Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Spalio » 18

Natūralus vaistas - moliūgų sėklos!

Norite atsikratyti vidaus parazitų, blogojo cholesterolio, kankina vidurių užkietėjimas, kosulys? Moliūgų sėklos padės įveikti šiuos negalavimus!

Natūralus vaistas - moliūgų sėklos!

Moliūgų sėklos yra mėgstamos dėl savo ypatingo skonio. Sėklos turtingos mono-, polinesočiųjų riebalų rūgščių, jose didelis skaidulų kiekis, baltymų, mineralų – ypač cinko, magnio ir kalio, vitaminų, folio rūgšties ir kitų maistinių medžiagų.

Moliūgų sėklos turi su uždegimu kovojančių savybių, kurios ypač naudingos turint prostatos ir šlapimo sistemos problemų.

Sėklos puikiai tinka ir gerai širdies veiklai palaikyti, atlieka svarbų vaidmenį kontroliuojant kraujospūdį.

Moliūgų sėklos gelbsti ir nuo vidurių užkietėjimo: ląstelienos moliūgų sėklose yra nemažai, todėl tai puiki priemonė užkietėjimo prevencijai ir gydymui.

Moliūgų sėklos – puikus odos, plaukų draugas. Kasdienis jų vartojimas kovoja su priešlaikiniu senėjimu. Tiesa, ne tik odos, bet ir viso organizmo ląstelių.

Moliūgų sėklos skatina parazitų pasišalinimą iš organizmo. Vienai gydymo dozei reikėtų nuo 100 iki 150 gramų (vaikams) ir nuo 200 iki 250 g (suaugusiesiems) sėklų. Vartojamos tuščiu skrandžiu.

Derėtų priminti, jog gydymo tikslais vartojamos moliūgų sėklos turi būti šviežios, žalios, nevirtos ir nekepintos.

Beje, iš moliūgų sėklų galima pasigaminti ir sirupo kosuliui bei bronchitui gydyti.

  • Reikės 60 g moliūgų sėklų;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 200 ml vandens;
  • 20 lašų pikio tinktūros.

Sumaišykite visus ingredientus maišytuve. Vartokite šio mišinio po 1 arbatinį šaukštelį 5 kartus per dieną. Jį gali vartoti vaikai, vyresni nei 2 metų, tačiau dozę nuo 2 iki 7 metų vaikams reikia sumažinti perpus.

 

 

Ką gaminti iš moliūgų? (+ 3 receptai)

Sausainiais su moliūgu, razinomis ir cinamonu

  • 250 g moliūgų tyrės
  • 150 g razinų
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 225 g sviesto
  • Kiaušinis
  • 300 g šviesiai rudo cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 75 g avižinių dribsnių
  • 300 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi iki purios konsistencijos. Įmušti kiaušinį, įdėti vanilės ir moliūgų tyrės. Sumaišyti avižinius dribsnius su kepimo milteliais, cinamonu, druska, razinomis ir miltais. Sudėti moliūgų tyrę iš išmaišyti. Dėti su šaukštu tešlą į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą kepimo formą ir kepti orkaitėje 15 – 25 minučių arba, kol įgaus gražią, auksinę spalvą. Palaukti, kol šiek tiek atvės.

10 – 12 porcijų

100 g apie 140 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Pica su moliūgu, juodosiomis alyvuogėmis ir rikota

  • 600 g moliūgo
  • 100 g juodųjų alyvuogių
  • Rikotos pagal skonį
  • 200 g mocarelos
  • 300 ml šilto vandens
  • 25 g šviežių mielių
  • 500 g miltų
  • Šaukštas cukraus
  • 10 g druskos
  • 2 skiltelės česnako
  • Rozmarinų pagal skonį
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200 – 250°. 150 ml šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų. Į sijotus miltus supilti mieles, likusį vandenį, įdėti druskos. Išmaišyti ir įdėti 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išminkyti tešlą. Uždengti rankšluosčiu ir 1,5 val. palikti šiltoje vietoje. Paruošti įdarą. 400 g moliūgo išvirti vandenyje, kol suminkštės. Sutrinti. Įdėti druskos, rozmarinų, alyvuogių aliejaus ir smulkintų česnakų skiltelių. Pavirti pora minučių. Kitus 200 g moliūgo supjaustyti kubeliais ir apkepti. Supjaustyti mocarelą, alyvuoges perpjauti pusiau. Tešlą vėl gerai išminkyti, padalyti į dvi dalis. Iškočioti tešlą. Aptepti moliūgų tyre, sudėti pusę sūrio, moliūgų kubelius, likusį sūrį, alyvuoges, šiek tiek rikotos. Kepti orkaitėje 15 minučių.

8 porcijų

100 g apie 301 kcal

Paruošimo laikas: apie 130 min

Salotos su moliūgu ir skrudintomis sėklomis

  • Kvapusis moliūgas
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai saulėgrąžų sėklų
  • Šaukštas sezamų sėklų
  • Šaukštas linų sėmenų
  • Šaukštas aguonų sėklų
  • 200 g fetos
  • Gražgarsčių pagal skonį

Padažui:

  • 3 alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas balzaminio acto

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Kubeliais supjaustytą moliūgą apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pakepinti orkaitėje 25 minutes, kol suminkštės ir kraštai susikaramelizuos. Pakepinti sėklas (aguonas į keptuvę dėti paskutines). Sumaišyti alyvuogių aliejų su balzaminiu actu. Į lėkštes sudėti kepto moliūgo kubelius, gražgarstes, užberti sėklų ir fetos sūrio. Užpilti padažo ir pamaišyti.

4 porcijų

100 g apie 61 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Kaštono vaisius - rudens vaistas

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-11-23 laikas 12:50 Receptai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-04-30 laikas 11:51 Receptai Labai Skanu Ir Paprasta: Skryliai - Lazankos
Pats paprasčiausias lietuviškas patiekalas iš vos 3 ingredientų! Tai dar vienas nuostabus lietuviško patiekalo receptas mūsų puslapyje - miltiniai skryliai, dar kitur jas radau, kad vadina lazankomis. Šis receptas itin paprastas, ...

Skaityti daugiau

2019-11-13 laikas 23:04 Receptai Lašišos Šašlykas Orkaitėje
Lašišos filė nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, apipilame aliejumi ir išmaišome. Visus prieskonius sumaišome dubenėlyje ir apibarstome jais paruoštą lašišos filė, išmaišome, pamaigome pirštais, kad prieskoniai gerai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau