Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 24

Pipirų nauda: padeda išvengti vėžio, cukrinio diabeto ir lieknina

Pipirai ne be reikalo vadinami prieskonių karaliumi: moksliniai tyrimai rodo, kad jie gali apsaugoti nuo vėžio ar cukrinio diabeto. Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

Jo teigimu, pipirai, ypač vartojami kartu su ciberžole, gali padėti išvengti vėžio. „Ciberžolė – taip pat puikus gamtinis antibiotikas, galintis apsaugoti nuo onkologinių ligų“, – aiškina A. Unikauskas. Kartu su pipirais ciberžolė tampa veiksmingesnė.

Pipirų nauda: padeda išvengti vėžio, cukrinio diabeto ir lieknina

Pipiruose yra pipirino – šis junginys padeda inicijuoti apoptozę, o tai leidžia išvengti auglių. „Vėžinei ląstelei duodama komanda numirti ir ji suyra į atskiras dalis. Suirusias nedideles dalis suvalgo imuninės ląstelės“, – tikina specialistas.

Juodieji pipirai nedideliais kiekiais taip pat gali tapti pagalba virškinimui. „Jie duoda signalą skrandžiui ir šis išskiria druskos rūgštį, ji paskatina daugiau pepsino – virškinimo fremento, denatūruoja baltymus ir stimuliuoja skrandžio judesius. Ši rūgštis pasižymi bakterijas žudančiu poveikiu ir skatina kasos sulčių išsiskyrimą“, – paaiškina A. Unikauskas.

Tai gali apsaugoti ir nuo rėmens graužimo ar pilvo pūtimo. Be to, pipirai gali padėti ir diabetu sergantiems žmonėms. Jie gali padėti stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir apsaugoti nuo laisvųjų radikalų žalos.

„JAV mokslininkai stebėjo pipirino poveikį nutukusiems ir cukriniu diabetu sergantiems žmonėms. Pipirinas pagretina medžiagų apykaitą ir padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje“, – kalba gydytojas.

Pipirai taip pat gali padėti reguliuoti kraujospūdį.

Plačiau apie pipirų naudą – laidoje „Klauskite daktaro“.

Pipirų nauda: padeda išvengti vėžio, cukrinio diabeto ir lieknina

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2018 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Balzamo receptas nuo kunigo
Šis balzamas pasirodė tikrai stebuklingas. Kartą traukinyje mano kaimynas buvo kunigas. Jis pamatė, kad aš geriau širdies lašus, paklausė kuo sergu ir rekomendavo pabandyti balzamą pagal šį receptą.

Skaityti daugiau

24.08.2019 laikas 14:06 Receptai – Patiekalai Vafliai pertepti “Rududu”
"Rududu" indelį dedame į puodą su vandeniu ir pakaitiname kol vanduo užvirs. Riešutus smulkiai suskaldome ir sumaišome su pašildytu "Rududu". Imame vaflio lakštą ir tolygiai aptepame "Rududu" kremu, ant viršaus dedame kitą vaflio ...

Skaityti daugiau

29.09.2020 laikas 10:24 Receptai – Patiekalai Varškės pyragas be kiaušinių
Viena mano draugė paklausė, o kodėl tu šį varškės pyragą gamini be kiaušinių, juk vist tiek veganišku jis dėl to netaps, nes yra naudojama varškė. Galiu tik pasakyti, kad jis tiesiog čia nereikalingas, net be jo gaunasi viskas pui...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau