
- 2020-03-07
- 3.7 Reitingas
- 3148 Peržiūros
- Komentarai
Atrodytų, tokia paprasta smulkmena, kaip želatina. Tačiau ne visos šeimininkėlės moka teisingai tirpinti želatiną, o tai jau atsispindi mūsų patiekalų skonyje ir grožyje.
Ištirpinti želatiną paprasta: išbrinkinti šaltame vandenyje, paskui pripilti skysčio iki reikiamos apimties, pašildyti.

Bet labai svarbu atminti:
- Svarbu išlaikyti proporcijas, kitaip gaminys gali išeiti guminis:
- 20 g želatinos + litras vandens = „drebanti žele“;
- 40-60 g želatinos + litras vandens = žele, kuri pjaustoma peiliu;
- Želatinos negalima virinti. Tokiu atveju ji tiesiog praras savo savybes ir nesuteiks patiekalui reikiamos konsistencijos.
- Negalima šaldyti želatinos mišinio šaldiklyje, jis kristalizuosis.
- Tinkamumo terminas turi svarbią reikšmę. Gali būti, ji išbrinks ir net sutirštės, bet štai patiekalą gali sugadinti, suteikdama jam nesuprantamą ir nemalonų prieskonį.
- Jei jūs gaminate drebutinį patiekalą su pjaustytais komponentais, tai pjaustykite juos kaip galima smulkiau, kadangi stingdama želatinos masė gali slysti stambiais gabalais ir galiausiai konsistencija skirsis nuo pageidaujamos.
- Neviršykite rekomenduojamos dozuotės, jūs paprasčiausiai sugadinsite patiekalą.
Tirpinkite želatiną teisingą, ir tegu jūsų patiekalai būna skanūs ir gražūs!
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Temos
Susijusios naujienos:
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skanaus:
2020-03-06 laikas 21:26 Receptai Sveikas Maistas - Kokosų Lietiniai. Sotus Pusryčių Ir Pavakarių Valgis
Skaityti daugiau
Taip pat skaitykite:
2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Skaityti daugiau
2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Skaityti daugiau
2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Skaityti daugiau
2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Skaityti daugiau
2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Skaityti daugiau
