- 07.03.2020
- 3.7 Reitingas
- 2574 Peržiūrų
- Komentarai
Atrodytų, tokia paprasta smulkmena, kaip želatina. Tačiau ne visos šeimininkėlės moka teisingai tirpinti želatiną, o tai jau atsispindi mūsų patiekalų skonyje ir grožyje.
Ištirpinti želatiną paprasta: išbrinkinti šaltame vandenyje, paskui pripilti skysčio iki reikiamos apimties, pašildyti.
Bet labai svarbu atminti:
- Svarbu išlaikyti proporcijas, kitaip gaminys gali išeiti guminis:
- 20 g želatinos + litras vandens = „drebanti žele“;
- 40-60 g želatinos + litras vandens = žele, kuri pjaustoma peiliu;
- Želatinos negalima virinti. Tokiu atveju ji tiesiog praras savo savybes ir nesuteiks patiekalui reikiamos konsistencijos.
- Negalima šaldyti želatinos mišinio šaldiklyje, jis kristalizuosis.
- Tinkamumo terminas turi svarbią reikšmę. Gali būti, ji išbrinks ir net sutirštės, bet štai patiekalą gali sugadinti, suteikdama jam nesuprantamą ir nemalonų prieskonį.
- Jei jūs gaminate drebutinį patiekalą su pjaustytais komponentais, tai pjaustykite juos kaip galima smulkiau, kadangi stingdama želatinos masė gali slysti stambiais gabalais ir galiausiai konsistencija skirsis nuo pageidaujamos.
- Neviršykite rekomenduojamos dozuotės, jūs paprasčiausiai sugadinsite patiekalą.
Tirpinkite želatiną teisingą, ir tegu jūsų patiekalai būna skanūs ir gražūs!
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skanaus:
Taip pat skaitykite:
23.11.2024 laikas 14:40 Antarktidos paslaptis: Onikso upė teka priešingai visoms taisyklėms
Skaityti daugiau