- 03.10.2019
- 0.0 Reitingas
- 725 Peržiūros
- Komentarai
Faktas apie sveikatą. Vartojant produktų, kuriuose gausu magnio (pvz., žaliųjų lapinių daržovių, bolivinių balandų, avokadų, juodųjų pupelių ir moliūgų sėklų), galima sumažinti riziką turėti tulžies akmenų.
Avokadai sveiki, bet tokie pat galbūt yra ir jų kauliukai. Tyrėjai pasakoja, kad juose esančios medžiagos pasižymi uždegimo slopinamuoju poveikiu, kurį būtų galima taikyti gydant žmones nuo žarnyno ligų, pvz., opinio kolito.
Mokslininkai tikisi, kad kada nors avokado kauliukai bus naudojami gaminant funkcinį maistą ir kad šie produktai padės išvengti kai kurių uždegiminių ligų, pvz., artrito, širdies ligų ir atskirų rūšių navikų.
JAV tyrėjai iš Pensilvanijos valstijos universiteto (The Pennsylvania State University) pastaruosius 10 metų skyrė avokado kauliukų ekstraktui sukurti, kurį būtų galima naudoti kaip maisto dažiklį, „ryškiai oranžinei spalvai" gauti. Tačiau tyrėjai aptiko, kad ekstraktas pasižymi ir uždegimo slopinamuoju poveikiu, be to, netgi mažomis dozėmis, o tai skatina manyti, kad jį būtų galima taikyti kaip funkcinio maisto ingredientą, - nurodė tyrimo vadovas dr. Joshua Lambertas.
Tiesa, iki šiol visi eksperimentai atlikti tik su laboratorinių ląstelių kultūromis, o kitas žingsnis, prieš pradedant tikrinti ekstraktą su žmonėmis, - daryti bandymus su graužikais.
Šiuo metu avokado kauliukus laikome šiukšlėmis, bet, užuot išmetus į sąvartyną, juos būtų galima naudoti kaip dar vieną terapinę priemonę, padedančią sveikti nuo įvairių uždegiminių ligų.
Adv Food Technol Nutr Sci Open J, 2019; 5:8
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau