Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 27

Naudingi patarimai, kaip pagerinti kraujotaką kojose

Siekiant išvengti venų varikozės ir ją gydyti (jeigu jau pasireiškė kraujagyslių spazmai), reikia pagreitinti kraujotaką kojose. Svarbu gerinti venų kraujotaką, nes per jas grįžta į širdį. Tačiau pasakyti lengviau, negu padaryti. Reikia nepamiršti, kad dilgčiojimas, nuovargis ir pulsacija apatinėse galūnėse gali kilti dėl įvairių priežasčių.

Naudingi patarimai, kaip pagerinti kraujotaką kojose

Sutrikusi kraujotaka kojose gali būti dėl diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų, antsvorio ir kitų sutrikimų, įskaitant ir genetiškai paveldimas ligas. Tikrąją problemos priežastį gali nustatyti tik gydytojas. Jis ir paskirs reikalingą gydymą.

Visiems žmonėms, nepriklausomai nuo to, ar jie turi kraujotakos kojose skirtumų, rekomenduojama laikyti šių paprastų patarimų. Šios rekomendacijos gali pagerinti bendrą savijautą. Taip pat reikėtų nepamiršti, kad gera kraujotaka – tai geros sveikatos ir gyvenimo kokybės sinonimas.

Bendrieji kraujotakos sutrikimų simptomai:

Atsiranda kraujagyslių žvaigždučių, reguliariai vargina spazmai – tai pirmieji simptomai, kad kažkas negerai su kraujotaka.

  • Atsiranda raudonų dėmių ant kojų odos.
  • Sausa oda.
  • Tinimas kulkšnių srityje.
  • Trapūs plaukai ir nagai.
  • Šąlantys delnai ir pėdos.
  • Nuovargis.
  • Mieguistumas.

Geri patarimai, kaip pagerinti kraujotaką:

  • Stimuliuoti kraujotaką su alavijais. Tai natūrali priemonė, kuri ne tik stimuliuoja kraujotaką apatinėse galūnėse, bet taip pat ir suteikia palengvėjimo jausmą kojoms. Kai žmogus bus gerai pailsėjęs, simptomai gali sumažėti arba visai išnykti. Alavijo lapą atšaldyti šaldytuve. Nuplauti kojas, patogiai atsisėsti ir kojas pakelti aukščiau. Tada pamasažuoti kojas nuo kulkšnių iki kelių, trinant alavijų geliu.
  • Gudobelių arbata. Gudobelė – tai augalas, kuris dažnai naudojamas gydyti kraujotakos sutrikimus ir hipertenziją. Jame esančios triterpino rūgštys, flavonoidai ir polifenoliai teigiamai veikia sveikatą. Gudobelių arbatą rekomenduojama gerti 4 – 5 kartus per savaitę. Taninų, flavonoidų ir pektinų turi švelnų raminamąjį poveikį. Gudobelės gerai valo organizmą ir skatina skysčių pertekliaus pasišalinimą. Tačiau gudobelės turi šalutinį poveikį, todėl nerekomenduojama vartoti daugiau nei 1 g gudobelių per dieną. Jeigu vartojama kitų vaistų, prieš pradedant vartoti gudobelių arbatą, būtina pasitarti pas gydytoją.
  • Reguliariai daryti fizinius pratimus namie ir darbe. Ne visi turi galimybę lankyti sporto klubą. Ir ne tik dėlto, kad per brangu. Kartais žmonės būna tokie užsiėmę, kad visai neturi laiko sau. Galbūt atrodo, kad fizinės veiklos jums nereikia, nes jūs ir taip visą dieną ant kojų. Tiesa yra ta, kad mūsų kūnui reikia aerobinių pratimų, nes tokia veikla papildo kraują deguonimi ir reguliuoja širdies ritmą. Todėl rekomenduojama išnaudoti laisvas pertraukėlės ir šiek tiek pajudėti. Kas pusvalandį pakilti nuo kėdės ir pasivaikščioti. Lipti laiptais, o ne kilti liftu. Trumpus atstumus įveikti pėsčiomis, o ne automobiliu. Kasdien bent 20 minučių pasivaikščioti greitu žingsniu.
  • Į mitybą įtraukti maisto produktus, turtingus kalio. Daug kalio turintys maisto produktai turi teigiamą poveikį kraujotakai ir mažina skysčių perteklių organizme. Tokie produktai – tai bananai, saulėgrąžų, moliūgų, sezamų, ispaninių šalavijų sėklos, linų sėmenys, avokadai, dumbliai, kakavos milteliai, ridikai, brokoliai, morkos, pomidorai, moliūgai.
  • Miegoti aukščiau pakėlus kojas. Geriausias dalykas, kurį galite padaryti, norėdami pagerinti kraujotaką kojose – miegoti jas šiek tiek pakėlus. Tam nebūtina keisti lovos, tiesiog pasidėti pagalvėlę po kojomis. Rytą kojos bus lengvesnės ir jausitės geriau pailsėję.
  • Pusryčiams gerti apelsinų ir morkų sulčių. Sultis papildomai galima paskaninti imbieru. Toks gėrimas gerina širdies veiklą ir kraujagyslių būklę.
  • Masažas su rozmarinų eteriniu aliejumi. Bazinį aliejų (pavyzdžiui, alyvuogių) sumaišyti su rozmarinų eteriniu aliejumi ir pamasažuoti kojas. Tai pagerins kraujotaką galūnėse ir padeda pašalinti susikaupusius skysčius.

Naudingi patarimai, kaip pagerinti kraujotaką kojose

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.10.2019 laikas 20:54 Receptai – Patiekalai Skanūs Pusryčiai Per Kelias Minutes
Pateikiu jums greitą ir skanų pusryčių receptą. Blynai yra labai skanūs ir tinkami ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai labai paprasti, tačiau labai sotūs.

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Kviečiai vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Kviečių grūdų sulčių.

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Varškės tortas su apelsinais
Gaminame namuose. Varškės tortai ne pirmą sezoną yra populiarumo pike ir tai nestebina. Jie lengvi – gabalėlio nebus per daug užbaigiant pačią sočiausią puotą. Paprastai žymiai mažiau kaloringi nei tortai su sviestiniu kremu…O dar...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau