Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Liepos » 8

Radiacija nuo kompiuterinės tomografijos tyrimų gali skatinti Alzheimerio ligą

Radiacija nuo kompiuterinės tomografijos tyrimų ar rentgeno gali padidinti Alzheimerio ligos riziką. Per naują tyrimą nustatyta, kad pakanka dviejų tokių tyrimų per gyvenimą, ir mūsų smegenų ląstelės ima kisti.

Pasak tyrėjų iš Pietų Danijos universiteto (Syddansk Universitet), jonizuojanti spinduliuotė, kurios žmogus gauna tyrimo metu, būtino mūsų vidaus struktūrų 3D vaizdams suformuoti, vis dėlto pakeičia mikroglijų ląsteles hipokampe ir stimuliuoja tokių ląstelių formavimąsi, kokios būdingos Alzheimerio liga sergantiesiems, rašo oncotarget.

kompiuterinė tomografija

Pasak vadovaujančiojo tyrėjo Stefano Kempfo, jei daromas vienas toks tyrimas, dar galima likti nepaveiktiems; labiausiai jis baiminasi dėl kumuliacinio efekto, kurį galėtų suformuoti keli tyrimai.

Net nedidelės radiacijos dozės, prilygstančios dviem kompiuterinės tomografijos tyrimams, gali skatinti ląstelių pokyčius smegenyse, sukeliant kognityvinę disfunkciją, vieną Alzheimerio ligos požymių.

Tyrimo metu mokslininkai su radiacija veikdavo peles, ir, nors radiacija buvo tūkstančius kartų mažesnė už švitinimą, kokį per tyrimą gauna žmogus, pelių smegenyse buvo konstatuoti pokyčiai. Beje, jonizuojanti spinduliuotė veikia žmones ir lėktuvuose, bet radiacijos lygis ten daug kartų žemesnis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.06.2019 laikas 09:21 Receptai – Patiekalai Cukinijų blynai
Gardžių cukinijų blynų receptas. Skanaus

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 19:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tulžies akmenligės gydymui
Tulžies akmenligė liaudies medicinoje, Tulžies akmenligė, receptai nuo akmenligės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Auksinis sklindžių receptas
Svarbiausia – išsirinkti šių blynų kepimui pačią geriausią keptuvę. Pageidautina kepti ant sausos keptuvės, nepridedant riebalų: tame glūdi purių amerikietiškų blynų – pankeikų – ruošimo paslaptis. Paruošti blynai ilagai neužsibūn...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau