Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Vasario » 23

Paleo dieta ir mitybos principais

Šiuo metu populiariausios dietos, kurios propaguoja sveiką mitybą ir neleidžia jausti alkio. Paleo dieta remiasi pirmykščių žmonių mitybos principais, kurie užtikrina, kad kasdien būtų suvartojama pakankamas kiekis visų būtinų maistinių medžiagų ir skaidulų.

5 pagrindiniai Paleo dietos principai:

  • Išbraukti iš mitybos pusfabrikačius ir greitąjį maistą.
  • Pirmenybę teikti maistui, kuris minimaliai apdorotas karčiu.
  • Riboti maisto produktų, kurių gamyboje buvo naudojami visų rūšių maisto dažikliai, konservantai ir cheminiais priedai vartojimą.
  • Daugiau judėti.
  • Geriau dažniau, bet po mažiau valgyti, kad nebūtų didelio alkio.

Kategoriškai draudžiama vartoti:

  • Miltinių produktų;
  • Bulvių, kruopų su dideliu krakmolo ir glitimo kiekiu;
  • Riebios mėsos;
  • Cukraus, konditerinių gaminių;
  • Ankštinių daržovių, įskaitant žemės riešutus;
  • Pieno produktų;
  • Kavos;
  • Druskos.

Leidžiama:

  • Bet kokius riešutus;
  • Liesą mėsą, paukštieną;
  • Žuvį;
  • Vaisius ir daržoves;
  • Uogas;
  • Šaknines daržoves ir sėklas, žalumynus;
  • Kiaušinius.

Paleo dietos principai

7 dienų Paleo dieta

Pirmadienis

  • Pusryčiai: 250 g omleto, keptu su kukurūzų arba alyvuogių aliejumi, puodelis žaliosios arbatos su jazminaičiais.
  • Priešpiečiai: 50 g džiovintų kriaušių.
  • Pietūs: dubuo daržovių salotų su virta vištienos krūtinėle ir 40 g migdolų, stiklinė negazuoto mineralinio vandens.
  • Pavakariai: sauja graikinių riešutų, 2 šviežios morkos.
  • Vakarienė: 250 g virtos jautienos, 50 g salierų stiebų, puodelis žolelių arbatos.

Antradienis

  • Pusryčiai: tarkuotų morkų, obuolių, razinų ir graikinių riešutų salotos, puodelis žaliosios arbatos.
  • Priešpiečiai: 30 g džiovintų ananasų.
  • Pietūs: Su lupena virta bulvė, 250 g keptos žuvies, stiklinė šviežiai spaustų sulčių.
  • Pavakariai: 80 g morkų lazdelių.
  • Vakarienė: 200 g ant grotelių keptos kalakutienos, 100 g virtų brokolių, puodelis džiovintų vaisių kompoto.

Trečiadienis

  • Pusryčiai: 2 be lukšto virti kiaušiniai, sauja kedrinių pinijų, puodelis juodosios arbatos.
  • Priešpiečiai: 3 obuoliai.
  • Pietūs: lėkštė daržovių salotų su tunu, sauja lazdyno riešutų, stiklinė uogų kompoto.
  • Pavakariai: 40 g džiovintų abrikosų.
  • Vakarienė: 200 g keptos jautienos, 100 g garuose virtos cukinijos su vyšniniais pomidorais, 2 persikai, puodelis žaliosios arbatos.

Ketvirtadienis

  • Pusryčiai: 200 g keptų kiaušinių su pora griežinėlių rūkytos kiaulienos, 50 g bet kokio vaisiaus (jeigu ne sezonas, tiks ir šaldyti), šviežių apelsinų sulčių.
  • Priešpiečiai: 2 salierų stiebai, sauja anakardžių, 100 ml negazuoto mineralinio vandens.
  • Pietūs: porcija šaltos pomidorų sriubos, riekė visadalių miltų duonos, 2 obuoliai, puodelis žaliosios arbatos.
  • Pavakariai: 50 g nesūdytų pistacijų.
  • Vakarienė: 2 garuose virtos lašišos kepsniai, 150 g virtų žiedinių kopūstų, puodelis juodosios arbatos.

Penktadienis

  • Pusryčiai: vaisių salotos, sauja migdolų, puodelis ramunėlių arbatos.
  • Priešpiečiai: 50 g džiovintos jautienos, stiklinė sulčių.
  • Pietūs: 250 g pekininio kopūsto, virtų kiaušinių ir krevečių salotų, 100 g keptos triušienos, puodelis žaliosios arbatos su citrina.
  • Pavakariai: sauja graikinių riešutų ir razinų.
  • Vakarienė: porcija viščiuko tabaka su imbieru, puodelis juodosios arbatos.

Šeštadienis

  • Pusryčiai: 200 g virtos, šaltos vištienos krūtinėlės, 2 agurkai, 4 vyšniniai pomidorai, stiklinė obuolių sulčių.
  • Priešpiečiai: prinokęs bananas ir mangas.
  • Pietūs: porcija daržovių sriubos, 150 g jautienos troškinio su daržovėmis, 2 kiviai, puodelis žaliosios arbatos.
  • Pavakariai: 50 g džiovintų slyvų.
  • Vakarienė: 200 g virtos žuvies, šviežių daržovių ir žalumynų salotų, puodelis juodosios arbatos.

Sekmadienis

  • Pusryčiai: 200 g omleto su pomidorais ir žalumynais, sauja uogų, liepų žiedų arbatos puodelis.
  • Priešpiečiai: obuolių ir tarkuotų morkų salotos, stiklinė negazuoto mineralinio vandens.
  • Pietūs: 250 g vištienos filė, keptos orkaitėje, 4 agurkai, salieras, puodelis juodosios arbatos.
  • Pavakariai: 2 kietai virti kiaušiniai.
  • Vakarienė: 200 g ant grotelių keptos kalakutienos, 3 pomidorai, sauja riešutų ir stiklinė sulčių.
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://priekavos.lt/paleo-dieta-principai-patarimai-receptai/

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-07 laikas 11:58 Receptai Labai skanūs Žagarėliai
Gaminame. Žagarėliai Į dubenį mušame kiaušinį, suplakame, pilame kefyrą, dedame grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dalimis sijojame į dubenį ir maišome, kol bus galima min...

Skaityti daugiau

2019-07-10 laikas 21:12 Receptai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

2019-06-12 laikas 12:55 Receptai Purus pyragas per penkias minutes

Kepiniai su kefyru – daugelio šeimininkių, mokančių gaminti ne tik skaniai, bet ir greitai, mėgiamas ingredientas. Iš kefyro stiklinės galima iškepti visą dubenį keksiukų arba didelį purų pyragą…

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda? Sužinokite mokslinius paaiškinimus ir praktines priežastis, kurios formavo šią unikalią tradiciją.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Sužinokite, kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja jūsų santykius. Praktiniai patarimai ir moksliniai paaiškinimai padės pakeisti toksiškų santykių ciklą. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip mūsų vidiniai įsitikinimai ir elgesio modeliai formuoja...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau