Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Spalio » 18

Natūralus vaistas - moliūgų sėklos!

Norite atsikratyti vidaus parazitų, blogojo cholesterolio, kankina vidurių užkietėjimas, kosulys? Moliūgų sėklos padės įveikti šiuos negalavimus!

Natūralus vaistas - moliūgų sėklos!

Moliūgų sėklos yra mėgstamos dėl savo ypatingo skonio. Sėklos turtingos mono-, polinesočiųjų riebalų rūgščių, jose didelis skaidulų kiekis, baltymų, mineralų – ypač cinko, magnio ir kalio, vitaminų, folio rūgšties ir kitų maistinių medžiagų.

Moliūgų sėklos turi su uždegimu kovojančių savybių, kurios ypač naudingos turint prostatos ir šlapimo sistemos problemų.

Sėklos puikiai tinka ir gerai širdies veiklai palaikyti, atlieka svarbų vaidmenį kontroliuojant kraujospūdį.

Moliūgų sėklos gelbsti ir nuo vidurių užkietėjimo: ląstelienos moliūgų sėklose yra nemažai, todėl tai puiki priemonė užkietėjimo prevencijai ir gydymui.

Moliūgų sėklos – puikus odos, plaukų draugas. Kasdienis jų vartojimas kovoja su priešlaikiniu senėjimu. Tiesa, ne tik odos, bet ir viso organizmo ląstelių.

Moliūgų sėklos skatina parazitų pasišalinimą iš organizmo. Vienai gydymo dozei reikėtų nuo 100 iki 150 gramų (vaikams) ir nuo 200 iki 250 g (suaugusiesiems) sėklų. Vartojamos tuščiu skrandžiu.

Derėtų priminti, jog gydymo tikslais vartojamos moliūgų sėklos turi būti šviežios, žalios, nevirtos ir nekepintos.

Beje, iš moliūgų sėklų galima pasigaminti ir sirupo kosuliui bei bronchitui gydyti.

  • Reikės 60 g moliūgų sėklų;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 200 ml vandens;
  • 20 lašų pikio tinktūros.

Sumaišykite visus ingredientus maišytuve. Vartokite šio mišinio po 1 arbatinį šaukštelį 5 kartus per dieną. Jį gali vartoti vaikai, vyresni nei 2 metų, tačiau dozę nuo 2 iki 7 metų vaikams reikia sumažinti perpus.

 

 

Ką gaminti iš moliūgų? (+ 3 receptai)

Sausainiais su moliūgu, razinomis ir cinamonu

  • 250 g moliūgų tyrės
  • 150 g razinų
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 225 g sviesto
  • Kiaušinis
  • 300 g šviesiai rudo cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 75 g avižinių dribsnių
  • 300 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi iki purios konsistencijos. Įmušti kiaušinį, įdėti vanilės ir moliūgų tyrės. Sumaišyti avižinius dribsnius su kepimo milteliais, cinamonu, druska, razinomis ir miltais. Sudėti moliūgų tyrę iš išmaišyti. Dėti su šaukštu tešlą į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą kepimo formą ir kepti orkaitėje 15 – 25 minučių arba, kol įgaus gražią, auksinę spalvą. Palaukti, kol šiek tiek atvės.

10 – 12 porcijų

100 g apie 140 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Pica su moliūgu, juodosiomis alyvuogėmis ir rikota

  • 600 g moliūgo
  • 100 g juodųjų alyvuogių
  • Rikotos pagal skonį
  • 200 g mocarelos
  • 300 ml šilto vandens
  • 25 g šviežių mielių
  • 500 g miltų
  • Šaukštas cukraus
  • 10 g druskos
  • 2 skiltelės česnako
  • Rozmarinų pagal skonį
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200 – 250°. 150 ml šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų. Į sijotus miltus supilti mieles, likusį vandenį, įdėti druskos. Išmaišyti ir įdėti 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išminkyti tešlą. Uždengti rankšluosčiu ir 1,5 val. palikti šiltoje vietoje. Paruošti įdarą. 400 g moliūgo išvirti vandenyje, kol suminkštės. Sutrinti. Įdėti druskos, rozmarinų, alyvuogių aliejaus ir smulkintų česnakų skiltelių. Pavirti pora minučių. Kitus 200 g moliūgo supjaustyti kubeliais ir apkepti. Supjaustyti mocarelą, alyvuoges perpjauti pusiau. Tešlą vėl gerai išminkyti, padalyti į dvi dalis. Iškočioti tešlą. Aptepti moliūgų tyre, sudėti pusę sūrio, moliūgų kubelius, likusį sūrį, alyvuoges, šiek tiek rikotos. Kepti orkaitėje 15 minučių.

8 porcijų

100 g apie 301 kcal

Paruošimo laikas: apie 130 min

Salotos su moliūgu ir skrudintomis sėklomis

  • Kvapusis moliūgas
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai saulėgrąžų sėklų
  • Šaukštas sezamų sėklų
  • Šaukštas linų sėmenų
  • Šaukštas aguonų sėklų
  • 200 g fetos
  • Gražgarsčių pagal skonį

Padažui:

  • 3 alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas balzaminio acto

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Kubeliais supjaustytą moliūgą apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pakepinti orkaitėje 25 minutes, kol suminkštės ir kraštai susikaramelizuos. Pakepinti sėklas (aguonas į keptuvę dėti paskutines). Sumaišyti alyvuogių aliejų su balzaminiu actu. Į lėkštes sudėti kepto moliūgo kubelius, gražgarstes, užberti sėklų ir fetos sūrio. Užpilti padažo ir pamaišyti.

4 porcijų

100 g apie 61 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Kaštono vaisius - rudens vaistas

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-07-08 laikas 16:30 Receptai Pynės receptas

Man tai ne tik šventinė duona, bet ir malonumas pasimėgauti skoniu, medaus aromatu ir visu kepimo procesu. Šia duona mes valgome su arbata ar kava, tepame uoginės, džemo ar sviesto ... ir ant viršaus dar tarkuoto sūrio, labai s...

Skaityti daugiau

2019-08-04 laikas 17:42 Receptai Čirviniai blynai

Maišome, iš pradžių šaukštu, po to plaktuvu. Čirvinių blynų tešla paruošta, kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje. Pagal šį receptą kepti čirviniai blynai saldoki, tad gali būti tiekiami tiesiog ...

Skaityti daugiau

2020-10-04 laikas 09:17 Receptai Pyragas iš saldžios mielinės tešlos su vaniliniu kremu
Jis pagamintas iš saldžios mielinės tešlos su kepintų karamelizuotų migdolų plutele bei perteptas labai skaniu vaniliniu kremu. Tai tikrai vertas dėmesio pyragas, tik iškart reikia nusiteikti, kad jį pasigaminti užima nemažai laik...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-12-07 laikas 20:35 Egipto archeologai rado 13 m ilgio „Mirusiųjų knygos“ ritinį: sensacingas radinys Naujosios karalystės kapinėse

Egipto archeologai Al-Ghuraifa kapinėse aptiko retą 13–15 metrų ilgio „Mirusiųjų knygos“ papirusą, datuojamą Naujosiosios karalystės laikotarpiu (1550–1070 m. pr. Kr.). Tai pirmasis pilnas tokio tipo ritinys šioje vietovėje...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:15 5 ženklai, kad esate sukurti vienas kitam – tikriesiems poros santykiams
Sužinokite 5 tikrus ženklus, kad jūs ir jūsų partneris esate sukurti vienas kitam. Tikros poros girdi vienas kitą, joms visada įdomu kartu, jos moka dėkoti, palaiko ir dažnai apsikabina bei bučiuojasi. Jei dauguma punktų atitinka – sveikinu, jūs rado...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:08 8 galingos gyvenimo taisyklės, kurios pakeis tavo mąstymą
Gyvenimas tampa kur kas lengvesnis, kai nustoji vaidinti ir pradedi būti savimi. Šios 8 paprastos, bet labai stiprios taisyklės padės tau išlaikyti vidinę ramybę, didinti savivertę ir veikti drąsiau.

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 13:57 Nuostabi Vasaros Diena prie Jūros: 4 Valandos Tikrų Bangų, Jūros Ošimo ir Lengvo Vėjelio
Saulėta diena, švelniai siūbuojančios smilgos, jūros ošimas, lengvas vėjelis, laimingas paukščių čiulbėjimas ir raminantis bangų ritmas… Užsimerk ir atsidurk vasaros paplūdimyje 🌞🏖️

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau