Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 24

Linų sėmenys ir jų aliejus: valo organizmą, lieknina, saugo nuo vėžio

Apie linų sėmenis ir iš sėmenų spaudžiamą aliejų galime išgirsti daug įdomių dalykų, pavyzdžiui, kad lietuviškieji sėmenys niekuo nenusileidžia, o gal net yra geriau už ispaninio šalavijo sėklas (chia), o aliejus – ne tik nuostabus salotų pagardas, bet ir puoselėja sveikatą.

Linų sėmenys ir jų aliejus

Kuo išskirtinis linų sėmenų aliejus?

Iš linų sėmenų spaudžiamas liaudies ir tradicinėje medicinoje vartojamas sėmenų aliejus yra unikalios sudėties. Jame aptinkama iki 50 proc. omega-3 (linolo) ir apie 20 proc. omega-6 (linoleno) polinesočiųjų riebalų rūgščių, apie 20 proc. oleino (mononesočiosios) rūgšties ir tik apie 10 proc. palmitino ir stearino (sočiųjų) riebalų rūgščių.

Linolo ir linoleno riebalų rūgštys yra labai svarbūs žmogaus organizme nesintetinami maisto komponentai, kurie yra būtini normaliai lipidų (ypač cholesterolio) apykaitai. Nuo to priklauso širdies ir kraujagyslių sistemos veikla. Linų sėmenų aliejus yra puiki profilaktinė ir gydomoji priemonė nuo aterosklerozės.

Linų sėmenyse, kurios naudojamos maistui pagardinti, yra iki 30 proc. gleivingų ir kitokių skaidulinių medžiagų, taip pat aptinkama 236 mg% kalcio, 622 mg% fosforo, 831 mg% kalio ir beveik visų mikroelementų. Taip pat randama beveik visų aminorūgščių, vitaminų C, E ir kitų. Sėmenyse esančios skaidulos skrandyje brinksta ir suteikia sotumo, todėl jas rekomenduojama vartoti kaip organizmą valantį ir dietinį produktą.

Saugo nuo vėžio?

Dr. Johanna Budwig tikėjo, kad linų sėmenų aliejus gali sustabdyti vėžio plitimą. Kaip teigiama cancerresearch.co.uk, mokslininkai tyrė, kaip skirtingas vėžio ląsteles (krūties, prostatos, žarnyno) veikia linų sėmenys, ir paaiškėjo, kad jie gali padėti sustabdyti vėžinių ląstelių augimą ir plitimą.

Tiesa, kai kurie tyrėjai ir specialistai šios dietos nevadina panacėja, tačiau tam tikrų produktų atsisakymas, pavyzdžiui, riebaus, sunkaus maisto, tikrai užkerta kelią prastai savijautai.

Na, o nusprendusiems išbandyti tokį mitybos planą rekomenduojame pasitarti su gydytoju, nes linų sėmenų aliejus tinka ne visiems, gali sukelti alergiją. Be to, ši dieta gali jums netikti dėl jūsų sveikatos būklės, todėl gydytojo konsultacija būtina.

Kaip vartoti linų sėmenų aliejų?

Linų sėmenų aliejų galima vartoti tiek ryte prieš valgį likus 20‒30 minučių, tiek vakare po valgio praėjus 20‒30 minučių po 1 valg. š. ir ne daugiau. Tikinama, kad jau po kelių mėnesių jūs galite pajausti linų sėmenų aliejaus teikiamą naudą.

Linų sėmenų aliejus padeda lieknėti, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, greitina medžiagų apykaitą, tinka sergant žarnyno ligomis, esant refliuksui, gydo kepenis, apsaugo nuo inkstų akmenų susidarymo, malšina uždegiminius procesus, tinka veido, plaukų priežiūrai, valo poras, padeda atsikratyti bakterijų, parazitų, gerina nervinės sistemos ir likusių organų darbą, užkerta kelią aterosklerozei, jaunina organizmą, saugo nuo onkologinių ligų, malšina menstruacinius skausmus, tinka vartoti menopauzės metu ir netgi vyrams nuo impotencijos.

Organizmą valanti „šluota“

Reikės:

5 valg. š. daigintų kviečių grūdų, 5 valg. š. kviečių sėlenų, 5 valg. š. linų sėmenų.

Kaip gaminti:

1. Sumaišykite daigintų kviečių grūdus, sėlenas ir linų sėmenis. Trintuvu sutrinkite viską iki vientisos masės. Suberkite į stiklainį.

2. Ryte tuščiu skrandžiu suvalgykite po 1–2 šaukštus šios smulkintos masės, tuo pat metu užgerdama stikline drungno (maždaug kūno temperatūros) vandens.

Kaip ši organizmo „šluota“ veikia?

Šis daigintų kviečių, sėlenų ir linų sėmenų „kokteilis“ padeda iš žarnyno pašalinti maisto likučius ir visas nereikalingas medžiagas. Be to, linų sėmenys yra puikus sorbentas, todėl atlieka panašią funkciją, kaip, pavyzdžiui, aktyvintosios anglys. Tačiau svarbiausia, kad ši žarnyno valymo „šluota“ pagreitina ir pagerina virškinimą, pašalina toksinus.

P.S. Labai svarbu žinoti, kad linų sėmenų aliejus netinka kepimui ir galioja ribotą laiką. Todėl geriausia įsigyti ką tik išspaustą ir suvartoti per nurodytą laiką, t.y. kuo greičiau. Nevartokite apkartusio linų sėmenų aliejaus! Taip pat verta žinoti, kad linų sėmenų aliejus tinka ne visiems, todėl verta pasitarti su gydytoju, kaip jį tinkamai vartoti.

Linų sėmenys ir jų aliejus: valo organizmą, lieknina, saugo nuo vėžio

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.08.2018 laikas 07:48 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai pleiskanų gydymui

Pleiskanų naikinimas liaudies medicinoje, Pleiskanų naikinimas, receptai nuo pleiskanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo

Dantų skausmas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo, dantų skausmas, receptai dantims, vaistažolės dantų skausmui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistaž...

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 08:28 Receptai – Patiekalai Tradiciniai virti varškėtukai
Pasigaminkime skanius varškėtukus. Skanių varškėtukų receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau