Mėnesio TOP 6
Pagrindinis » Kategorija: Sveikatos patarimai / Liaudies medicina » Peržiūrų: (1.8K) Komentarų: (0) (18.10.2017 - 16:13)

Natūralus vaistas - moliūgų sėklos!

Norite atsikratyti vidaus parazitų, blogojo cholesterolio, kankina vidurių užkietėjimas, kosulys? Moliūgų sėklos padės įveikti šiuos negalavimus!

Natūralus vaistas - moliūgų sėklos!

Moliūgų sėklos yra mėgstamos dėl savo ypatingo skonio. Sėklos turtingos mono-, polinesočiųjų riebalų rūgščių, jose didelis skaidulų kiekis, baltymų, mineralų – ypač cinko, magnio ir kalio, vitaminų, folio rūgšties ir kitų maistinių medžiagų.

Moliūgų sėklos turi su uždegimu kovojančių savybių, kurios ypač naudingos turint prostatos ir šlapimo sistemos problemų.

Sėklos puikiai tinka ir gerai širdies veiklai palaikyti, atlieka svarbų vaidmenį kontroliuojant kraujospūdį.

Moliūgų sėklos gelbsti ir nuo vidurių užkietėjimo: ląstelienos moliūgų sėklose yra nemažai, todėl tai puiki priemonė užkietėjimo prevencijai ir gydymui.

Moliūgų sėklos – puikus odos, plaukų draugas. Kasdienis jų vartojimas kovoja su priešlaikiniu senėjimu. Tiesa, ne tik odos, bet ir viso organizmo ląstelių.

Moliūgų sėklos skatina parazitų pasišalinimą iš organizmo. Vienai gydymo dozei reikėtų nuo 100 iki 150 gramų (vaikams) ir nuo 200 iki 250 g (suaugusiesiems) sėklų. Vartojamos tuščiu skrandžiu.

Derėtų priminti, jog gydymo tikslais vartojamos moliūgų sėklos turi būti šviežios, žalios, nevirtos ir nekepintos.

Beje, iš moliūgų sėklų galima pasigaminti ir sirupo kosuliui bei bronchitui gydyti.

  • Reikės 60 g moliūgų sėklų;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 200 ml vandens;
  • 20 lašų pikio tinktūros.

Sumaišykite visus ingredientus maišytuve. Vartokite šio mišinio po 1 arbatinį šaukštelį 5 kartus per dieną. Jį gali vartoti vaikai, vyresni nei 2 metų, tačiau dozę nuo 2 iki 7 metų vaikams reikia sumažinti perpus.

 

 

Ką gaminti iš moliūgų? (+ 3 receptai)

Sausainiais su moliūgu, razinomis ir cinamonu

  • 250 g moliūgų tyrės
  • 150 g razinų
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 225 g sviesto
  • Kiaušinis
  • 300 g šviesiai rudo cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 75 g avižinių dribsnių
  • 300 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi iki purios konsistencijos. Įmušti kiaušinį, įdėti vanilės ir moliūgų tyrės. Sumaišyti avižinius dribsnius su kepimo milteliais, cinamonu, druska, razinomis ir miltais. Sudėti moliūgų tyrę iš išmaišyti. Dėti su šaukštu tešlą į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą kepimo formą ir kepti orkaitėje 15 – 25 minučių arba, kol įgaus gražią, auksinę spalvą. Palaukti, kol šiek tiek atvės.

10 – 12 porcijų

100 g apie 140 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Pica su moliūgu, juodosiomis alyvuogėmis ir rikota

  • 600 g moliūgo
  • 100 g juodųjų alyvuogių
  • Rikotos pagal skonį
  • 200 g mocarelos
  • 300 ml šilto vandens
  • 25 g šviežių mielių
  • 500 g miltų
  • Šaukštas cukraus
  • 10 g druskos
  • 2 skiltelės česnako
  • Rozmarinų pagal skonį
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200 – 250°. 150 ml šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų. Į sijotus miltus supilti mieles, likusį vandenį, įdėti druskos. Išmaišyti ir įdėti 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išminkyti tešlą. Uždengti rankšluosčiu ir 1,5 val. palikti šiltoje vietoje. Paruošti įdarą. 400 g moliūgo išvirti vandenyje, kol suminkštės. Sutrinti. Įdėti druskos, rozmarinų, alyvuogių aliejaus ir smulkintų česnakų skiltelių. Pavirti pora minučių. Kitus 200 g moliūgo supjaustyti kubeliais ir apkepti. Supjaustyti mocarelą, alyvuoges perpjauti pusiau. Tešlą vėl gerai išminkyti, padalyti į dvi dalis. Iškočioti tešlą. Aptepti moliūgų tyre, sudėti pusę sūrio, moliūgų kubelius, likusį sūrį, alyvuoges, šiek tiek rikotos. Kepti orkaitėje 15 minučių.

8 porcijų

100 g apie 301 kcal

Paruošimo laikas: apie 130 min

Salotos su moliūgu ir skrudintomis sėklomis

  • Kvapusis moliūgas
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai saulėgrąžų sėklų
  • Šaukštas sezamų sėklų
  • Šaukštas linų sėmenų
  • Šaukštas aguonų sėklų
  • 200 g fetos
  • Gražgarsčių pagal skonį

Padažui:

  • 3 alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas balzaminio acto

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Kubeliais supjaustytą moliūgą apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pakepinti orkaitėje 25 minutes, kol suminkštės ir kraštai susikaramelizuos. Pakepinti sėklas (aguonas į keptuvę dėti paskutines). Sumaišyti alyvuogių aliejų su balzaminiu actu. Į lėkštes sudėti kepto moliūgo kubelius, gražgarstes, užberti sėklų ir fetos sūrio. Užpilti padažo ir pamaišyti.

4 porcijų

100 g apie 61 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Kaštono vaisius - rudens vaistas

ŽYMĖS: vidurių užkietėjimas, parazitai, sveikatos patarimai, moliūgų sėklos

Griežtai draudžiama PARANORMAL paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu, be (gyvos) nuorodos su logotipu į PARANORMAL.LT šaltinį.

Komentarai: (0) Komentuoti gali tik registruoti vartotojai!
avatar

//Taip pat skaitykite »

Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Stiprus natūralus antibiotikas: žudo, bet kokia infekci...

Šis receptas padės sustiprinti imuninę sistemą, jis lengvai paruošiamas namuose. Kuriant stiprią ir tvirtą imuninę sistemą, t...

Ligos, mutacijos
Bangladeše gimė kūdikis su dviem galvomis, diagnozė - d...

Viename iš tankiausiai apgyvendintų šalių pasaulyje gimė gamtos stebuklas. Kūdikis atrodo visiškai normalus, išskyrus tai, kad g...
Ligos, mutacijos
Apie vėžinės ląstelės ir vėžio kilmę?...

Ar matė kas nors iš gydytojų ar mokslininkų kaip vėžinės ląstelės keliauja kraujagyslėmis ir audiniais??? To niekas niekada nema...
Ligos, mutacijos
Arya Permana - pats storiausias pasaulyje vaikas...

10-metis berniukas Arya Permana gyvena Vakarų Javos provincijoje (Indonezija) ir turbūt yra pats storiausias vaikas pasaulyje. J...