Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Spalio » 18

Natūralus vaistas - moliūgų sėklos!

Norite atsikratyti vidaus parazitų, blogojo cholesterolio, kankina vidurių užkietėjimas, kosulys? Moliūgų sėklos padės įveikti šiuos negalavimus!

Natūralus vaistas - moliūgų sėklos!

Moliūgų sėklos yra mėgstamos dėl savo ypatingo skonio. Sėklos turtingos mono-, polinesočiųjų riebalų rūgščių, jose didelis skaidulų kiekis, baltymų, mineralų – ypač cinko, magnio ir kalio, vitaminų, folio rūgšties ir kitų maistinių medžiagų.

Moliūgų sėklos turi su uždegimu kovojančių savybių, kurios ypač naudingos turint prostatos ir šlapimo sistemos problemų.

Sėklos puikiai tinka ir gerai širdies veiklai palaikyti, atlieka svarbų vaidmenį kontroliuojant kraujospūdį.

Moliūgų sėklos gelbsti ir nuo vidurių užkietėjimo: ląstelienos moliūgų sėklose yra nemažai, todėl tai puiki priemonė užkietėjimo prevencijai ir gydymui.

Moliūgų sėklos – puikus odos, plaukų draugas. Kasdienis jų vartojimas kovoja su priešlaikiniu senėjimu. Tiesa, ne tik odos, bet ir viso organizmo ląstelių.

Moliūgų sėklos skatina parazitų pasišalinimą iš organizmo. Vienai gydymo dozei reikėtų nuo 100 iki 150 gramų (vaikams) ir nuo 200 iki 250 g (suaugusiesiems) sėklų. Vartojamos tuščiu skrandžiu.

Derėtų priminti, jog gydymo tikslais vartojamos moliūgų sėklos turi būti šviežios, žalios, nevirtos ir nekepintos.

Beje, iš moliūgų sėklų galima pasigaminti ir sirupo kosuliui bei bronchitui gydyti.

  • Reikės 60 g moliūgų sėklų;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 200 ml vandens;
  • 20 lašų pikio tinktūros.

Sumaišykite visus ingredientus maišytuve. Vartokite šio mišinio po 1 arbatinį šaukštelį 5 kartus per dieną. Jį gali vartoti vaikai, vyresni nei 2 metų, tačiau dozę nuo 2 iki 7 metų vaikams reikia sumažinti perpus.

 

 

Ką gaminti iš moliūgų? (+ 3 receptai)

Sausainiais su moliūgu, razinomis ir cinamonu

  • 250 g moliūgų tyrės
  • 150 g razinų
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 225 g sviesto
  • Kiaušinis
  • 300 g šviesiai rudo cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 75 g avižinių dribsnių
  • 300 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi iki purios konsistencijos. Įmušti kiaušinį, įdėti vanilės ir moliūgų tyrės. Sumaišyti avižinius dribsnius su kepimo milteliais, cinamonu, druska, razinomis ir miltais. Sudėti moliūgų tyrę iš išmaišyti. Dėti su šaukštu tešlą į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą kepimo formą ir kepti orkaitėje 15 – 25 minučių arba, kol įgaus gražią, auksinę spalvą. Palaukti, kol šiek tiek atvės.

10 – 12 porcijų

100 g apie 140 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Pica su moliūgu, juodosiomis alyvuogėmis ir rikota

  • 600 g moliūgo
  • 100 g juodųjų alyvuogių
  • Rikotos pagal skonį
  • 200 g mocarelos
  • 300 ml šilto vandens
  • 25 g šviežių mielių
  • 500 g miltų
  • Šaukštas cukraus
  • 10 g druskos
  • 2 skiltelės česnako
  • Rozmarinų pagal skonį
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200 – 250°. 150 ml šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų. Į sijotus miltus supilti mieles, likusį vandenį, įdėti druskos. Išmaišyti ir įdėti 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išminkyti tešlą. Uždengti rankšluosčiu ir 1,5 val. palikti šiltoje vietoje. Paruošti įdarą. 400 g moliūgo išvirti vandenyje, kol suminkštės. Sutrinti. Įdėti druskos, rozmarinų, alyvuogių aliejaus ir smulkintų česnakų skiltelių. Pavirti pora minučių. Kitus 200 g moliūgo supjaustyti kubeliais ir apkepti. Supjaustyti mocarelą, alyvuoges perpjauti pusiau. Tešlą vėl gerai išminkyti, padalyti į dvi dalis. Iškočioti tešlą. Aptepti moliūgų tyre, sudėti pusę sūrio, moliūgų kubelius, likusį sūrį, alyvuoges, šiek tiek rikotos. Kepti orkaitėje 15 minučių.

8 porcijų

100 g apie 301 kcal

Paruošimo laikas: apie 130 min

Salotos su moliūgu ir skrudintomis sėklomis

  • Kvapusis moliūgas
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai saulėgrąžų sėklų
  • Šaukštas sezamų sėklų
  • Šaukštas linų sėmenų
  • Šaukštas aguonų sėklų
  • 200 g fetos
  • Gražgarsčių pagal skonį

Padažui:

  • 3 alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas balzaminio acto

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Kubeliais supjaustytą moliūgą apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pakepinti orkaitėje 25 minutes, kol suminkštės ir kraštai susikaramelizuos. Pakepinti sėklas (aguonas į keptuvę dėti paskutines). Sumaišyti alyvuogių aliejų su balzaminiu actu. Į lėkštes sudėti kepto moliūgo kubelius, gražgarstes, užberti sėklų ir fetos sūrio. Užpilti padažo ir pamaišyti.

4 porcijų

100 g apie 61 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Kaštono vaisius - rudens vaistas

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2017-11-15 laikas 11:25 Receptai Arbata nuo kosulio (saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė

Skaityti daugiau

2020-07-24 laikas 19:14 Receptai Lašišos kepsneliai su sviestiniu citrinų padažu
Lašišos filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, nupjaukite odą, pagardinkite druska bei maltais pipirais. Į įkaitintą keptuvę dėkite didžiąja dalį sviesto, palaukite, kol ištirps.

Skaityti daugiau

2020-12-13 laikas 15:37 Receptai Troškinti rauginti kopūstai su baravykais
Man asmeniškai tai tikrų tikriausias lietuviškas maistas. Tai raugintos daržovės ir džiovinti grybai. Tokio recepto aš išmokau iš savo močiutės. Skamba tikrai paprastai, na iš ties tai paprastas maistas, kuris idealiai tinka net i...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-12 laikas 09:21 Iš psichiatrijos skyriaus išleistas turkų paauglys Prancūzijoje peiliu subadė savo buvusios mokyklos mokytoją ir mokinį
18-metis turkų kilmės buvęs mokinys trečiadienio popietę dūrė mokytojui ir mokiniui Campus Vert d’Azur vidurinėje mokykloje Antibes mieste, pietų Prancūzijoje, nepaisydamas to, kad buvo įtrauktas į nacionalinio saugumo stebėjimo sąrašą ir anksčiau bu...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:14 Vokietija: vyras ir žmona Mohammad ir Israa sumušė Berlyno bilietų kontrolierių, kol jis apako viena akimi
Vokietijos valstybės tarnautojai, tokie kaip policijos pareigūnai ir ugniagesiai, Berlyno sostinėje nuolat patiria grėsmę, tačiau net ir atrodytų nekenksmingos pareigos, pavyzdžiui, bilietų tikrintojo, taip pat gali būti susijusios su smurtu....

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:08 Vokietija: 15-metis sirietis viešame baseine tariamai išprievartavo 12-metę mergaitę
Vokietijoje valdžios institucijos susiduria su spaudimu dėl bylos, kuri buvo paviešinta tik praėjus trims savaitėms po pirminio incidento. Ji susijusi su 15-mečiu siru, kuris yra tiriamas dėl įtariamo 12-metės mergaitės išprievartavimo viešojo basein...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:15 Kodėl moterys nori keisti vyrus ir kaip tai daryti teisingai
Ar kada pagalvojote, kodėl santykiuose dažnai kyla noras „pataisyti“ savo partnerį? Beveik kiekviena moteris bent kartą yra pagalvojusi, kad jos partneris galėtų būti „geresnis“ – sveikesnis, tvarkingesnis, romantiškesnis ar tiesiog „kitoks“. Tačiau ...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:04 Meilė, kuri sensta, bet nemiršta: kaip išlaikyti santykius ir laisvę
Meilė yra kelionė, pilna pakilimų ir nuosmukių. Kartais ji atrodo kaip naujas, blizgantis automobilis – pilnas galimybių, jaudulio ir nežinomybės. Tačiau laikui bėgant, kaip ir bet kuris daiktas, meilė keičiasi, „pasensta“. Bet ar tai reiškia, kad ji...

Skaityti daugiau