Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Hipotezės » 2019 » Birželio » 14

Ar valgysite gyvūnų mėsą po 20 metų?

Didžioji dauguma mūsų valgomos mėsos iki 2040 m. bus gaminama ne iš skerdžiamų gyvūnų, praneša portalas „The Guardian“. Tokius spėjimus, remiantis ekspertine nuomone, pateikia konsultacijų įmonės „A.T. Kearney“ atliktas tyrimas

Tyrimo duomenimis, visuomenei vis labiau suprantant apie gyvulininkystės žalą aplinkai ir vis labiau didėjant žmonių rūpesčiui dėl pramoniniu mastu auginamų gyvūnų gerovės, apie 60 proc. mūsų suvartojamų mėsos produktų bus užauginti laboratorijose arba pakeisti panašaus skonio augalinės kilmės alternatyvomis.

„Milžiniškų apimčių gyvulininkystės pramonė daugelio yra matoma kaip nereikalingas blogis, – teigiama tyrime. – Tobulėjant veganiškos mėsos pakaitalams ir dirbtinės mėsos auginimo technologijoms, lyginant su tradiciškai užauginama mėsa, tik laiko klausimas, kada šios naujovės užims didesniąją rinkos dalį.“

Įprastinė mėsos pramonė per metus užaugina milijardus gyvulių ir uždirba daugiau nei 1 trln. dolerių (885 mlrd. eurų) pelno. Tačiau ši žemės ūkio niša daro milžinišką aplinkosauginę žalą, įrodytą ne vieno mokslinio tyrimo, pradedant nuo klimato kaitą skatinančių dujų emisijų ir baigiant laukinių augalų bei gyvūnų buveinių vertimu į ūkinės paskirties laukus.

mėsa, mityba, paranormal.lt

Įvairios kompanijos, kaip „Beyond Meat“, „Impossible Foods“ ar „Just Foods“, naudoja augalinius ingredientus sukurti mėsos, kiaušinių ar kitų produktų pakaitalus ir jų gaminių paklausa stipriai auga. „A.T. Kearney“ apskaičiavo, kad tokio tipo įmonės jau sulaukė bent 1 mlrd. dolerių investicijų, kartais į juos investuojant net ir gyvulinės mėsos pramonės kompanijoms.

Kitos įmonės rūpinasi mėsos auginimu laboratorijose, taip iš gamybos proceso išimant gyvulių auginimo ir skerdimo faktorių. Nors tokie mėsos gaminiai dar nepasiekė vartotojų, tyrimą atlikusi konsultacijų įmonė spėja, kad tokiu būdu pagaminta mėsa galiausiai dominuos rinkoje, nes ji suteikia artimesnį skonį ir pojūtį tikrai mėsai, lyginant su augalinės kilmės pakaitalais.

„Judėjimas link lankstesnės, vegetariškos ar veganiškos mitybos yra nenuginčijamas, kai vis daugiau vartotojų mažina mėsos vartojimą dėl rūpinimosi aplinkai ir gyvūnų gerove, – teigė Carstenas Gerhardtas, „A.T. Kearney“ konsultantas. – Užkietėjusiems mėsos valgytojams numatomas dirbtinės mėsos produktų augimas leis mėgautis tais pačiais mitybos įpročiais kaip ir anksčiau, tik šį kartą be pridėtų blogų aplinkosauginių ir gyvūninių pasekmių.“ 

Beveik pusė pasaulyje užauginamų pasėlių yra skirti gyvuliams išlaikyti, nors tik 15 proc. to augalo kalorijų atsiduria mėsoje, kurią valgome. Tyrime pabrėžiama, kad kultūriškai užauginamoje mėsoje ir veganiškose alternatyvose išlieka apie trys ketvirtadaliai pradinio kalorijų kiekio.

Rašo alfa.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-11-23 laikas 12:50 Receptai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

2019-11-28 laikas 11:13 Receptai Krabų Lazdelių Mišrainė Su Morkomis
Virtuve tavo namuose. Gaminame. Krabų lazdelių mišrainė su morkomis. Pagal skonį dedame druskos, pipirų ir majonezo, išmaišome. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-07-24 laikas 19:14 Receptai Lašišos kepsneliai su sviestiniu citrinų padažu
Lašišos filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, nupjaukite odą, pagardinkite druska bei maltais pipirais. Į įkaitintą keptuvę dėkite didžiąja dalį sviesto, palaukite, kol ištirps.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-08-15 laikas 08:59 Gerkles sveikata ir žarnynas: kaip jie susiję ir kaip gydyti natūraliai
Šiame straipsnyje atskleisime, kaip žarnyno sveikata veikia gerklės ligas, tokias kaip angina, faringitas ar net balso praradimas, kokios maistinės medžiagos padeda organizmui, kaip sumažinti nuostolius ruošiant maistą ir kokius produktus pašalinti, ...

Skaityti daugiau

2025-08-14 laikas 19:00 Graikijoje prieglobsčio prašytojams, kurių prašymai atmesti, bus uždedami elektroniniai žymekliai
Naujoji priemonė priimta po migrantų antplūdžio iš Šiaurės Afrikos ir yra dalis platesnio masto griežtos Graikijos migracijos politikos pertvarkos.

Skaityti daugiau

2025-08-14 laikas 18:48 ‘Tai yra Jungtinė Karalystė 2025 m.!’ – policija nesugebėjo suimti prieglobsčio prašytojo, kuris įsibrovė į pagyvenusios moters namus
Metropoliteno policijos pareiškimas dėl šio incidento sukėlė kritikos bangą dėl policijos darbo Jungtinėje Karalystėje.

Skaityti daugiau

2025-08-14 laikas 18:39 ‘Jie nuolat šaukė „Allahu Akbar’ — moteris kritinės būklės po daugybės dūrių Paryžiaus bute, galėjo būti išdarinėta
Policija areštavo aukos partnerį, kuris tariamai prisipažino ją nudūręs po ginčo. Trečiadienio rytą trisdešimtmetė moteris atsidūrė gyvybei pavojingoje būklėje po to, kai jos bute 18-ajame Paryžiaus rajone buvo padaryta daugybė dūrių....

Skaityti daugiau

2025-08-14 laikas 18:30 ‘Buvau labai susijaudinęs. Norėjau tik sekso!’ – Afganistano migrantas kaltinamas Švedijos paštininkės išprievartavimu peiliu
26 metų afganistanietis, Švedijos pilietis nuo 2016 m., negali būti deportuotas, nors prisipažino sekęs ir peiliu išprievartavęs 18-metę merginą.

Skaityti daugiau