Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Spalio » 18

Natūralus vaistas - moliūgų sėklos!

Norite atsikratyti vidaus parazitų, blogojo cholesterolio, kankina vidurių užkietėjimas, kosulys? Moliūgų sėklos padės įveikti šiuos negalavimus!

Natūralus vaistas - moliūgų sėklos!

Moliūgų sėklos yra mėgstamos dėl savo ypatingo skonio. Sėklos turtingos mono-, polinesočiųjų riebalų rūgščių, jose didelis skaidulų kiekis, baltymų, mineralų – ypač cinko, magnio ir kalio, vitaminų, folio rūgšties ir kitų maistinių medžiagų.

Moliūgų sėklos turi su uždegimu kovojančių savybių, kurios ypač naudingos turint prostatos ir šlapimo sistemos problemų.

Sėklos puikiai tinka ir gerai širdies veiklai palaikyti, atlieka svarbų vaidmenį kontroliuojant kraujospūdį.

Moliūgų sėklos gelbsti ir nuo vidurių užkietėjimo: ląstelienos moliūgų sėklose yra nemažai, todėl tai puiki priemonė užkietėjimo prevencijai ir gydymui.

Moliūgų sėklos – puikus odos, plaukų draugas. Kasdienis jų vartojimas kovoja su priešlaikiniu senėjimu. Tiesa, ne tik odos, bet ir viso organizmo ląstelių.

Moliūgų sėklos skatina parazitų pasišalinimą iš organizmo. Vienai gydymo dozei reikėtų nuo 100 iki 150 gramų (vaikams) ir nuo 200 iki 250 g (suaugusiesiems) sėklų. Vartojamos tuščiu skrandžiu.

Derėtų priminti, jog gydymo tikslais vartojamos moliūgų sėklos turi būti šviežios, žalios, nevirtos ir nekepintos.

Beje, iš moliūgų sėklų galima pasigaminti ir sirupo kosuliui bei bronchitui gydyti.

  • Reikės 60 g moliūgų sėklų;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 200 ml vandens;
  • 20 lašų pikio tinktūros.

Sumaišykite visus ingredientus maišytuve. Vartokite šio mišinio po 1 arbatinį šaukštelį 5 kartus per dieną. Jį gali vartoti vaikai, vyresni nei 2 metų, tačiau dozę nuo 2 iki 7 metų vaikams reikia sumažinti perpus.

 

 

Ką gaminti iš moliūgų? (+ 3 receptai)

Sausainiais su moliūgu, razinomis ir cinamonu

  • 250 g moliūgų tyrės
  • 150 g razinų
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 225 g sviesto
  • Kiaušinis
  • 300 g šviesiai rudo cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 75 g avižinių dribsnių
  • 300 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi iki purios konsistencijos. Įmušti kiaušinį, įdėti vanilės ir moliūgų tyrės. Sumaišyti avižinius dribsnius su kepimo milteliais, cinamonu, druska, razinomis ir miltais. Sudėti moliūgų tyrę iš išmaišyti. Dėti su šaukštu tešlą į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą kepimo formą ir kepti orkaitėje 15 – 25 minučių arba, kol įgaus gražią, auksinę spalvą. Palaukti, kol šiek tiek atvės.

10 – 12 porcijų

100 g apie 140 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Pica su moliūgu, juodosiomis alyvuogėmis ir rikota

  • 600 g moliūgo
  • 100 g juodųjų alyvuogių
  • Rikotos pagal skonį
  • 200 g mocarelos
  • 300 ml šilto vandens
  • 25 g šviežių mielių
  • 500 g miltų
  • Šaukštas cukraus
  • 10 g druskos
  • 2 skiltelės česnako
  • Rozmarinų pagal skonį
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200 – 250°. 150 ml šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų. Į sijotus miltus supilti mieles, likusį vandenį, įdėti druskos. Išmaišyti ir įdėti 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išminkyti tešlą. Uždengti rankšluosčiu ir 1,5 val. palikti šiltoje vietoje. Paruošti įdarą. 400 g moliūgo išvirti vandenyje, kol suminkštės. Sutrinti. Įdėti druskos, rozmarinų, alyvuogių aliejaus ir smulkintų česnakų skiltelių. Pavirti pora minučių. Kitus 200 g moliūgo supjaustyti kubeliais ir apkepti. Supjaustyti mocarelą, alyvuoges perpjauti pusiau. Tešlą vėl gerai išminkyti, padalyti į dvi dalis. Iškočioti tešlą. Aptepti moliūgų tyre, sudėti pusę sūrio, moliūgų kubelius, likusį sūrį, alyvuoges, šiek tiek rikotos. Kepti orkaitėje 15 minučių.

8 porcijų

100 g apie 301 kcal

Paruošimo laikas: apie 130 min

Salotos su moliūgu ir skrudintomis sėklomis

  • Kvapusis moliūgas
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai saulėgrąžų sėklų
  • Šaukštas sezamų sėklų
  • Šaukštas linų sėmenų
  • Šaukštas aguonų sėklų
  • 200 g fetos
  • Gražgarsčių pagal skonį

Padažui:

  • 3 alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas balzaminio acto

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Kubeliais supjaustytą moliūgą apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pakepinti orkaitėje 25 minutes, kol suminkštės ir kraštai susikaramelizuos. Pakepinti sėklas (aguonas į keptuvę dėti paskutines). Sumaišyti alyvuogių aliejų su balzaminiu actu. Į lėkštes sudėti kepto moliūgo kubelius, gražgarstes, užberti sėklų ir fetos sūrio. Užpilti padažo ir pamaišyti.

4 porcijų

100 g apie 61 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Kaštono vaisius - rudens vaistas

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.10.2019 laikas 18:42 Receptai Ypatingai Skanus Omletas Prancūziškai

Ypatingas skanus negi profesionalūs virėjai kartais nesugeba pagaminti tinkamai šio patiekalo. Todėl reikia žinoti šio recepto smulkmenas ir paslaptis. Šiandien jūs sužinosite, kaip pagaminti švelnų ir skanų prancūzišką omletą ...

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 15:27 Receptai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

03.06.2019 laikas 20:58 Receptai Dabar kepu šį mėsos pyragą kiekvieną sekmadienį!

Mėsos pyrago receptas. Pats skaniausias m4so pyragas. Labai greitas paruošimas, kai neturime laiko.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau