- 01.07.2018
- 0.0 Reitingas
- 1738 Peržiūros
- Komentarai
Mielas Gydytojau,
Ne per seniausiai, po daugelio metų, aš pirmą kartą užėjau į sveiko maisto parduotuvę. Negaliu sakyti, kad buvau nustebintas to, ką pamačiau, bet reklaminės informacijos gausa privertė mane pasijusti taip, lyg būčiau gundomas klasikiniais viliojančiais pažadais
SALDŽIAKALBIO PREKEIVIO, SIŪLANČIO VAISTĄ NUO ŠIMTO LIGŲ.
Ketvirtadalis parduotuvės buvo užpildytas Sojos-Žudikės, kaip ji buvo garsiai pavadinta dėl galios užkirsti kelią ar net išgydyti kiekvieną žinomą žmonijos ligą. Viename parduotuvės gale buvo reklamuojamas Žvėris Fitoestrogenas, dainuojantis savo sirenos dainą apie gydymą būklių, sukeltų estrogenų pertekliaus. Bet žaviausia daina ir šokis buvo atliekamas Omega 3 PNRR, dešimtmečio Pseudo-Mokslo apdovanojimo nugalėtojos, kuri akivaizdžiai meistriškai manipuliavo žmonėmis kiekviename parduotuvės skyriuje.
KAS NUTIKO SU SENOMIS GEROMIS DIENOMIS...
kai sveiko maisto parduotuvėse dominavo palyginti ne tokie kenksmingi produktai, kaip sveikuoliški sausainiai, sultys, ar vitaminai mega dozėmis? Senais laikais sveiko maisto parduotuvių klientai buvo aukomis tik nuosavo kvailumo. Dabar, palaimingame nežinojime, jie naikina save veikiami mirtino ir galingo propagandos mechanizmo.
Mano nuomone, dabar iš sojos, fitoestrogenų ir omega 3 riebiųjų rūgščių yra uždirbama tiek daug pinigų, kad sveiko maisto industrija peraugo į visą Agro verslą. Tik išleisdamas milijardus dolerių Agro verslas galėjo mus įtikinti, kad soja, fitoestrogenai ir omega 3 (kaip ir omega 6) riebiosios rūgštys yra naudingos mums, kai, faktas,
JOS YRA LABIAUSIAI MIRTĮ NEŠANČIOS IŠ ANTI-METABOLITŲ.
Pristatydamas jums oksidacinių laisvųjų radikalų žalą ir priešlaikinį senėjimą, sąlygotą omega 3 riebiųjų rūgščių, praeito mėnesio laiške aš sakiau: ”Aš suvokiu, kokia buvo veiksminga agitacija palaikant omega 3 riebiąsias rūgštis (kaip omega 6 riebiąsias rūgštis prieš tai). Būtent dėl to šis Laiškas yra toks svarbus jums. Jums ir jūsų pacientams buvo taip veiksmingai praplautos smegenys dėl omega 3 riebiųjų rūgščių, kad jums reikės mažiausiai dviejų Nutri-Spec straipsnių, siūlančių daugybę mokslinės literatūros nuorodų, padedančių jums pamatyti tiesą.“
Esu jau aiškinęs, kad netgi aš tam tikru mastu buvau apgautas „tyrimų“, paremtų ALA, EPA ir DHA papildų klinikinio vartojimo. Daugiau nei 25 metus aš elgiausi kvailai, skirdamas omega 3 riebiąsias rūgštis prostaglandinų ar anaerobinį disbalansą turintiems pacientams. Dabar, kai aš žinau daugiau, esu pasiryžęs jus informuoti apie pražūtingas omega 3 riebiąsias rūgštis, kaip prieš metus mes pateikėme užbaigtą bylą prieš įtikinamą ir visuotinai priimtą sojos ir estrogenų propagandą.
Problema atliekant mano klinikinius eksperimentus su žuvų taukų papildais buvo ta, kad iš tiesų aš niekada negavau patvirtinimo, nei objektyvaus, nei subjektyvaus, kad šie papildai duoda nors kokią naudą. Bet ne iškart nustojau rekomenduoti EPA ir DHA, nes atrasdavau tyrimų, kurie mane įtikinėjo tęsti darbą, bandant priversti žuvų taukus teikti naudą. Galų gale, po 20 metų bandymų tai vartoti, tai nevartoti žuvų taukų papildus, nutiko du dalykai. Pirma, mokslinė literatūra atskleidė, kad žuvų taukų žala viršija jų naudą. Antra, aš dariau intensyvius tyrimus su savimi, vartodamas įvairias EPA ir DHA dozes, kruopščiai žymėdamas objektyvius ir subjektyvius rezultatus. Remdamasis literatūriniais duomenimis apie žuvų taukų žalą, nusprendžiau laikinai juos skirti tik naujiems pacientams, siekdamas kontroliuoti su prostaglandinais susijusius simptomus. Viskas, ką aš gavau iš eksperimentų su savimi, yra tik kakta, pilna bjaurių senatvinių dėmių.
Prieš keletą mėnesių, praėjus metams, kai pradėjau domėtis omega 3 riebiosiomis rūgštimis, aš padariau tai, ką turėjau padaryti prieš metus – išsamią informacijos paiešką apie ALA, EPA ir DHA. Šios paieškos rezultatai privertė mane raudonuoti iš sumišimo. Viskas, ką aš galiu padaryti dabar, tai pripažinti tiesą ir perduoti šią tiesą jums. Ir ši tiesa, visiškai paprasta, yra ta, kad
OMEGA 3 ALIEJAI YRA NET LABIAU KENKSMINGI NEI OMEGA 6
Vienintelė priežastis, kodėl mes nematome daugiau patologijų, susijusių su omega 3 riebiosiomis rūgštimis, yra ta, kad lyginant su omega 6, mes suvartojame gana mažą kiekį omega 3 riebiųjų rūgščių.
Kodėl ALA, EPA ir DHA yra tokios kenksmingos? Prisimenant praeito mėnesio laišką, omega 6 kenkia mūsų sveikatai trimis būdais:
- lipidų peroksidacija;
- prostaglandinų sinteze;
- trans-izomerų ir kitų nenatūralių riebiųjų rūgščių formavimu.
Omega 3 riebiosios rūgštys yra kaltos tik dėl vieno – greitos lipidų peroksidacijos. Bet jos yra daug labiau linkusios sukelti oksidacinius pažeidimus laisvaisiais radikalais, nei omega 6. Žuvų taukai ne tik greitai suardo vitaminą E mūsų organizme, bet jie oksiduojasi spontaniškai, neįtikėtinu greičiu dar prieš patekdami į kraujotaką. Vykstant greitai oksidacijai formuojasi keistos ir ypatingai patologinės riebiosios rūgštys, panašios į tas, kurios atsiranda kaitinant omega 6.
Aš pradėsiu omega 3 pristatymą, parodydamas, kaip jos yra pažeidžiamos oksidacijos, ir kaip lengvai jos sukelia lipidų peroksidacijos pažeidimus žmogaus kūne. Šis pristatymas seks po išsamaus aprašymo, kaip šios PNRR specifiškai žaloja smegenis, kepenis, odą, užkrūčio liauką, blužnį ir širdį, ir kaip jos greitina tokių ligų kaip aterosklerozė, diabetas, insultas ir vėžys progresavimą.
LIPIDŲ PEROKSIDACIJOS ŽALA:
Pirmas dalykas, leidžiantis suprasti omega 3 aliejų oksidaciją, yra tai, kad šie aliejai yra labai nestabilūs, ir pradeda spontaniškai oksiduotis dar nepatekę į kraujotaką.
Žuvų taukai yra taip linkę oksiduotis, kad nesant antioksidantams, jie pilnai oksiduojasi per 48 valandas. Joks antioksidantų kiekis negali sustabdyti didžiosios dalies šio proceso. Spontaninė oksidacija leidžia žuvų taukus naudoti kaip laką ir dažus, bet ši savybė skatina katabolinius oksidacinius audinių pažeidimus.
J Nutr. 1988 Apr;118(4):425-6. Rapid auto-oxidation of fish oil in diets without added antioxidants. Fritsche, et al.
J Nutr. 1992 Nov; 122(11):2190-5. Lipid peroxidation products are elevated in fish oil diets even in the presence of added antioxidants. Gonzalez, et al.
Adv Exp Med Biol. 1991;289:255-68. Dietary omega 3 polyunsaturated fatty acids of fish oils, auto-oxidation ex vivo and peroxidation in vivo: implications. Kinsella J.
Visos degeneratyvinės ligos kažkuria dalimi yra susijusios su lipidų peroksidacija. Alzhaimerio liga, įvairios artrito formos, kepenų ligos, tinklainės degeneracija, epilepsija, AIDS, diabetas ir kraujagyslių ligos, visos jos susietos su PNRR skilimo produktais. PNRR oksidacijos produktai yra akroleinas, malondialdehidas, hidroksinonenalis, krotonaldehidas, neuroprostanai ir daugybė kitų riebiųjų rūgščių darinių. Šias medžiagas jūs matuojate tirdami šlapimo paviršiaus įtempimą.
Vienas iš labiausiai matomų visų PNRR, ir omega 3 ir omega 6, patologinių darinių yra
LIPOFUSCINŲ FORMAVIMASIS (ŽINOMŲ KAIP „AMŽIAUS PIGMENTAI“ AR „KEPENŲ DĖMĖS“)...
sąlygotas oksidacinio pažeidimo laisvaisiais radikalais, ypač esant vitamino E trūkumui. Lipofuscinas, arba keratozinis pigmentas formuojasi ne tik odoje, jis tuo pačiu metu formuojasi ir smegenyse. Prieš dešimtmečius buvo atrasta, kad formuodamos lipofuscinus, PNRR pažeidžia lytines liaukas ir smegenis. Faktas tas, kad apsauga prieš lipofuscinų formavimąsi ir leido tyrinėtojams suprasti, koks svarbus antioksidantas yra vitaminas E.
1968m. leidinyje „Dabartinės mitybos žinios“ Hartroft ir Porta parodė, kad adekvatus sočiųjų riebalų kiekis maiste (mėsa, paukštiena, kiaušiniai, sūris, kokosų ir palmių aliejai) tikrai apsaugo nuo nesočiųjų rūgščių sąlygoto lipofuscinų formavimosi. Konkrečiai, jie parodė, kad amžiaus pigmento gamyba yra proporcinga antioksidantų ir oksidantų santykiui padaugintam iš sočiųjų ir nesočiųjų riebalų santykio. Kiti tyrimai parodė, kad ultravioletinė šviesa skatina nesočiųjų riebalų, bet ne sočiųjų, peroksidaciją ir tai vyksta odoje. Nesotieji riebalai odoje yra pagrindinis ultravioletinės šviesos taikinys skatinantis senėjimą ir kancerogeninį veikimą. (Papildoma pastaba – keli tyrimai rodo, kad nuo nesočiųjų riebalų kiekio maiste tiesiogiai priklauso kaip greitai formuojasi raukšlės. Kaip absurdiška yra naudoti kūno losjonus, pagamintus iš augalinių aliejų.)
Daugelis tyrimų rodo, kad vartojant omega 3 riebiąsias rūgštis, žymiai padaugėja oksidacinio lipidų pažeidimo galutinių produktų. 4-hidroksinonenolis yra ypatingai patologinis omega 3 PNRR oksidacijos galutinis produktas. Malondialdehido kiekis smarkiai didėja ne tik vartojant koncentruotas omega 3 riebiąsias rūgštis, bet ir gryną menkės kepenų aliejų. Pavartojus omega 3 PNRR, jų galutiniai oksidaciniai produktai siejami su aterosklerozės vystymosi spartinimu ir su padažnėjusiais oksidaciniais pažeidimais žiurkių kaulų čiulpuose.
Su maistu vartojamos PNRR kenkia keletui mitochondrijų funkcijų, įskaitant citochromo oksidazę.
Borst, P., et al. “Uncoupling Action Of Long Chain Fatty Acids,” Biochem. Bioph. Acta, 62, 509-18, 1962
PNRR skatina prostaglandinų gamybos perteklių – prisideda prie uždegiminių sąnarių ligų, osteoporozės, imuniteto slopinimo, skysčių sulaikymo.
Johnston, P. “Dietary Fat, Eicosanoids, and Immunity,” Advances In Lipid Research, 21, 103-41, 1985.
Polinesočiosios riebiosios rūgštys iškreipia skysčių judėjimą viduje ląstelių ir tarp jų, ir tai neigiamai veikia tarpląstelinius ryšius. Nesočiųjų riebalų perteklius stabdo ląstelių vystymąsi ir/ar spartina ląstelių žūtį.
Lipids. 22(6), 445-54, 1987. “Effect of fatty acids on junctional communication: Possible role in tumor promotion by dietary polyunsaturated fat,” Aylsworth, C.F. et al.
Antioxid Redox Signal. 1999 Fall;1(3):255-84. 4-Hydroxynonenal as a biological signal: molecular basis and pathophysiological implications. Parola, et al.
Lipids. 1988 Apr;23(4):370-1. Malondialdehyde excretion by subjects consuming cod liver oil vs a concentrate of omega 3 fatty acids. Piche, et al.
Neurobiol Aging. 2005 Apr;26(4):465-74. Immuno chemical cross reactivity of antibodies specific for “advanced glycation end products” with “advanced lipoxidation end products”. Richter, et al.
Atherosclerosis. 1997 Nov;Vol.135, no. 1, pp.1-7. Oxidized cholesterol in the diet accelerates the development of atherosclerosis in LDL receptor deficient and apolipo protein e-deficient mice. Staprans, et al.
J Nutr. 2000 Dec;130(12):3028-33. Polyunsaturated omega 3 fatty acids susceptible to peroxidation are increased in plasma and tissue lipids of rats fed DHA-containing oils.
Free Radic Res. 2001 Apr;34(4): 427-35. DHA supplementation increases oxidative damage in bone marrow DNA in rats and the relation to antioxidant vitamins. Umegaki, et al.
Tuo užbaigiu jūsų supažindinimą su kataboliniais oksidaciniais pažeidimais, sukeltais ALA, EPA ir DHA papildų. Sekantį mėnesį jūs mokysitės apie imunitetą slopinančius pažeidimus, smegenų pažeidimus, širdies ir kraujagyslių ligas bei diabetą, sukeltus omega 3 PNRR. Jūs turite saugoti savo šeimą ir savo pacientus nuo prekeivio, brukančio šį vaistą nuo šimto ligų. Jis pardavė savo vaistus nieko neįtariančioms aukoms naudodamas pseudo mokslą savo tikslui pabrėžti. Apsiginklavę tikro mokslo tiesa, jūs galite apsaugoti kiekvieną, kurį pažįstate. Priimkite tai kaip pareigą. [Agro verslas dabar deda DHA į papildus vaikams, nežiūrint to, kad tikri tyrimai rodo, kad PNRR kenkia kūdikių smegenų vystymuisi (kai tuo tarpu sotieji riebalai yra būtini smegenų vystymuisi ir nervų mielinizacijai), ir omega 3 riebiosios rūgštys didina kūdikių alergijų dažnumą.]
Prisiminkite formulę:
Sveikata = (antioksidantai/oksidantai) x (sotieji riebalai/PNRR)
Jūs galite pasiūlyti savo pacientams galimybes padidinti gyvybinį rezervą. Galite interpretuoti aukščiau parašytą formulę:
Sveikata = [(OXY POWER + GO POWER + OXY A+ or D+)/(stresas)] x [NSFD]
OXY POWER, GO POWER, OXY A+, OXY D+ – Nutri-Spec gaminami produktai.
NSFD –Nutri-Spec fundamentalioji dieta (tinkamas baltymų, riebalų ir angliavandenių santykis maiste)
Visi jūsų pacientai kenčia nuo oksidacinio streso – ir jūs turite veiksmingiausią pasaulyje antioksidantinį mitybos planą.
Nuoširdžiai Guy R. Schenker, D.C
Lentynos pilnos žuvies konservų – menkės kepenėlių kokiame nors pigiame aliejuje, kuriuose Omega 3 murkso Omega 6 baloje ir laukia savo eilinio smagurio rankos ištiesimo. Prekybos centro šaldytuvuose – kalnai šiaurinės šaldytos žuvies, kurioje Omega 3 suvilgęs negrįžtamai šalčio suardytas aminorūgštis laukia tų, kuriuos menkės kepenėlių kaina nubaidė nuo lentynų. Pakeliui į kasą atsiseikėjama „sveikuoliškų“ riešutų, kurie palaidi neaišku kiek laiko jau kiurkso dažniausiai visai atvirai dėžėse, kurių uždengti, o tuo labiau laikyti šaldytuvuose maisto ir veterinorių tarnyba nereikalauja, nes jų apie tai užklausus, išgirsti atsakymą, jog privaloma laikytis tik prekės gamintojo nurodymų, kuriuose apie šaldytuvus nekalbama. Kasoje įbrukamas nuolaidų kuponas norvegiškiems žuvų taukams – kaip gi nepasinaudosi ta psichologine nesąmone ir nepamaloninsi savo vis labiau vargstančio kūno tokiais puikiai išreklamuotais riebiais papildais. O kur dar silkutė, užpilta iš turgaus parsigabentu sėmenų aliejumi su neaiškia gamybos data – kartoka truputį, bet ką tik vardan tos sveikatos neprarysi.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau