- 25.04.2017
- 3.0 Reitingas
- 4574 Peržiūrų
- Komentarai
Žalieji grikiai yra labai naudingas ir maistingas produktas. Jų daigai ir skanus maistas, ir vaistas, ir veiksminga dieta. Žaliųjų grikių daigai gydo, jaunina, padeda atsistatyti vidaus organams, padidina lytini potencialą, išvalo organizmo ląsteles, mažina patinimus, reguliuoja medžiagų apykaita, suteikia organizmui jėgų. Ir tai todėl, kad jie gyvi.
Žaliųjų grikių priešvėžinės savybės įrodytos Korėjos ir Kinijos institutų moksliniais tyrimais. Grikių daigai, kartu su joga ir kitais tibeto sveikatingumo užsiėmimais - galingas ginklas, kovojant prieš sunkius susirgimus. Galima gydyti nevaisingumą, įvairius patinimus, polipus, cukrinį diabetą, nutukimą, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę, kasą, inkstų akmenis, tulžies pūslės susirgimus, artritą, akių ligas, dantų ir t.t. Gydyt galima viską ! Akademikas A.M. Ugoliovas įrodė, kad tam reikalingas žalias, termiškai neapdorotas , augalinis maistas. Kodėl taip yra - perskaitę, galite įsitikinti patys.
DAIGINTI ŽALIEJI GRIKIAI IR JŲ ŽELMENYS
Žalieji grikiai, skirti daiginimui, yra pilnai subalansuotas savo sudėtimi maisto produktas. Daiginant jo nauda padidėja daugybę kartų. Jei jums svarbi jūsų sveikata, tuomet maistas kurį valgote, turėtų būti augalinis, žalias, kiek galima mažiau apdorotas - gyvas, o tai reiškia, gebantis sudygti - būti maksimaliai naudingas organizmui.
Žalieji grikiai turi savyje tripsino inhibitoriaus, kuris atsparus bet kokiam terminiam apdorojimui. Tripsinas trukdo organizmui pasisavinti baltymus. Ir egzistuoja tik vienas būdas sumažinti jo aktyvumą - tai daiginti augalo sėklas.
Tikri žali, neapdoroti grikiai lengvai daiginami, greitai sudygsta. Be to, jų daigai daug skanesni, nei kitų ankštinių ar grūdinių augalų. Užtenka tik kartą paragauti, kad įsitikintum, jog žalieji grikiain - tai gyvas , švelnus ir skanus maistas.
Žalieji grikiai jūsų racione pakeis kviečius, rugius, lęšius, mung pupeles, arachisą, migdolus!
Jums nusibodo kieti mung pupelių ar lešių daigai?
Jums neskanūs kviečių daigai, kuriuos be to dar ir sunku sukramtyti?
Jus apgaudinėja su arachisu, kuris beveik nesudygsta, nors ir nelukštentas? O tai reiškia, jog jis nėra nei gyvas, nei žalias. Ar jūs įsitikinę, kad arachisas nėra GMO?
Migdolai? Jie be abejonės skanūs, bet ar gyvi? Ar kada matėte, gamintojų išvalytus žalius migdolus daigus? Gal tai tik interneto parduotuvių reklama?
KIEK DAIGINTŲ GRIKIŲ IR JŲ ŽELMENŲ GALIMA SUVALGYTI?
Dažniausia vartojama po 5 - 7 valgomus šaukštus per kartą, arba 100-150 g pavertus sausom kruopom ( 1 stiklinė su kaupu - 220 g ). Jei turite problemų su sveikata, sportuojate ar dirbate fizinį, protinį darbą, tokiu atveju reiktų suvartoti po 200-300 g ir daugiau sausų kruopų per dieną(sudaiginus), reguliariai, ilgesnį laiką (keletą mėnesių) po 5 - 7 valgomus šaukštus 3 kartus per dieną.
Ar tiesa, kad keletą šaukštų daigintų grikių, suvalgytų dienos bėgyje, atstos visos paros naudingų maisto medžiagų kiekį? Aišku - ne. Ir tai yra visiškas melas! Jų reikia vartoti kur kas didesniais kiekiais, tuomet organizmui netrūks naudingų medžiagų. Be to, reikia nepamiršti vaisių, daržovių ir riešutų.
Žalieji grikiai, trumpai pamirkyti vandenyje, jau netinka vartojimui. Mes griežtai draudžiame juos valgyti. Vien tik išmirkymo maža.Tuomet tik prasideda aktyvus skilimo procesas, bet dar nesumažėja inhibitorių aktyvumas. Reikėtu palaukti, kol grikiai visiškai sudygs, kad produktas taptų lengvai virškinamas.
Atminkite! Pirmiausia skyla angliavandeniai, tuomet - baltymai, ir tik po to skaidomi riebalai - tam prireikia 2 - 3 dienų.
Mes nerekomenduojame naudoti žaliųjų grikių želmenų, todėl, kad :
- tai neskanu.
- lapai ir stiebai turi nuodingų medžiagų. Atlikus bandymą su gyvūnais, buvo pastebėta, kad šeriant juos grikių želmenimis dideliais kiekiais, gyvūnams imdavo slinkti kailis!
Žaliųjų grikių daigai, vaisiai, daržovės, riešutai, žaliavalgystė, duos jūsų organizmui visas reikalingas medžiagas : vitaminus, flavonoidus, alkaloidus, mikro - makro elementus, aukščiausios kokybės baltymus, angliavandenius, riebalus. Daugiausia naudos gausite valgydami grikių daigus.
Gydytojai, medicinos ir maisto pramonės įmonės meluoja. Jie negali jums padėti. Jūsų sveikata - tik jūsų pačių rankose !
Vėžinių susirgimų gydymas žaliais grikiais
KEPINTI AR NEKEPINTI GRIKIAI ?
Kam kepinami grikiai? Tam kad lengviau būtų išlukštenti, be to, išeina didesnis kiekis produkto ir mažiau puola kenkėjai. Jei yra galimybė, kenkėjai visuomet renkasi neapdorotas kruopas .Pati gamta mums parodo, kam reikia teikti pirmenybę!
Termiškai apdoroti grikiai nuo žalių skiriasi tuo, kad neturi savyje nieko naudingo. Organiniai mineralai iš chelatizuotos formos pereina i neorganinius ir yra sunkiau įsisavinami, žalingi mūsų organizmui. Visur rašoma, kad grikiuose daug geležies, bet tai nėra tiesa. Tai nieko bendro neturi su kepintais grikiais, kurie parduodami parduotuvėse. Žaliųjų grikių cheminė sudėtis visai kitokia.
Nekaitintus grikius galima valgyti su medumi, dėti į salotas, daryti žaliuosius kokteilius. Kiekvienas randa savo receptą. Svarbiausia, kad visus vienija supratimas apie žaliųjų grikių naudą.
Žalius grikius galima virti, pakaitinti orkaitėje ar ant keptuvės.Tai ne tik pakeičia jų skonį, bet ir padaro panašius į grikių košę. Tokia košė kur kas skanesne, nei iš paprastų kepintų grikių kruopų. Be abejo galima išbandyti keletą variantų. Tik nepamirškite santykio tarp kaitinimo ir naudingų medžiagų išlikimo produkte - kaitinant jų mažėja.
Atminkite, kad nors ir mažiausias terminis apdorojimas, mums iš augalinių produktų visos naudos, kokia jiems davė gamta, neliks.Toliau išdėstysime pagrindines žaliųjų grikių panaudojimo galimybes.
KAM BUS NAUDINGI ŽALI GRIKIAI ?
Žalieji grikiai užima deramą vietą žaliavalgiškame racione, greta vaisių, daržovių, riešutų. Tyrinėtojų nuomone, grikių daigai unikalūs savo sudėtimi, ir teisingai vartojant, aprūpina žmogaus organizmą reikalingomis medžiagomis, vitaminais, mikro ir makro elementais, flavonoidais, alkaloidais, baltymais, riebalais bei sudėtingais angliavandeniais .Reguliarus vartojimas gali pakeisti vaistus.
Vegetarams ir sveiko gyvenimo būdo propaguotojams, žalieji grikiai gali tapti puikiu mitybos raciono papildymu, pakeisti degintas ir rafinuotas kruopas. Daiginti grikiai ras savo vieta salotose, praturtindami jas maistingomis medžiagomis, o gal ir užims pirmaujančią vietą mityboje, kaip tai yra pas žaliavalgius. Bet kokiu atveju juos galima daug kur panaudoti, įskaitant ir paprasčiausią grikių košę.
Termiškai neapdoroti, žali grikiai duos visas reikalingas medžiagas raumenis auginantiems sportininkams. Sudaiginti grikiai turtingi kokybiškiausiais super baltymais, sudėtingais, ilgai veikiančiais angliavandeniais, vitaminais, augimo hormonais, mineralais, būtinais raumenų skaiduloms. Sportininko organizmas neturi eikvoti jėgų keptų ir virtų produktų virškinimui. Jis gali gauti raumenų statybinę medžiagą iš karto, vartodamas daigus.
APIE ŽALIŲ GRIKIŲ SUDĖTĮ IR SAVYBES
Žali grikiai priklauso mažai kalorijų turinčių maisto produktų grupei. Jų kaloringumas tesiekia 209,2 - 100 g. Daiginant jų kaloringumas mažėja dėl vykstančių cheminių procesų.
Žaliųjų grikių sudėtis unikali. Japonų dietologas Dz. Azava, grikius stato į pirmą vietą pagal naudingumą ir energetinę vertę. Antroje jo sąrašo vietoje yra soros. Toliau seka ryžiai, avižos, miežiai ir kt.
- 13 - 15 g baltymų
- 2,3 - 3 g riebalų
- 9,5 g angliavandenių
- 67 - 75 % krakmolo
- 2,0 - 2,2 g pelenų
Žaliuose grikiuose yra unikalūs baltymai, kurie įeina į 8 nepakeičiamų amino rūgščių sudėtis, gerai subalansuotas, turtingas lizinu, kuris svarbus gerai kalcio absorbcijai ir raumenų baltymų formavimuisi. Tai viena svarbiausių amino rūgščių žmogui. Pavyzdžiui , kiek lizino turi 100 g baltymo: kiaušinyje - 6,0 , grikiuose - 5,1 ,miežiuose - 3,7 ir kviečiuose - 2,5.
Pagal savo biologinę vertę, kokybę ir maistingumą, grikių baltymai prilygsta vištos kiaušinio baltymams - geriausiai subalansuotiems ir vertingiems. Pagal įsisavinimą - jie artimi ankštinių kultūrų produktų baltymams.
Pagal baltymų kiekį, grikiai atsilieka nuo avižų, bet pralenkia kviečius, ryžius, soras ir kukurūzus.
Amino rūgštis cisteinas sustiprina organizmo išvalymą nuo šlakų ir radioaktyvių medžiagų. Histidinas užtikrina normalų vaikų augimą. Grikių baltymai turi lengvai tirpstančios frakcijos albumino ir globulino, kurie įtakoja grikių baltymo lengvą įsisavinimą organizme.
Neturi gliuteino, augalinio baltymo, kuris dažniausiai randamas grūdinėse produktuose: kviečiuose, rugiuose, miežiuose, avižose. Gliuteinas yra netirpus vandenyje baltymas, kuris gali nusėsti ant žarnyno sienelių ir pabloginti žarnyno darbą. Jei jūs sergate celiakija ar yra jautrumas gliuteinui, tai žali grikiai bus puikus javų pakaitalas.
Žalieji grikiai turi riebalų, ypatingai atsparių oksidacijai. Netgi ilgai laikomi, jie nepraranda vertingų medžiagų. Jų aliejuje yra 16 - 20% sočiųjų riebiųjų rūgščių, 30 - 45% oleino rūgšties, ir 31 - 41% linolo rūgšties. Palmitino, oleino, linolo ir linoleno rūgštis sudaro apie 95% bendro riebalų kiekio.
Biologiškai aktyvios medžiagos grikių kruopose, garantuoja kokybišką ląstelių augimą, dauginimąsi, atsinaujinimą organizme.
Žalieji grikiai pranoksta javus pagal mikro ir makro elementų sudėtį. Grikiuose daugiau geležies, kalio, kalcio, boro.T aip pat turi daugiau vitaminų B1, B2, PP, E. Net 2,3 karto daugiau vitamino E ir 3 kartus daugiau vitamino PP yra žaliuose grikiuose, nei avižose ir rugiuose.
Grikiai yra pagrindinis P vitamino šaltinis, į kurio sudėtį įeina rutinas, katechinas, kvercertinas, citrinas, hesperidinas, eriodiktiolas, cianidinas. Tai bioflavanoidas ir stipriausias antioksidantas. Vitaminas P pasižymi kapiliarus stiprinančiu, antibakteriniu poveikiu, turi švelniai malšinančių skausmą savybių.
Pagal magnio kiekį, šie grikiai aplenkia avižas, kviečius, rugius 1,9 - 2,2 karto, ryžius - 4 kartais. Magnio trūkumas gali išprovokuoti vežinius susirgimus. Kaip tvirtino japonų mokslininkas, profesorius Kacudzo Niši - vienos pačių efektyviausių sveikatingumo sistemos kūrėjų, ištyręs ryšį tarp vežinių susirgimų ir magnio trūkumo organizme.
Kalio kiekiu grikiai viršija kviečius 1,6 karto, avižas 1,2 karto.
Boro kiekis žaliuose grikiuose 2,5 karto didesnis nei kitose grūdinėse kultūrose. Boras reguliuoja priešskydinių liaukų veiklą, ryšium su kuo pagerėja kalcio, magnio, fosforo apykaita - tai pagrindinė kaulų struktūros statybinė medžiaga. Boras apsaugo organizmą nuo šių medžiagų netekimo.
Žaliųjų grikių nauda neginčijama ir patvirtinta įvairių šalių mokslininkų.
DAIGAI VITAMINAI
Daiguose yra daug daugiau vitaminų, nei jau užaugusiuose augaluose. Tokiu atveju, žmogaus organizmas gauna visus būtinus organizmui vitaminus, reikalingus gyvybei.
Vitaminas E, esantis daiguose - gyvenimo vitaminas, antioksidantas, stabdantis organizmo senėjimo procesus, mažinantis vėžinius susirgimus, širdies ligas, raumenų distrofiją. Dar tuo pačiu, šis vitaminas palengvina audinių defektų lygi, pagreitina gijimo procesą, veikia prieš infekcijas.
Svarbų vaidmenį atlieka ir B grupės vitaminai, kurių gausu daiguose. Pavyzdžiui vitaminas B6, padeda tinkamai sintezei nukleino rūgščių, lėtinančių senėjimą. Vitamino B3 trūkumas skatina alkoholinę priklausomybę. Galima daryti išvadą, kad organizmas, be B grupes vitaminų, susierzina, prarandame savo patrauklumą, padidėja žalingų įpročių rizika.
Daiguose daug vitaminu F ir P, teigiamai veikiančių odos, plaukų, nagų pigmentaciją, jau nekalbant apie tokius svarbius mums vitaminus, kaip A, C, D ir kitus.
Paskutinių mokslininkų tyrimu rezultatai parodė, kad daiginti ankštiniai augalai ir pupelės, baltymų kiekiu nenusileidžia mėsai. Daiguose gausu amino rūgščių, kurie pagerina odos, plaukų būklę ir stabdo plaukų žilimą.
Mikroelementai, esantys daiguose : cinkas, geležis, varis, manganas, nikelis, chromas, vanadis, molibdenas, berilis, titanas, sidabras, kobaltas, boras, selenas ir kiti. Visi jie reguliuoja organizmo medžiagų apykaitą ir vystymąsi.
Pektinas, esantis daiguose, reguliuoja cholesterino kiekį organizme, saugo mus nuo padidintos radiacijos kiekio, duoda atsparumą alerginėms reakcijoms, palankiai veikia kvėpavimo takų ir žarnyno gleivines, puikiai atstato organizmo mikroflorą.
Nepakeičiamais komponentais daigintų grūdų laikoma ląsteliena, vanduo ir deguonis. Ląsteliena teigiamai veikia virškinimo procesus, priverčia peristaltiką veikti geriau, maistas geriau virškinamas, pagreitina gleivių, toksinų pasišalinimą, išvalo storąjį žarnyną, padidina maistinių medžiagų įsisavinimą, tuo pačiu valosi kraujas ir limfinė sistema. Paskutiniai tyrimai parodė vandens naudą organizmui, kuris yra daiguose. Vanduo, įsisavintas daiginamuose grūduose, valo mūsų organizmą.
Vanduo, esantis daiguose, lengvai įsisavinamas ir papildo mūsų organizmą vandens atsargomis. Kartu su strūkturizuotu vandeniu, organizmas gauna ir jame ištirpusį deguonį : padidėja ląstelių aprūpinimas deguonimi, mažėja šlakai.
Mažina puvimo procesus organizme. Mažėja bakterijų, kurios nuodija organizmą.
Daigai - tai sudygę grūdeliai, o žalia žolytė iš tų pačių daigų - želmenys.
DAIGŲ NAUDA
Kuo naudingi daigai? Tuo, kad :
- palaiko sveikatą virš normos lygio
- atstato organizmą
- gamtinis dopingas, kurio rezultatas gera savijauta, seksualinis fizinis kūrybinis aktyvumas
- sureguliuoja organizmo apykaitos procesus
- antidepresantas, suteikiantis gerą nuotaiką ir teigiamas emocijas, pasitikėjimą savimi.
Naudojant su maistu, gyvi daigai padeda sergant visomis ligomis. Ligos, kurias gydo daigai :
- palankiai veikia ir reguliuoja organizmo funkcijas bet kokio amžiaus žmonėms
- stiprina imunitetą
- sureguliuoja visu organizmo sistemų darbą : nervinę, endokrininę, kraujotakos, limfinę ir t.t.
- naikina įvairius darinius : piktybinius ir gerybinius auglius, cistas, miomas, polipus ir kt.
- valo organizmą nuo negyvų ląstelių ir audinių, mažina cholesterolį, toksinus, vaistų liekanas.
- praturtina kraują deguonimi, šalina druskas iš organizmo - padidėja organizmo ištvermė šalčiui, deguonies trukumui
- gydo uždegiminius procesus
- padeda išvengti infekcijų ir peršalimo ligų
- normalizuoja žarnyno mikro fluorą, atstato ja iki naujagimio būklės, iki pradedant vartoti virtą maistą
- sumažina potraukį alkoholiui ir nikotinui
- užkerta kelią plaukų slinkimui, stiprina juos ir puoselėja.
KAIP VARTOTI DAIGUS
Nauda gaunama atidžiai kramtant.
Daigintus grūdus reikia ilgai ir gerai kramtyti. Tik tokiu atveju jie duos reikiamą naudą. Geriausias efektas pasiekiamas valgant juos atskirai, nemaišant su kitais produktais, neužpilant !
Kad praturtinti maistą, galima įdėti šaukštelį daigų. Pavyzdžiui į salotas. Tai priduos patiekalui vitaminų ir gražų vaizdą.
Ilgai kramtant, grūdai įgauna gydomąją galią, kuri veikia visa organizmą, ląstelių lygyje ir lengvai "gesina" jame biologinį badą (dažniausiai vėžį) todėl vartojant su maistu, labai svarbu daigus gerai sukramtyti - NE PRARYJANT !
Blogai sukramtyti daigai neatneša reikiamos naudos organizmui ir gali sukelti virškinimo sutrikimų.
Daigai, susimaišydami su seilėmis ir virškinimo fermentais, pavirsta į vitaminų ir mineralų, proteinų šaltinį, o taip pat ir didelį kiekį deguonies mūsų organizmui. "Gyvas maistas" - užpildo organizmą dvasine subtilia energija, t.y.kaip tik dygimo periodu, gyvybinė energija juose ypatingai aktyvi ir didelė.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau