Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistinės Būtybės » Mistinės Būtybės

Mistinės Būtybės:


19.11.2015, 21:19
Mistinės Būtybės Peržiūrų (4041)
Senuose istoriniuose šaltiniuose kartais sunku atskirti mitus nuo realybės. Kai kuriais atvejais autoriai naudojo posakius, kuriuos sunku suprasti šiuolaikiniam skaitytojui. Kartais jie sutapatindavo realius faktus ir prasimanymus, o kai kuriais atvejais yra pastebimas faktų iškraipymas bėgant laikui - istorikai žaidžia "sugedusio telefono" žaidimą, kuris trunka šimtmečius.
Sužinok daugiau ...
09.11.2015, 18:54
Mistinės Būtybės Peržiūrų (5636)
Niekas nežino, kas slepiasi taigos gilumoje. Yra pasakojama, kad čia iki šiol gyvena mamutai ir milžinai, panašūs į pirmykščius žmones. Šiuose rajonuose gyvena ir kiti paslaptingi gyvūnai, pavyzdžiui, milžiniškos lydekos-žmogėdros.
Sužinok daugiau ...
08.10.2015, 19:17
Mistinės Būtybės Peržiūrų (3678)
Apie "skraidančius žmones" žinoma nuo neatmenamų laikų. Beveik visų tautų pasakose ir legendose pasakojama apie sparnuotą būtybę, panašią į žmogų. Tačiau tik pastaruoju metu buvo pradėta labiau domėtis šiais reiškiniais, bandant suprasti su kuo susitinka žmonija savo gimtojoje Žemėje?
Sužinok daugiau ...
08.09.2015, 19:41
Mistinės Būtybės Peržiūrų (3452)

Danguje virš Aidaho nufilmuotas pterodaktelis? Kaip teigia patalpinęs vaizdo medžiagą autorius, keista būtybė buvo nufilmuota Aidaho valstijoje virš Boise miesto. Būtybė nepanaši į paprastus paukščius. Labiau primena pterozaurą (skraidantys ropliai) gyvenantis senovėje. Tiksliau pterodaktelis.

Sužinok daugiau ...
11.07.2015, 19:50
Mistinės Būtybės Peržiūrų (7768)

Socialiniuose tinkluose pasirodė milžiniškos žiurkės nuotrauka, kurią pagavo britų mieste Grimsby. Nuotraukoje matomas vyriškis, kuris ant pagalio laiko negyvą graužiką. Šalia nuotraukos prierašas: "Po pietų, radau visą... Grimsby dokuose".

Sužinok daugiau ...
08.07.2015, 21:46
Mistinės Būtybės Peržiūrų (5182)

Filipas Oliveris iš Teksaso parodė keistą padarą, kuris buvo sugautas ir sudraskytas jo šunų. Kaip praneša Daily Mail, Oliverio žodžiais, jo šunys užuodė kažką prie upelio, pradėjo garsiai loti, o po to pasivijo ir sudraskė keistą padarą.

Sužinok daugiau ...
29.05.2015, 14:03
Mistinės Būtybės Peržiūrų (4806)
Dideli pėdsakai. Žmonės-milžinai... Kokie svaičiojimai! Be jokių abejonių – dar vienas vietinių gyventojų prasimanymas. Jau dvi dienos kaip aborigenai mums pasakoja apie gudruolius dramblius ir tigrus-žmogėdras. O štai dabar ... apie džiunglių milžinus.
Sužinok daugiau ...
09.05.2015, 19:06
Mistinės Būtybės Peržiūrų (7623)
Ar gali būti, kad mes, žmonės, per amžius gyvenome greta sparnuotų būtybių – ir tebegyvename nė neįtardami apie tai? Svajonės apie skrydį nuo neatmenamų laikų audrino žmonijos vaizduotę. Ko tik per tą laiką neišbandėme: magiją, okultizmą, mechaniką – kad tik svajonė apie sparnus taptų tikrove. Didžiausi nutrūktgalviai už tą trumpą laisvo kritimo akimirką net sumokėjo gyvybe – iš tikrųjų, ne tik garsiajame graikų mite apie Dedalą ir Ikarą. Ir jeigu prisimintume visus senuosius padavimus bei legendas, galbūt suprastume, kas mus stūmė ton beprotybėn. Esmė tai, kad mitų apie sparnuotąsias būtybes turi visos planetos tautos. Skiriasi nebent jų pavidalas, dar sparnų forma – ji paprastai priklauso nuo konkrečios tautos religinių orientyrų. Bet kaip gimė tokios panašios legendos apie angelus ir demonus bei kitus padarus, kartais vaikštančius tarp žmonių? Gal jas pakurstė netikėti ir nepaaiškinami susitikimai, ne kartą užfiksuoti per ilgą žmonijos istoriją?
Sužinok daugiau ...
22.04.2015, 08:18
Mistinės Būtybės Peržiūrų (4583)
JAV technologijų įmonė į savo tinklalapį ir „Google Street View“ įkėlė virš Lochneso ežero ir jame darytas nuotraukas. Loch Nesso ekspertė Adriana Shine praleido daug laiko kartu su „Google Street View“ ir „Catlin Seaview Survey“ komandomis fotografuodama ežerą.
Sužinok daugiau ...
11.04.2015, 14:02
Mistinės Būtybės Peržiūrų (5269)
Legendos apie sparnuotus monstrus egzistuoja beveik visose pasaulio tautose, o mitų apie juos šaknys siekia labai senus laikus. Slavai pasakoja apie stebuklingus paukščius Siriną ir Alkonostą, senovės judėjai – apie sparnuotus angelus ir demonus, senovės graikai – apie harpijas. Įdomu tai, kad skirtinguose tautose šie sutvėrimai buvo apibūdinami praktiškai vienodai. Ar tai neliudija, kad žmonės savo akimis matė tokias sparnuotas pabaisas?
Sužinok daugiau ...
« 1 2 3 4 5 6