Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2019 » Lapkričio » 24

Patarimai, Kaip Nesusirgti Peršalus?

Peršalimas – ne liga, o staigus kūno atšalimas, sukeliantis ligas ir skatinantis žalingųjų bakterijų bei virusų dauginimąsi. Nelaukime, kol virusai nugalės mus ir sukels rimtesnes ligas, – pradėkime kovą su peršalimu iškart sunegalavę.

Nuo visų peršalimo ligų

Peršalimo ligas sukelia įvairūs virusai ir mikroorganizmai, kurių nuolatos yra mūsų burnos ir nosiaryklės gleivinėje. Įprastomis sąlygomis organizmas jiems atsparus, tačiau dėl peršalimo, pervargimo, streso imunitetas susilpnėja ir žmogus suserga.

* Nuo visų peršalimo ligų veiksmingi natūralūs vaistai yra medus, citrinos ir imbierų šaknys. Sumalkite citriną su žievele ir imbiero šaknį, sumaišykite su medumi. Šiuos vaistus pradėkite vartoti kasdien jau nuo vėlyvo rudens ir gerkite visą žiemą.

* Sumaišykite spanguolių sultis su medumi (1:1) ir gerkite po 4–5 šaukštus 2–3 kartus per dieną.

* Gerkite erškėtrožių arbatos su medumi – ji stiprina organizmą ir apsaugo nuo peršalimo.

* Imuninę sistemą stiprinantis figų gėrimas: 100 g džiovintų figų užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, pavirkite 15 minučių ant mažos ugnies, palikite 2 valandas pritraukti, nukoškite. Gerkite gėrimo po pusę stiklinės 2–3 kartus per dieną prieš valgį. Be to, šis gėrimas sustiprina nusilpusį organizmą.

* Vaistinių veronikų antpilas: 2 šaukštelius vaistinių veronikų žolės užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, uždenkite ir palikite 2 valandas nusistovėti, nukoškite. Gerkite antpilo po pusę stiklinės 4 kartus per dieną. Šis antpilas sustiprins imunitetą, padės ir peršalus, sergant bronchitu, tracheitu, laringitu, gastritu, inkstų ir šlapimo pūslės ligomis, esant įvairių kraujosruvų, jį galima gerti ir kaip priemonę nuo galvos skausmų bei svaigimo.

* Sumaišykite lygiomis dalimis erškėčių ir putinų uogų, šalavijų ir melisų žolės. Šaukštą mišinio suberkite į termosą, užpilkite stikline verdančio vandens, palikite 2 valandas pritraukti, palikite atvėsti, nukoškite ir įlašinkite 1–2 lašus šaltalankių aliejaus. Profilaktiškai gerkite šio gėrimo kartą per dieną, geriausiai – ryte prieš valgį.

Pajutus pirmuosius peršalimo požymius

Peršalimas paprastai prasideda tokiais nemaloniais pojūčiais: užgula nosį, skauda ir perši gerklę, pakyla temperatūra. Ligos eiga priklauso nuo ligonio pastangų ir organizmo atsparumo. Jei pavyksta peršalimą įveikti pačioje pradžioje, ligos simptomai išnyksta po kelių dienų.

* Pajutus pirmuosius ligos požymius geriausiai gydymą pradėti įprastomis priemonėmis: karšta vonele kojoms (po jos reikia apsimauti šiltas puskojines, į jas dar galima įberti garstyčių miltelių) ir šiltu kompresu ant kaklo. Reikėtų išgerti karšto pieno su medumi ar aviečių, liepžiedžių arbatos. Būtinas lovos režimas ir šiluma, atsipalaidavimas.

* Pajutę pirmuosius peršalimo požymius penkias minutes pakramtykite medaus korį. Galite sučiulpti šaukštelį medaus arba keletą griežinėlių smulkiai supjaustyto svogūno (sultis nurykite, minkštimą išspjaukite).

* Smulkiai supjaustykite kelias svogūnų galvutes, apibarstykite cukrumi ir kelioms valandoms pastatykite į šiltą vietą. Šiomis svogūnų sultimis gydykite viršutinių kvėpavimo takų katarą, kosulį, bronchitą, balso užkimimą. Gerkite po šaukštą 3–5 kartus per dieną, vaikams jų duodama po šaukštelį.

* Peršalimo ligas gydyti, kosulį ir slogą malšinti ir aukštą kūno temperatūrą mažinti padeda juodųjų serbentų uogų ir medaus mišinys.

* Peršalus, taip pat nuo kosulio ir užkimimo patariama gerti morkų sulčių su medumi.

Pagalba varvančiai nosiai

* Jei peršalus pradeda varginti sloga, nosį reikia plauti šiltu vandeniu su soda arba citrinų sultimis. Jei toks gydymas nebus veiksmingas, gydykitės inhaliacijomis: pakvėpuokite karštais vaistinių ramunėlių nuoviro arba bičių produktų (įstatę indelį su 70 g bičių pikio ir 40 g vaško į didesnį indą su verdančiu vandeniu) garais. Garais kvėpuokite apie 10 minučių.

* Stiklinėje šilto vandens ištirpinkite pusę šaukštelio jūros druskos ir 3 lašus jodo tinktūros. Šiuo tirpalu praplaukite nosį kelis kartus per dieną, juo skalaukite burną ir gerklę.

* Į pusę stiklinės šilto virinto vandens įberkite truputį geriamosios sodos ir įlašinkite keletą lašų bičių pikio tinktūros. Šiuo mišiniu keletą kartų per dieną praplaukite nosį.

* Peršalimo ligas bei slogą veiksmingai gydo ir peršėjimą nosyje malšina burokėlių sultys.

* Sergant sloga į nosies šnerves patariama lašinti žaliosios arbatos: šaukštelį arbatžolių užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite pravėsti. Lašinkite šiltos arbatos į nosį 6–8 kartus per dieną.

* Eukaliptų eteriniai aliejai palengvina kvėpavimą pro nosį. Sudrėkinkite nosinaitę eukaliptų aliejumi ir kelis kartus per dieną vis pauostykite. Nakčiai nosinaitę pasidėkite šalia pagalvės – geriau išsimiegosite.

* Slogą gydantis kompresas: keptuvėje pakaitinkite žiupsnelį rupios druskos, suberkite į medžiaginį maišelį (geriausia lininį) ir priglauskite prie nosies. Palaikykite, kol druska atvės.

Jei skauda gerklę ir vargina kosulys

* Jei peršalus skauda gerklę, ją skalaukite vaistinių augalų antpilais. Skalauti pasirinkite kurią nors iš žinomų vaistažolių: šalavijus, medetkas, vaistines ramunėles ar trispalves našlaites. Šaukštą susmulkintų vaistažolių užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite 15–20 minučių nusistovėti. Tokiu šiltu antpilu skalaukite gerklę 4–5 kartus per dieną. Sergantiems peršalimo ligomis naudinga gerti ir šių augalų arbatos.

* Pajutę pirmuosius peršalimo požymius ir ėmus peršėti gerklei stiklinėje šilto vandens ištirpinkite po pusę šaukštelio sodos ir druskos, įlašinkite 2 lašus jodo tinktūros ir šiuo tirpalu ilgai skalaukite gerklę.

* Susirgę angina, burnos gleivinės uždegimu, burną galite skalauti šiltu miškinių sidabražolių šaknų nuoviru: 25 gramus susmulkintų šaknų užpilkite stikline verdančio vandens, pavirkite 5 minutes ant mažos ugnies, uždenkite ir palikite pravėsti.

* Sergant bronchitu, viršutinių kvėpavimo takų kataru, kosuliui nuraminti ir atsikosėjimui palengvinti patariama gerti ridikų sulčių su medumi mišinio (lygiomis dalimis). Jo gerkite po šaukštą 3–4 kartus per dieną.

* Ūmų kosulį gydo šviežios ropių sultys, gerkite jų po 2 šaukštus 5–6 kartus per dieną.

Rašo savaite.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.12.2017 laikas 13:22 Receptai – Patiekalai Receptas lieknėjantiems (gervuogių, beržo, šalpusnio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: gervuogių lapų, beržo lapų, ankstyvojo šalpusnio lapų

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

14.12.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis svarainiais

Svarainiai liaudies medicinoje, svarainiais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina. Liaudies medicinos specialistai rekomenduoja vartoti svarainius sergant skrandžio arba žarnyno veiklos sutrikimai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau