Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » Medicinos Naujienos

Medicinos Naujienos:


09.05.2015, 17:31
Medicinos Naujienos Peržiūrų (34246)

„Gali prireikti šiek tiek jėgos, kad tai įveiktum, – sako laidotuvių biuro darbuotoja Holly Williams, pakeldama Johno ranką ir švelniai sulenkdama ją per alkūnę, riešą ir pirštus. – Paprastai kuo šviežesni palaikai, tuo man lengviau dirbti“. Dauguma žmonių vargu ar galvoja, kas vyksta su kūnais po mirties. Tačiau gyvenimo pabaiga netikėtais būdais suteikia pradžią naujai gyvybei, svetainėje digg.com rašo Mohebas Costandi.

Sužinok daugiau ...
21.04.2015, 08:18
Medicinos Naujienos Peržiūrų (6593)

D. Hibbittui buvo diagnozuotas III stadijos storosios žarnos vėžys. Po gydymo Christie ligoninėje (Mančesteris, JK) vėžys grįžo, ir 2013 m. liepą teko atlikti dar vieną operaciją. Be to, buvo paskirtas papildomas chemoterapijos kursas. 2013 m. gruodį gydytojai sakė, kad tyrimų rezultatai geri, bet po mėnesio jie vėl aptiko auglį – šįkart kirkšnies limfmazgių srityje. tąsyk gydytojai pripažino, kad padėti gali nelabai kuo.

Sužinok daugiau ...
21.04.2015, 07:36
Medicinos Naujienos Peržiūrų (6151)

Smegenys yra neįtikėtinai „tamprūs“ (žr. Smegenys yra tampomi), tad galite perjungti save ir net išauginti naujų neuronų.

Sužinok daugiau ...
16.04.2015, 07:56
Medicinos Naujienos Peržiūrų (4680)
Ginčai, kur turi būti gydomi žmonės, kuriems reikia neurochirurgo pagalbos, tęsiasi ne pirmus metus. Dabar toks gydymas teikiamas penkiuose miestuose, tačiau ne už ilgo vienintelė vieta gali likti Kaunas. Toks mat Sveikatos apsaugos ministerijos sumanymas, kurį ji pati vadina logišku ir reikalingu. Nemato problemos ministerijos valdininkai, kad kalbame ne apie vieną kitą žmogų, o šimtus ar net tūkstančius. Negąsdina valdininkų ir tai, jog pacientus reikės nuvežti ne vieną šimtą kilometrų. Ne, mums tai nebaisu. Juk, kaip žinia, kiekviena ligoninė tiesiog apsistačiusi greitųjų automobiliais ir daugiau neturi ką veikti, tik teikti „taksi“ paslaugas maršrutu „iš visur – į Kauną“.
Sužinok daugiau ...
14.04.2015, 16:13
Medicinos Naujienos Peržiūrų (4318)
Pasirodo, kai kuriose Lietuvos vietovėse būtų įmanoma net trečdaliu sumažinti mirtingumą nuo pagrindinių neinfekcinių ligų. Šiuo metu net 23 Lietuvos savivaldybėse standartizuotas 0–64 m. amžiaus gyventojų mirtingumas dėl kraujotakos sistemos ligų viršija šio rodiklio Lietuvos vidurkį 20 proc. ir daugiau. Teigiama, kad ateityje mirtingumą šiose savivaldybėse nuo širdies ir kraujagyslių ligų įmanoma sumažinti nuo 158,91 atvejų/ 100 tūkst. gyv. (2012 m.) iki 105 atvejų/100 tūkst. gyv. (2023 m.). Insultų galėtų sumenkti nuo 30,03 atvejų/ 100 tūkst. gyv. (2012 m.) iki 24 atvejų/100 tūkst. gyv. (2023 m.).
Sužinok daugiau ...
14.04.2015, 09:23
Medicinos Naujienos Peržiūrų (10952)

Paracetamolis netinka nugaros skausmui ir osteoartritui gydyti, nors ir yra rekomenduojamas kaip veiksmingas vaistas, išsiaiškino Australijos mokslininkai, skelbia BBC. Mokslininkai peržiūrėjo 13 klinikinių tyrimų išvadas, kurios buvo skelbiamos „British Medical Journal“, ir nusprendė, kad šis vaistas nepadeda kovoti su minėtosiomis ligomis ir nepagerina pacientų gyvenimo kokybės. Maža to, paracetamolis, kaip perspėja mokslininkai, padidina kepenų sutrikimų riziką.

Sužinok daugiau ...
28.03.2015, 10:49
Medicinos Naujienos Peržiūrų (5482)

Avicena kažkada yra pasakęs: gydytojas, kovodamas su liga visuomet turi tris instrumentus: žodį, žoles ir peilį. Kitaip tariant, jau labai senai žmonės žinojo, kad žodis arba mintis yra svarbesni dalykai už vaistus ar chirurgines intervencijas. Žiniasklaidoje buvo aprašytas atvejis, kai vienos Paryžiaus ligoninės jauna psichologė Emili Ki, rizikuodama apsijuokti paprašė, kad vyr. gydytojas leistų atlikti nedidelį eksperimentą. Ligoninės pacientai turėjo tris kartus per dieną garsiai ir mintimis kartoti tą pačią frazę: „Kiekvieną dieną aš jaučiausi vis geriau ir geriau“. Ligoniai buvo prašomi šią frazę kartoti ne mechaniškai, o bandant pajausti, jog viskas taip iš tikrųjų vyksta.

Sužinok daugiau ...
27.03.2015, 17:07
Medicinos Naujienos Peržiūrų (4322)
Biochemijos srityje dirbantys mokslininkai iš JAV išsiaiškino, kaip į žmogaus akis įdiegti naktinį matymą, kuris leistų žmogui visiškoje tamsoje objektus matyti 50 metrų atstumu keletą valandų. Svarbiausiais elementas šiame eksperimente buvo šviesai jautri medžiaga – chlorinas e6(Ce6), kuri gaunama iš jūros gyvių ir iki šiol ilgą laiką buvo naudota vėžio gydymo tyrimuose, skelbia Sciencealert.com.
Sužinok daugiau ...
26.03.2015, 21:26
Medicinos Naujienos Peržiūrų (4231)
Kaip ir daugelis mokslu besidominčių mokinių, Andrew Jinas domėjosi žmogaus evoliucijos klausimu. Bet susidomėjimas šį protingą jaunuolį, vieną iš trijų „Intel Science Talent Search“ laureatų, laimėjusių 150 000 JAV dolerių, nuvedė kur kas toliau nei kitus. Jis sukūrė būdą, kuris gali būti naudingas tokių ligų, kaip ŽIV, schizofrenija, gripas ar meningitas, gydymui. Vykdydamas savo projektą, su kuriuo dalyvavo konkurse, vyriausios klasės mokinys sukūrė mašininio mokymosi algoritmus, kurie aptinka mutacijas žmogaus genome – šių mutacijų atradimas vieną dieną gali padėti sukurti vaistus nuo minėtų ligų.
Sužinok daugiau ...
23.03.2015, 08:13
Medicinos Naujienos Peržiūrų (4991)

Grožį kiekvienas iš mūsų suprantame skirtingai, tačiau jis yra pakankamai svarbus kiekvienam norinčiam pritapti prie visuomenės, būti pripažintam. Ir nors besikreipiančių į plastikos chirurgus vis daugėja, apie šią sritį vis dar sklando daugybė įvairiausių gandų bei mitų. Kalbama, kad pasidarius vieną operaciją, tampama priklausomu nuo plastikos chirurgų, kad jie pildo bet kokius pacientų norus, kad pasididinusi krūtinę implantais moteris ne tik negalės krūtimi maitinti kūdikio, bet ir turės atsisakyti kelionių lėktuvu ir nardymo.

Sužinok daugiau ...
20.03.2015, 08:55
Medicinos Naujienos Peržiūrų (4264)
Bendrovė „Google“ turi planų gaminti dėvimus įrenginius, kurie galėtų naikinti mūsų organizme šmirinėjančias žalingas struktūras, rašo buzzfeed.com. Neseniai JAV patentų biuro patvirtintoje patentinėje paraiškoje „Google“ aprašė naujovišką medicininės terapijos būdą, kurį taikant į žmogaus kraujotakos sistemą būtų įleidžiamos mažutės magnetinės dalelės. Šios dalelės, aktyvuotos apyrankės, atakuotų vėžines ląsteles ir su kitomis ligomis siejamus patogenus. Paraišką dar 2013 m. rugsėjį pateikė „Google“ gyvybės mokslų padalinio vadovas Andrew Conradas.
Sužinok daugiau ...
18.03.2015, 23:41
Medicinos Naujienos Peržiūrų (8057)

Daugumai žmonių kelia nerimą ne laiku ir ne vietoje išdygęs spuogas, tačiau tai menka problema, palyginus su tuo, kad ant veido ar viso kūno odos gali atsirasti riebalinių guzelių (lipomų). Laimė, yra daugybė būdų, kaip juos panaikinti ir išvengti naujų atsiradimo.

Sužinok daugiau ...
18.03.2015, 22:54
Medicinos Naujienos Peržiūrų (5358)

2014 m. pabaigoje JAV mokslininkai sugebėjo keliems kūdikiams, dėl genų defekto neturintiems imuninės sistemos, ją atkurti, pakeitę brokuotus genus veikiančiais. Šis naujas, bet sudėtingas gydymo metodas – genų terapija, kartais jau duoda tiesiog stebuklingų rezultatų. Naudojami modifikuoti virusai, kurie it paštininkai atgabena į žmogaus ląstelę teisingai veikiantį geną ir jį įklijuoja tinkamoje genomo vietoje. Deja, neretai toks virusas pažadina leukemiją sukeliančius genus arba išprovokuoja ūmias organizmo reakcijas. Genų terapijos metodus tobulina ir mūsų šalies mokslininkai, pelnę Lietuvos mokslo premiją. Jie tiria ir kuria baltymus, labai padidinančius genų terapijos efektyvumą. Beje, šie baltymai gyvybiškai svarbūs ne tik žmonėms, bet ir bakterijoms.

Sužinok daugiau ...
« 1 2 ... 95 96 97