Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Spalio » 3

Druskos įtaka kraujospūdžiui ir skrandžiui

Druskos, kaip ir kai kurių kitų žmogui būtinų elementų, žmogaus organizmas negali nei pasigaminti, nei kaupti. Visi šie elementai turi būti gaunami su maistu.

Druskos įtaka kraujospūdžiui ir skrandžiui

Per didelis suvartojamos druskos kiekis gali padidinti kraujospūdį, sukelti širdies ligas, padidėja rizika susirgti inkstų ligomis, osteoporoze, skrandžio vėžiu. Tačiau visiškai atsisakyti druskos negalima, nes nuo jos priklauso vandens kiekis kraujyje ir visame organizme.

Jei neužsiimate aktyvia fizine veikla, druskos reikia mažiau, nei sportuojant ar dirbant aktyvų fizinį darbą. Druska organizmui reikalinga dėl joje esančio natrio, iš dalies druską gali atstoti augalinis maistas be papildomo sūdymo. Daug daržovių savo sudėtyje turi natrio. Valgant visiškai papildomai nesūdytą maistą, per dieną suvartotume apie 0,5–2 g druskos. Organizmui negaunant druskos, norėdamas palaikyti pastovų druskos kiekį jis šalina vandenį.

Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, per dieną suaugęs žmogus turėtų suvartoti ne daugiau kaip 5 g druskos.

Verta žinoti. Pomėgis sūrumui nėra įgimtas. Pavyzdžiui, kūdikiai druskos nemėgsta, pomėgis jai atsiranda antraisiais–trečiaisiais vaiko gyvenimo metais. Kasdieniame gyvenime įprotis naudoti druską atsiranda dėl jos savybės suteikti maistui skonį ar pabrėžti jį. Siekdami suteikti maistui skonį, druską galite pakeisti žolelėmis, česnaku, pipirais, citrinų sultimis.

Druskos įtaka kraujospūdžiui. Nuo ko pakyla kraujospūdis? Medicinos mokslui žinoma daug priežasčių: stresai, įtampa, toksinės medžiagos (pavyzdžiui, nikotinas, benzino garai, maisto priedai, šalutinių efektų produktai nuo vaistų). Tačiau pagrindinė aukšto kraujospūdžio priežastis – įprastinė sūdomoji druska. Anksčiau išsakyta nuomonė apie „normalių žmonių“ aukšto kraujospūdžio priežastis. O kaip veikia druska milijonus žmonių su antsvoriu? Tai labai įdomus klausimas tyrinėjimams, nes yra žinoma, kad žmonėms, turintiems antsvorio problemų, dažnai būdingas aukštas kraujospūdis. Ar yra ryšys tarp nutukusio žmogaus kraujospūdžio ir druskos vartojimo? Medicinos „protai“ sako: „Taip“.

Druskos įtaka skrandžiui. Svarbus argumentas prieš druskos vartojimą yra tai, kad ji trukdo normaliai virškinti. Pepsinas, arba enzimas, rastas skrandžio druskos rūgštyje, yra pagrindas baltymams virškinti. Vartojant druską, panaudojama tik 50 proc. pepsino. Matyti, kad tokiomis sąlygomis baltyminis maistas nevirškinamas arba virškinamas labai lėtai. Pasekmė tokia – baltymai pernelyg skaidosi, susidaro dujos ir sutrinka virškinimas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-10-23 laikas 13:32 Receptai Lietiniai su varške be miltų, jie tiesiog tirpsta burnoje
Itin gardūs bei švelnūs lietiniai su varške gaminami labai greitai ir lengvai. Šie lietiniai jau spėjo tapti mano mėgstamiausiais – būtinai ruošiu visoms šventėms, svečiams – jie lieka sužavėti! Blyneliai tirpsta burnoje dėka to, ...

Skaityti daugiau

2019-06-15 laikas 12:09 Receptai Klasiški kotletukai

Paprastas ir labai geras receptas! Išsamus gaminimo būdas, kaip pasigaminti labai skanius kotletus žiūrėkite žemiau esančiame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

2019-06-27 laikas 21:52 Receptai Super skani sluoksniuota tešla per 10 minučių
Gauname štai tokius skanius traškius sausainius. Skardą pabarstome miltais ir kiekvieną trikampį mirkome baltyme, o paskui cukruje iš vienos pusės ir sausa puse dedame į skardą, kad cukrus būtų viršuje. Iš šios tešlos normos išein...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-08-21 laikas 21:02 Naujausi moksliniai pasiekimai apie gyvybę Ceres: Ar nykštukinė planeta slepia gyvybės paslaptis?
Šiame straipsnyje aptarsime naujausius mokslinius atradimus, kurie keičia mūsų supratimą apie Ceres ir kelia klausimų apie gyvybės galimybes kitose Saulės sistemos planetose. Sužinokite daugiau apie Ceres paslaptis!...

Skaityti daugiau

2025-08-21 laikas 20:55 Mianhua Biblioteka: Unikali Knygų Šventovė Ant Skardžio Kinijoje
Šiame straipsnyje aptarsime jos architektūrą, kultūrinę reikšmę, mokslinius paaiškinimus apie jos poveikį ir kaip ji prisideda prie turizmo bei vietos bendruomenės gerovės.

Skaityti daugiau

2025-08-20 laikas 19:12 Kaip suprasti, kad esate pasiruošę naujiems santykiams po skyrybų
Sužinokite, kaip atpažinti, kad esate pasiruošę naujiems santykiams po skyrybų, ir kokie žingsniai padės žengti į juos su pasitikėjimu ir atvira širdimi. Šiame straipsnyje, remdamiesi naujausiais moksliniais tyrimais ir psichologų įžvalgomis, aptarsi...

Skaityti daugiau

2025-08-20 laikas 18:34 Naujausi moksliniai laimės paaiškinimai: kaip auginti laimę kasdien
Ar laimė yra likimo dovana, ar įgūdis? Sužinokite, ką sako mokslas apie laimę ir kaip sąmoningumas, dėkingumas bei geranoriškumas gali pakeisti jūsų gyvenimą. Šiame straipsnyje aptarsime, ką sako pozityviosios psichologijos mokslas, kaip formuoti lai...

Skaityti daugiau

2025-08-20 laikas 17:44 Afrikietis ginkluotas plaktuku padegė oro uosto registracijos stalą, o keleiviai bėgo iš Milano oro uosto

Italijos Malepensa oro uosto keleiviai bėgo iš 1 terminalo, kai vyras, ginkluotas plaktuku, sudaužė registracijos ekranus ir padegė ugnį netoli registracijos stalo. Dramatiškas vaizdo įrašas iš šio incidento tapo viraliniu socialiniuose tinkluose....

Skaityti daugiau