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) dokumente, lietuviai policininkai Jaunius Požera (kadangi ataskaitoje lietuviški rašmenys nenaudojami, jo pavardė gali būti ir Požėra) ir Laimis Kraujalis su neatpažintu skraidančiu objektu (NSO) susidūrė 1996 m. birželio pabaigoje. CŽV ataskaita parašyta birželio 26 d., taigi lietuviai pareigūnai skraidančią lėkštę turėjo matyti maždaug per Jonines.

"Mašinos su greitojo reagavimo būrio "Aras" pareigūnais, specialiai treniruotais šunimis ir policijos pajėgomis skubiai atvyko į įvykio vietą", – rašoma amerikiečių žvalgybos dokumente.

Teigiama, kad su NSO policininkai susidūrė tuoj po vidurnakčio, 10 km nuo sostinės esančio Nemėžio miestelio apylinkėse, kelyje Vilnius–Medininkai. Esą J.Požera ir L.Kraujalis maždaug pusvalandį stebėjo sferos pavidalo objektą, kuris "pulsavo ir tai išsiplėsdavo, tai susitraukdavo". Be to, esą buvo girdimas elektros iškrovą primenantis spragsėjimas.

Kai pareigūnai nutarė prisiartinti prie NSO, objektas staiga pakilo ir dideliu greičiu nuskriejo Vilniaus link.

Populiarumo viršūnėje

Šis dokumentas yra vienas pačių populiariausių tekstų, kuriuos per pastaruosius keletą metų išslaptino CŽV. Ataskaita apie lietuvišką NSO papuola į 25 skaitomiausių dokumentų sąrašą.

Lietuvoje pulsavo sferinis NSO

Nežemiškų civilizacijų entuziastus turbūt labiausiai masina dokumente pateikiamos detalės. Mat teigiama, kad Nemėžio apylinkėse specialiosios tarnybos atliko įvairius matavimus, o naudojantis magnetofonu buvo įrašytas jau minėtas spragsėjimo garsas, kuris, anot dokumento, įvykio vietoje buvo girdimas ir po to, kai NSO pasišalino. Be to, esą pastebėta, kad toje vietoje, virš kurios pareigūnai matė keistąjį objektą, aukšta žolė buvo išguldyta maždaug 10 m spinduliu.

Dokumente cituojamas ir policijos komisaras Valentinas Juchnevičius. Pareigūnas esą pareiškė, kad abu objektą stebėję policininkai neturi psichikos sutrikimų ir nepasižymi keistu elgesiu.

Liudininkai dingo

Tačiau dienraščiui nepavyko susisiekti su nė vienu iš 1996 m. birželio įvykio dalyvių. Šiokie tokie pėdsakai veda tik pas dabar jau buvusį komisarą V.Juchnevičių.

Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis dienraščiui patvirtino, kad toks pareigūnas komisariate dirbo, tačiau jis esą dar 1999 m., praėjus trejiems metams po CŽV dėmesį patraukusių įvykių, paliko tarnybą policijoje. Anot komisariato vadovo, V.Juchnevičius iš policijos išėjo dėl pašlijusios sveikatos ir dabar ramiai gyvena Vilniaus rajone.

O pagrindinių mįslingosios istorijos personažų – J.Požeros ir L.Kraujalio – J.Kuzmickis teigė nepažįstantis. "Tokie pareigūnai pas mane netarnavo", – užtikrino Vilniaus rajono policijos vadovas. Pašnekovas taip pat teigė neprisimenantis jokio mįslingo 1996 m. birželio įvykio.

Tačiau šis įvykis Lietuvoje buvo sukėlęs šiokį tokį atgarsį. 1996 m. NSO pasirodymą aptarinėjo spauda, radijas, televizija ir naujienų agentūros, vienu pagrindinių žiniasklaidos pašnekovų tuo metu buvo komisaras V.Juchnevičius. Tuomet jis skeptiškai vertino galimybę, kad policininkai matė NSO. Anot V.Juchnevičiaus, žolė galėjo būti išguldyta nuo lietaus, o keistus garsus galėjo skleisti šalia esančios kūdros gyvūnija.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.09.2018 laikas 08:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą
Apetitą gerinantys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą, apetitas, apetito pagerinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis,...

Skaityti daugiau

28.08.2018 laikas 07:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant radikulito skausmams gydymui

Radikulitas liaudies medicinoje, Radikulitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo radikulito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blynai su traškia plutele

Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite ju...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau