Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Liepos » 25

Žemė 2.0: ką mes žinome apie NASA atrastą planetą

NASA mokslininkai iš Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūros šią savaitę surengė specialią spaudos konferenciją, kurios metu paskelbė neįtikėtiną žinią – jiems pavyko aptikti į Žemę itin panašią egzoplanetą, kurioje gali egzistuoti gyvybė.

Ilgą laiką NASA mokslininkai kosminiu teleskopu „Kepler“ stebėjo tolimąją „Kepler 452b“ planetą. Galiausiai buvo išsiaiškinta, kad tai iš tiesų gali būti „Naujoji Žemė“.

Atrastoji planeta ypatinga ne tik tuo, kad jos orbita yra pačioje Auksaplaukės juostoje (angl. Goldilocks zone), kurioje gali egzistuoti gyvybė, bet ir tuo, kad jos žvaigždė atrodo kaip vyresnė Saulės „pusseserė“, pažymi JAV kosmoso tyrimų agentūra.

Vadinasi, ši planeta, esanti už 1400 šviesmečių, gali leisti mums pažvelgti į apokaliptinę Žemės ateitį, sako mokslininkai.

NASA organizuotos konferencijos metu taip pat buvo atskleista daugiau faktų apie atrastąją egzoplanetą. Kaip teigė vienas iš astronomų, metai šioje planetoje trunka beveik tiek pat, kiek ir Žemės planetoje, t. y. 385 dienas. Tai tik 20 dienų ilgiau už Žemės metus.

Tai yra itin menkas skirtumas lyginant su kitomis Žemei artimomis planetomis. Štai Veneroje metai trunka tik 88 Žemės dienas, Neptūne – 185 Žemės dienas.

„Kepler 452“ yra atrastosios egzoplanetos Saulė. Ji maždaug 1,5 milijardo metų senesnė už artimiausią Žemės žvaigždę. „Kepler 452b“ egzoplaneta taip pat buvo ilgą laiką idealiu atstumu nutolusi nuo savosios Saulės, todėl tai teikia vilčių, kad ten kažkada galėjo egzistuoti gyvybė.

Idealios temperatūros egzistavimas „Kepler 452b“ egzoplanetoje taip pat gali lemti skysto vandens egzistavimą planetos paviršiuje, o tai vienas iš esminių elementų gyvybei egzistuoti.

Pasak Johno Coughlino, tyrinėtojo iš SETI Kalifornijos instituto, „Kepler“ komanda bendradarbiavo su geologais siekdama išsiaiškinti egzoplanetos sandarą. Dėl egzoplanetos dydžio ir amžiaus linkstama prie išvados, kad „Kepler 452b“ yra uolinga planeta, turinti vulkaninę sistemą po kietuoju žemės sluoksniu.

Nors „Kepler 452b“ yra šiek tiek didesnė už Žemės planetą, tačiau joje yra beveik dvigubai stipresnė gravitacinė trauka. Tiesa, mokslininkų teigimu, žmonės galėtų sėkmingai prisitaikyti prie tokių apkrovų.

Deja, tačiau žmonėms tikriausiai niekada nepavyks nukeliauti į šią egzoplanetą. „Kepler 452b“ yra nutolusi per 1400 šviesmečių nuo Žemės.

Jei mes bandytume pasiekti minėtąją egzoplanetą NASA sukurtu „New Horizons“ zondu, kuris yra vienas iš greičiausių, tai „Kepler 452b“ egzoplanetą pasiektume per 25,8 milijono metų.

Palyginimui, žmonija kol kas evoliucionuoja tik apie 2,5 milijono metų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://alfa.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.07.2019 laikas 18:12 Receptai – Patiekalai Kiaulienos kotletai su grikiais
Gaminame. Kiaulienos kotletai su grikiais. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:53 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui
Vaikui peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui, receptai vaikui peršalus, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 18:18 Receptai – Patiekalai Virtuvė. Orkaitėje kepti varškėčiai su razinomis
Razinas užmerkiame šiltame vandenyje ir palaikome kor išmirks. Į dubenį dedame varškę, cukrų arba medų, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį. Viską išminkome ir pertriname blenderiu. Dedame nusausintas razinas, išmaišome....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau