Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » Medicinos Naujienos

Medicinos Naujienos:


25.08.2019, 11:24
Medicinos Naujienos Peržiūrų (752)
2015–aisiais Kembridžo universiteto ir Danijos sektoriaus tyrimų instituto mokslininkų komanda išmatavo keturių priešgimdyvinių steroidinių hormonų, įskaitant du, vadinamus androgenais, kiekį gimdos amniono skystyje ir išsiaiškino, kad panašus jų lygis buvo atrastas ir vyriškųjų embrionų, kuriems vėliau išsivystė autizmas, organizmuose. Šių androgenų gamyba spartesnė vyrų kūnuose, tad tai taip pat galėtų paaiškinti, kodėl autizmas dažniau pasireiškia berniukams.
Sužinok daugiau ...
19.08.2019, 18:16
Medicinos Naujienos Peržiūrų (1226)
Žuvų taukai geriausiai žinomi dėl sveikatą gerinančių savybių. Įrodyta, kad omega-3 rūgštys sveikos širdžiai, žuvų taukai mažina trigliceridų kiekį kraujyje, malšina uždegimus ir netgi palengvina reumatoidinio artrito simptomus. Vis dėlto išgerti žuvų taukų daugiau nei rekomenduojama ne visada gerai – per didelė maisto papildo dozė sveikatai daro daugiau žalos nei naudos.
Sužinok daugiau ...
19.08.2019, 10:32
Medicinos Naujienos Peržiūrų (1040)
Agurkų skonis švelnus, gaivus, jie puikiai atgaivina karštą dieną, saugo organizmą nuo dehidratacijos. Nuo seniausių laikų agurkus augino Indijoje – maistui ir gydymui, Viduržemio jūros šalyse jie irgi nuo seno mėgstami ir valgomi. Agurkų galima įpjaustyti į salotas, užkąsti garnyrui ar palepinti gomurį po valgio.
Sužinok daugiau ...
16.08.2019, 14:17
Medicinos Naujienos Peržiūrų (1082)
Alzheimerio liga - dažniausias senatvinės demencijos sukėlėjas. Ši liga atpažįstama dėl smegenyse susidarančių amiloidų plokštelių ir susimazgiusių baltyminių struktūrų. Dabar naujas Kalifornijos universiteto tyrimas aptiko chemines reakcijas, kurios gali būti atsakingos už dalį Alzheimerio ligos simptomų.
Sužinok daugiau ...
15.08.2019, 18:26
Medicinos Naujienos Peržiūrų (3581)
Kiek kartų per savaitę tuštinamasi, priklauso nuo žmogaus. Nesvarbu – ar tuštinatės du kartus per dieną ar du per savaitę – tai abejais atvejais normalu. Su jūsų sveikata viskas gerai, kol tuštinatės reguliariai, nepatiriate vidurių užkietėjimo, viduriavimo, nereikia griebtis vidurius laisvinančių vaistų.
Sužinok daugiau ...
14.08.2019, 15:44
Medicinos Naujienos Peržiūrų (1334)
Kai, būdama 74-erių, mirė Jimo Staufferio motina Doris, vyriškis nusprendė paaukoti jos smegenis moksliniams tyrimams. Doris sirgo demencija, tad jos sūnus norėjo pagelbėti sukurti vaistus, galinčius išgydyti smegenų ligas, pavyzdžiui, Alzheimerio ligą
Sužinok daugiau ...
11.08.2019, 12:28
Medicinos Naujienos Peržiūrų (1341)

Bananai yra sveikas subalansuotos dietos priedas, mat suteikia daugybę gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų ir yra puikus skaidulų šaltinis. Ir nors bananai tiesiogiai nepadeda numesti svorio, kai kurios šių vaisių savybės gali padėti sumažinti pilvo pūtimą, kontroliuoti apetitą ir būti cukraus pakaitalu.

Sužinok daugiau ...
11.08.2019, 11:37
Medicinos Naujienos Peržiūrų (1546)
„Keturiolika paauglių ir jaunų suaugusiųjų paguldyti į ligonines Viskonsine ir Ilinojaus valstijoje (JAV) dėl kvėpavimo problemų, kurios gali būti susijusios su elektroninėmis cigaretėmis, kuriomis garinamas ir į plaučius traukiamas tam tikras skystis“, – paskelbė šių abiejų valstijų sveikatos apsaugos pareigūnai.
Sužinok daugiau ...
10.08.2019, 09:32
Medicinos Naujienos Peržiūrų (1018)
Pasak Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesoriaus Rimanto Stuko, mėsa maisto pasirinkimo piramidėje yra tarp tų produktų, kuriuos valgyti rekomenduojama, tačiau tai neturėtų tapti kasdienis ir pagrindinis maistas. Kiek ir kada jos vartoti, priklauso nuo to, kaip ji yra pagaminta ir kokia jos rūšis.
Sužinok daugiau ...
07.08.2019, 07:47
Medicinos Naujienos Peržiūrų (812)
Kaip praneša medicinos žurnalas „Annals of Internal Medicine“, moksleiviui buvo diagnozuota reta liga, žinoma, kaip su ADCY5 susijusi diskinezija, kuri sukėlė nevalingą virpulį ir drebulį. Universitetinės Paryžiaus ligoninės tyrėjai nusprendė vaikui išrašyti kofeino, kad atpalaiduotų jo raumenis ir aktyvuotų enzimo, kuris yra svarbus raumenų susitraukimams, receptorius. Vienas puodelis espreso padėjo sustabdyti jo drebulį maždaug 7 valandoms, o du – beveik visai dienai.
Sužinok daugiau ...
31.07.2019, 12:11
Medicinos Naujienos Peržiūrų (1127)

Po ilgų planavimo metų atkaklus tyrėjas pagaliau sulaukė vyriausybės, norinčios atlikti vieną prieštaringiausiai vertinamų mokslinių tyrimų, palaiminimą: jis gavo leidimą pradėti eksperimentuoti su žmogaus ir gyvūno embrionais. Nors daugelis pasaulio šalių apribojo ar visiškai draudžia šią etiškai sudėtingą praktiką, Japonija dabar oficialiai nukėlė šios Pandoros dėžės dangtį. Anksčiau šiais metais šalis leido ne tik persodinti hibridinius embrionus į surogatinius gyvūnus, bet ir juos išnešioti.

Sužinok daugiau ...
29.07.2019, 13:23
Medicinos Naujienos Peržiūrų (829)
Eksperimentas su pelėmis atskleidė, kad pelių, auginamų amiotrofinės lateralinės sklerozės (ALS) – ligos, kuria sirgo fizikas Stephenas Hawkingas – tyrinėjimo tikslais, savijauta pagerėjo ir prailgėjo jų gyvenimo trukmė, kai į graužikių organizmą pateko bakterija Akkermansia muciniphila.
Sužinok daugiau ...
26.07.2019, 16:37
Medicinos Naujienos Peržiūrų (1220)
T-limfocitų perprogravimas yra vienas iš daugiausiai žadančių vėžio gydymo būdų. Šio metodo, vadinamo CAR-T terapija, esmė - imuninių T-ląstelių perprogramavimas taip, kad jos atpažintų ir naikintų vėžines ląsteles. CAR-T jau yra naudojama leukemijai gydyti, tačiau gerų rezultatų prieš kietus auglius nerodė. Bet dabar Masačusetso technologijos instituto mokslininkai sukūrė vakciną, kuri CAR-T suteikia dar nematyto agresyvumo prieš vėžį.
Sužinok daugiau ...
26.07.2019, 16:21
Medicinos Naujienos Peržiūrų (756)
Širdies ir kraujagyslių ligos pasaulyje yra viena iš dažniausių mirties priežasčių. Tačiau tris metus trukusio Kanados mokslininkų tyrimo rezultatai pateikė itin gerų žinių visiems, kurie serga širdies ligomis – mokslininkai atrado ląsteles, kurios padeda išgydyti pažeistą širdį.
Sužinok daugiau ...
24.07.2019, 16:03
Medicinos Naujienos Peržiūrų (747)
Mokslininkai visame pasaulyje stengiasi sukurti efektyvesnius gydymo būdus nuo daugelio ligų. Šios pastangos nėra bevaisės - vaistų pramonė nuolat kuria ir rinkai siūlo naujus produktus. Tačiau kokia jų dalis iš tiesų yra naudinga? Mokslininkai Vokietijoje nustatė nerimą keliančią tendenciją - nėra jokių įrodymų, kad daugiau nei pusė naujų vaistų turėtų kokios nors papildomos naudos, lyginant su senais.
Sužinok daugiau ...
« 1 2 ... 67 68 69 70 71 ... 96 97 »