Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicina » 2019 » Gruodžio » 31

Šis Maisto Produktas Širdies Priepuolio Tikimybę Sumažina Net Iki 40 Proc.

Šis produktas galbūt ir nėra priimtas kiekvieno skoniui, bet jį valgyti, pasirodo, be galo naudinga jūsų širdžiai.

Mokslininkai teigia, kad valgydami aitriąją papriką keturis kartus per savaitę galite gerokai sumažinti tikimybę mirti nuo širdies priepuolio. Tyrėjai 8 metus stebėjo beveik 23 tūkst. savanorių, nuolat apklausdami juos apie jų mitybą.

Paaiškėjo, kad suaugusieji, kurie dažnai valgė aitriąją papriką, kaip manoma, bent keturiskart per savaitę, buvo mažiau linkę mirti anksčiau laiko. O rizika mirti nuo širdies priepuolio, kaip parodė Italijos akademikų tyrimas, sumažėjo net 40 proc.

Tyrėjai pastebėjo, kad aitrioji paprika buvo naudinga net ir tų tirtųjų širdies sveikatai, kurių mityba šiaip jau nelaikyta sveika.

Manoma, kad taip yra dėl kapacino – priešuždegiminės sudėtinės aitriosios paprikos dalies ir to, kas sukelia deginantį pojūtį burnoje.

Tačiau Istituto Neurologico Mediterraneo Neuromed (IRCCS) Pocilyje, Italijoje, tyrėjai neįrodė, kad aitrioji paprika padėjo širdžiai. Visi tirtieji gyveno Italijos Molizės regione, kur vyrauja Viduržemio jūros regiono dieta, laikoma sveikiausia pasaulyje.

Tirtieji pranešdavo, kaip dažnai jie valgydavo maistą, kuriame buvo aitriųjų paprikų, nurodydami, ar tai darė kartais, ar dažnai, ar labai dažnai.

Kiekvieno žmogaus dieta buvo vertinama skalėje nuo nulio iki devynių, priklausomai nuo to, kaip tvirtai jie laikėsi Viduržemio jūros regiono dietos. Tokia mityba yra praturtinta daržovėmis, vaisiais, riešutais, žuvimi, ankštinėmis kultūromis ir tokiais riebalais, kaip alyvuogių aliejus. Raudona mėsa, paisant šios dietos, vartojama dažnai, o pieno produktai ir kiaušiniai – ribotai.

aitriosios paprikos, paprikos, širdies priepuolis, mirtingumas

Aitriųjų paprikų mėgėjai dažniausiai paisė Viduržemio jūros regiono mitybos, dažniausiai valgydami vaisius ir daržoves, paprastai keptas, patiektas su žuvies patiekalais ar makaronais.

Vidutiniškai per 8 metus trukusį tyrimą 1 tūkst. 236 stebėti žmonės mirė. Trečdalis jų mirė nuo vėžio, panašiai tiek pat – nuo širdies ligų.

Kad nuolat vartojo aitriąją papriką teigė 24 proc. tirtųjų. O trečdalis pranešė, kad niekada nevalgydavo šio vaisiaus.

Tarp tų, kurie valgydavo aitriąją papriką keturiskart per savaitę, mirčių tirtuoju laikotarpiu buvo 23 proc. mažiau.

Aitriųjų paprikų valgytojų mirtingumas nuo širdies priepuolio ar infarkto buvo atitinkamai 40 ir 34 proc. mažesnis.

Mirtingumas nuo vėžio aitriosios paprikos mėgėjų grupėje buvo tik 10 proc. mažesnis, taigi, poveikis nebuvo ryškus.

Šie atradimai, kurie buvo tik apžvalginiai, paskelbti žurnale „Journal of the American College of Cardiology“.

Pagrindinė tyrimo autorė Marialaura Bonaccio komentavo: „Įdomus faktas yra ta, kad apsauga nuo mirtingumo rizikos nepriklausė nuo dietos, kurios laikėsi žmonės, tipo.

Kitaip tariant, kas nors galėjo laikytis sveikos Viduržemio jūros regiono dietos, kas nors kitas – mažiau sveikos, bet visiems jiems aitrioji paprika turėjo apsauginį poveikį.

Tyrimo bendraautorė Licia Iacoviello sakė: „Aitrioji paprika yra svarbiausiais mūsų maisto kultūros komponentas. Mes matome ją kabančią italų balkonuose ir net pavaizduotą papuošaluose. Šimtmečius naudingos savybės sietinos su jų vartojimu, bet dažniausiai jos buvo nepagrįstos moksliškai, buvo remtasi tradicijomis ar net magija.

Dabar tyrimu suteikiamas tikslus ir moksliškas įrodymas“.

Ji pridūrė: „Žinome, kad įvairūs augalai, turintys kapacino, gali turėti apsauginį poveikį mūsų sveikatai“.

Tyrėjų komanda sakė, kad reikia daugiau tyrimų, siekiant suprasti, kaip aitriosios paprikos vartojimas gali veikti mūsų sveikatą.

Iškelta hipotezė, kad šio vaisiaus vartotojai gali būti lieknesni, žinant faktą, jog aštrus maistas gali padėti numesti svorio. Bet ji atmesta, nes tyrime dalyvavę aitriosios paprikos mėgėjai greičiau kaip tik buvo nutukę, turėjo diabetą ir aukštą cholesterolį.

Dabar žinoma, kad kapacinas yra aktyvi aitriosios paprikos sudedamoji dalis, turinti daug fitochemikalų ir gerai žinomų antioksidacinių savybių.

Tie, kurie valgė aitriąją papriką taip pat, kaip parodė tyrimas, labiau buvo linkę valgyti česnaką, petražoles ir juoduosius pipirus.

Parengta pagal „Daily Mail“ Publikuoja lrytas.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.01.2018 laikas 11:26 Receptai Morkų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Morka

Skaityti daugiau

09.07.2019 laikas 18:42 Receptai „Gietininiai“ sausainiai
Gaminu juos sūnui labai dažnai! Kepk juos nors kasdien, taip skanu ir paprasta. Norisi naminių sausainių. Tokių, žinote, lengvų,paprastų, greitai paruošiamų. Ir į galvą ateina grietininių sausainių receptas.

Skaityti daugiau

31.08.2018 laikas 09:26 Receptai Plaukų slinkimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui
Plaukų slinkimas liaudies medicinoje, Plaukų slinkimas, receptai nuo plaukų slinkimo, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau