Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Hipotezės » 2019 » Birželio » 14

Ar valgysite gyvūnų mėsą po 20 metų?

Didžioji dauguma mūsų valgomos mėsos iki 2040 m. bus gaminama ne iš skerdžiamų gyvūnų, praneša portalas „The Guardian“. Tokius spėjimus, remiantis ekspertine nuomone, pateikia konsultacijų įmonės „A.T. Kearney“ atliktas tyrimas

Tyrimo duomenimis, visuomenei vis labiau suprantant apie gyvulininkystės žalą aplinkai ir vis labiau didėjant žmonių rūpesčiui dėl pramoniniu mastu auginamų gyvūnų gerovės, apie 60 proc. mūsų suvartojamų mėsos produktų bus užauginti laboratorijose arba pakeisti panašaus skonio augalinės kilmės alternatyvomis.

„Milžiniškų apimčių gyvulininkystės pramonė daugelio yra matoma kaip nereikalingas blogis, – teigiama tyrime. – Tobulėjant veganiškos mėsos pakaitalams ir dirbtinės mėsos auginimo technologijoms, lyginant su tradiciškai užauginama mėsa, tik laiko klausimas, kada šios naujovės užims didesniąją rinkos dalį.“

Įprastinė mėsos pramonė per metus užaugina milijardus gyvulių ir uždirba daugiau nei 1 trln. dolerių (885 mlrd. eurų) pelno. Tačiau ši žemės ūkio niša daro milžinišką aplinkosauginę žalą, įrodytą ne vieno mokslinio tyrimo, pradedant nuo klimato kaitą skatinančių dujų emisijų ir baigiant laukinių augalų bei gyvūnų buveinių vertimu į ūkinės paskirties laukus.

mėsa, mityba, paranormal.lt

Įvairios kompanijos, kaip „Beyond Meat“, „Impossible Foods“ ar „Just Foods“, naudoja augalinius ingredientus sukurti mėsos, kiaušinių ar kitų produktų pakaitalus ir jų gaminių paklausa stipriai auga. „A.T. Kearney“ apskaičiavo, kad tokio tipo įmonės jau sulaukė bent 1 mlrd. dolerių investicijų, kartais į juos investuojant net ir gyvulinės mėsos pramonės kompanijoms.

Kitos įmonės rūpinasi mėsos auginimu laboratorijose, taip iš gamybos proceso išimant gyvulių auginimo ir skerdimo faktorių. Nors tokie mėsos gaminiai dar nepasiekė vartotojų, tyrimą atlikusi konsultacijų įmonė spėja, kad tokiu būdu pagaminta mėsa galiausiai dominuos rinkoje, nes ji suteikia artimesnį skonį ir pojūtį tikrai mėsai, lyginant su augalinės kilmės pakaitalais.

„Judėjimas link lankstesnės, vegetariškos ar veganiškos mitybos yra nenuginčijamas, kai vis daugiau vartotojų mažina mėsos vartojimą dėl rūpinimosi aplinkai ir gyvūnų gerove, – teigė Carstenas Gerhardtas, „A.T. Kearney“ konsultantas. – Užkietėjusiems mėsos valgytojams numatomas dirbtinės mėsos produktų augimas leis mėgautis tais pačiais mitybos įpročiais kaip ir anksčiau, tik šį kartą be pridėtų blogų aplinkosauginių ir gyvūninių pasekmių.“ 

Beveik pusė pasaulyje užauginamų pasėlių yra skirti gyvuliams išlaikyti, nors tik 15 proc. to augalo kalorijų atsiduria mėsoje, kurią valgome. Tyrime pabrėžiama, kad kultūriškai užauginamoje mėsoje ir veganiškose alternatyvose išlieka apie trys ketvirtadaliai pradinio kalorijų kiekio.

Rašo alfa.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2018-07-26 laikas 20:56 Receptai Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę?

Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę? Mišinys mažina ir naikina visceralinius riebalus.

Skaityti daugiau

2019-10-06 laikas 18:42 Receptai Ypatingai Skanus Omletas Prancūziškai

Ypatingas skanus negi profesionalūs virėjai kartais nesugeba pagaminti tinkamai šio patiekalo. Todėl reikia žinoti šio recepto smulkmenas ir paslaptis. Šiandien jūs sužinosite, kaip pagaminti švelnų ir skanų prancūzišką omletą ...

Skaityti daugiau

2019-07-04 laikas 22:01 Receptai Sluoksniuotos salotos su obuoliu ir vištiena
Sluoksniuotos salotos receptas. Lengvos, sočios su pikantiška rūgštele – štai tokios salotos gaunasi galutiniame rezultate. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-10 laikas 17:11 Trumpas sako, kad Ispanija turėtų būti išmesta iš NATO
Pasak Donaldo Trumpo, Ispanija turėtų būti išmesta iš NATO už tai, kad nesugebėjo pasiekti naujo 5 % gynybos išlaidų tikslo. JAV prezidentas sakė, kad Madridas buvo vienintelis „atsilikėlis“ bloko pastangose didinti karines išlaidas....

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 09:07 Rūta: natūralus pagalbininkas gydant odos ligas, reumatą, klimaksą ir onkologines ligas

Rūta (Ruta graveolens) – šventas augalas nuo senovės, gydo odos ligas, reumatą, klimaksą, onkologiją. Sužinokite naudą: ramina, naikina parazitus, mažina spaudimą. Išsamūs receptai – tinktūros, arbatos, aliejai – su paaiškinimais...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:47 Raudonųjų serbentų lapai: natūralus pagalbininkas gydant podagrą, inkstų ligas ir virškinimo sutrikimus

Raudonųjų serbentų lapai – natūralus vaistas nuo podagros, inkstų ligų ir virškinimo sutrikimų. Sužinokite naudą: dezinfekuoja, stiprina kraujagysles, pašalina rūgštis. Išsamūs receptai – arbata, užpilas, vynas – su paaiškinimais...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:37 Dilgėlės: natūralus afrodiziakas vyrų potencijai stiprinti ir prostatos sveikatai

Dilgėlės (Urtica dioica) – natūralus afrodiziakas vyrų potencijai stiprinti ir prostatos sveikatai. Sužinokite naudą: didina testosteroną, gerina kraujotaką, mažina uždegimus. Išsamūs receptai – tinktūros, arbatos, nuovirai – su ...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:21 Rugiagėlė: natūralus gydytojas nuo peršalimo, virškinimo sutrikimų ir akių negalavimų

Rugiagėlė (Centaurea cyanus) – graži gėlė su gydomosiomis savybėmis: naikina bakterijas, gerina virškinimą, stiprina akis ir imunitetą. Sužinokite naudą: nuo peršalimo, širdies plakimo iki plaukų stiprinimo. Išsamūs receptai – arbata, ...

Skaityti daugiau